woensdag 14 juli 2010

Herrieschoppers van Egels

Van één van onze verslaggevers.
Voorschoten 13-07-2010

Een mens maakt de meest vreemde dingen mee midden in de nacht.
Gisteravond keek onze verslagever van uit zijn keukenbalkon en hoorde een hoop gesnuif van een onbekend schepsel, wat zo even niet rationeel was thuis te brengen.

Natuurlijk ging de razende reporter op ontdekking uit waar het gesnuif vandaan kwam en wat er aan de hand was? De eerste rampsituatie deed zich voor toen een vreemde kat een lekker hapje dacht te zijn tegengekomen en zijn neus in andermans zaken ging steken.

Echter 2 leden van de egel-booswichtenclub kwamen al snel naar voren, die zich als ware lachende terroristen hadden ontpopt, om de kat een zere neus te bezorgen en een stekeltraktatie te bezorgen.

De kat had na het incident geen commentaar. De 2 herrieschoppers die lid zijn van de egel- booswichtenclub waren in hun sas, omdat ze met hun baldadige stekels de kat met veel lol op zijn nummer hadden gezet.

Zware-Jongen Egel 671 wordt betrapt op het pikken van een plak snijkoek"

Uiteraard mocht onze verslaggeven niet publiceren waar de Egel-Booswichtencub de plak snijkoek hadden gestolen, omdat ze de razende-reporter zouden aanklagen wegens het schenden van de privacy-rechten.

Zware Jongen Egel 617 die bezig is met vluchten wilde niet herkenbaar in beeld komen, omdat hij door 27 internationale landen wegens herrietrapperij op de "most wanted" lijst, met terroristen, staat vermeld"

De razende-reporter heeft geprobeerd een interview bij de zware egeljongens los te peuteren, echter beide leden van de egel-booswichtenclub lieten al snel duidelijk weten dat de razende reporter beter maar niet te veel vragen kon stellen, omdat het dan slecht met hem zou aflopen, door een regen van egelsteken die op hem zouden worden afgevuurd (onze verslaggever mocht de politie niet waarschuwen, omdat de egels dan de aankomende 5 jaar dag en nacht hem zouden komen terroriseren, met hun keiharde gesnuif)

Zware-Jongen Egel 617 sist om weg te gaan met de camera, omdat hij anders de camera van onze verslaggever zou afpakken en zou molesteren.

Overigens gebeurde dit, omdat de Zware-Egeljongen met een grote glimlach de camera van onze verslaggever saboteerde en hij hulpeloos tegen de muur werd gedrukt, doordat de 2 leden van de booswichtenclub, met hun enorme spierballen hem stevig vasthielden, zodat de razende reporter geen kant meer op kon!

De Zware-Egeljongens houden er van om in de duisternis flink herrie te trappen.

Een van de egels maakt de opmerking; "Waarom denk je dat we zo van de duisternis houden? Wij houden er van dat niemand ons kan zien terwijl we onze duistere egel- booswichten-plannetjes ten uitvoer brengen en we kunnen daar absoluut geen pottenkijkers bij gebruiken".

Geachte lezers, mocht u broeders en zusters van de Egel-Booswichtenclub tegenkomen? Ga dan plat op de grond liggen, schreeuw om hulp en heb een mobiele telefoon bij u? Bel 112 met de vraag of er een overvalbrigade kan worden gestuurd, om met de Egel- Booswichtenclub over uw vrijlating te onderhandelen.

Een dringen mededeling namens de Egel-Booswichtenclub is om geen zoete broodjes met ze te bakken en om ze vooral geen glaasje melk aan te bieden, aangezien de Egel-Booswichtenclub alleen maar bier en sterke drank nuttig en ze daarna een grote Cubaanse sigaar eisen, zodat de Egel-Booswichtenclub laat zien dat zij deel uitmaken van de nationale Egel-Maffia-Orde, die herrie schopt en het doel heeft om de mensen 's nachts puur voor de lol en uit baldadigheid uit hun slaap te houden.

Pas dus op voor de Egel- Booswichtenclub. Ze zijn levensgevaarlijk!!!! Zodra ze je in hun macht hebben, dan ben je meteen de klos en is je leven niet meer veilig, door de dreiging van een stekelaanval, die nog lang zal heugen, omdat het verwijderen van de honderden stekels uren in beslag zal nemen.

Bron Vermelding: De Egel-Booswichtenclub
(Onze verslaggever moest hun naam vermelden, ook al wilde hij dit niet)
Foto's :De Razende Reporter

Bovenstaande bijzondere-dieren blog is geschreven door Sterzoekervriend "Secret Service" en met toestemming van "Secret Service" op Sterzoeker geplaatst. Onze dank aan SS voor dit leuke verslag, over het nachtelijke gesnuif van egels! Zo zie je maar, zelfs egels zitten in "duistere clubjes" ;-)

1 opmerking:

 1. Natuurliefhebber15 juli, 2010 14:40

  Vanmorgen heb ik genoten van de Egel-booswichtenclub. Jaja, die ken ik. Ik heb altijd wel egels in de tuin gehad, alleen niet in mijn huidige tuin. Tenminste, niet dat ik kan vaststellen. Ik heb ze ook vaak laten overwinteren als ze te klein waren in de herfst. Het zijn superdiertjes. Heel pienter en bijzonder sterk. Ze hebben humor! "Lopen twee egels in de Kalverstraat ....", nee flauwekul, ze hebben echt grapjes. Ik heb egels eieren uit een kippenhok zien jatten.
  Dat gesnuif doen ze trouwens als ze paren. Als ze aanvallen dan maken ze een soort gromgeluid. Ze spannen dan de stekels die over hun hoofd lopen en ademen keihard uit terwijl ze een sprongetje naar voren maken. Dan krijg je het effect van een stekelige bokshandschoen. Daar kan geen kat of hond tegenop. Alleen tegen een vos leggen ze het af want die draait ze op hun rug en eet ze op.
  Hun rugstekels zijn een soort notitieboek. Als ze een nieuwe geur ruiken of een nieuw paadje vinden naar een tuin met lekkertjes dan "schrijven" ze de hele weg op. Elke geur slaan ze op in hun speeksel en dat smeren ze op hun rugstekels. Dat heet ook "speekselen". Zo wordt de geur vastgehouden. Even het notitieboekje checken en je weet weer waar die plak koek lag. Soort Tomtom, de Spuugspuug. Het reukvermogen van een egel neemt tweederde van het hersenschors in beslag. Ik zou hun neus soms wel een poosje willen lenen.
  Ze kunnen trouwens ook ongelofelijk hard bijten met die naaldscherpe tandjes. Vertel mij wat. Maar het zijn aanbiddelijke diertjes.

  Groetjes,

  Natuurliefhebber

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails