maandag 4 oktober 2010

Duiveltje uit een Doosje

Soms kan een mens bezeten zijn van een onderwerp, nou ja niet echt bezeten. Het is een passende term om te verwoorden dat als je het over de duivel hebt dat je hem op zijn staart trapt. Die als een dief in de nacht uit het niets komt opduiken.

Sinds kort ben ik me aan het verdiepen in een nogal speciaal boekje met de titel “ Duivels Dagboek” van Nicolas D. Satan. Wat me van nieuwsgierigheid laat branden, wat er dan al niet beschreven staat dat het dagboek zo duivels interessant maakt om te lezen?

Het is grappig om te zien dat bij het openslaan van de eerste bladzijde, dat er een ondertekend contract van de duivel in waar te nemen valt, die duidelijk stelt om te genieten van alle verleidingen die er te bedenken zijn en dat na het overlijden het contract dient te worden vervuld doordat er een deel van de innerlijke ziel verschuldigd wordt, voor de duur van de eindeloosheid of de eeuwigheid eigendom van de duivel zal worden zodra het contract is ondertekend.

Kortom na even vluchtig door het boekje te hebben gebladerd zou een mens haast genoegens kunnen opwekken, om alles te doen wat god verboden heeft en om het duivelse gedrag in de praktijk te brengen door alle wetten en regels inwendig aan de laars te lappen en te doen waar je als mens gewoon zin in hebt, zonder dat er beperkingen zijn.

Helaas is de duivel niet meer dan een verzonnen fantasie die door de kerk tot leven is gewekt, om de symboliek te verwoorden, om de mensen van honderden jaren er onder te houden, door angst te zaaien; wie zich niet braaf aan de wetten van de kerk hield, na het lichamelijke overlijden, naar de hel zou worden verbannen.

In dat geval lijkt het me wel prettig om naar de hel te worden verbannen, omdat de hemel vol zit met gelovige zieltjes, die niets anders hebben gedaan dan door de weeks de medemens uit te buiten en te gebruiken en zondag's als eerste in de kerk vooraan in de rij zaten om schijnheilig vergeving te vragen voor de zonden die in de afgelopen week waren begaan.

Natuurlijk wordt het na zondag ook weer gewoon maandag, waarna het zondigen van de gelovige medemens onverminderd doorging, tot het weer zondag was en het riedeltje weer compleet was om vergiffenis voor de begane zonden te vragen, die waren begaan.

GOD staat voor het lichtsymbool die met het goede staat verbonden. Het vagevuur is een tussenwereld die tussen de duisternis en het licht verkeerd, om verdwaalde zielen te reinigen en ze na het uitzitten van de strafverbanning de kans te geven om het pad van het goddelijke licht te bewanderen.

De duivel staat symbolisch voor alles wat GOD verboden heeft en wordt daarmee automatisch aan het kwade en negatieve gekoppeld als aanduiding. Alles wat de duivel representeert zou met het kwade te maken hebben.

In de donkere middeleeuwen waren er maar weinig mensen die konden leven en schrijven, zodat de kerk een middel moest gebruiken om met beeldplaatjes een representatie te maken, waarmee men in de kerk de mensen angstig kon maken om vooral braaf naar de pijpen van de kerk en de pastoor te blijven dansen, omdat als je als gelovige dit niet deed dat het slecht met je zou aflopen, omdat je dan eeuwig in de hel zou branden, tot de eindeloosheid.

Met het schrijven van dit stuk voel ik me een duiveltje uit het doosje, omdat de geschiedenis enorm veel te vertellen heeft over de ware rol van de kerk en dat er rustig kan worden gesteld dat de kerk een machtig instituut is gebleken die zich regelmatig met duivelse praktijken bezig heeft gehouden, terwijl een stel aangeklede clowns zich daar uitgaf als rechtstreekse diennaars, die uit naam van de scheppers vijanden en ongelovigen op de meest gruwelijke wijzen moesten uitroeien, omdat het woord uit naam van GOD gegeven was.

Natuurlijk begrijpt iedereen anno 2010 dat de kerk enorm veel fabeltjes heeft bedacht om de gelovige enorm veel angst aan te jagen, omdat er spelletjes gespeeld werden om de macht van de kerk in stand te houden en gelovige zieltjes ten koste van alles vast te blijven houden.

Kortom maak ik hierbij de opmerking “Hel en duivel” laat de kennismaking met Satan, Lucifer, Seth en Bëëlzebab maar eens een feit worden, door eens wat te googelen op het internet, om meer te weten te komen over de duivel, die ontstaan is uit een kerkelijke doosje vol met machtige luitjes, die rijk zijn geworden door de uitbuiting van de mensheid en daar anno 2010 nog steeds miljarden in omloop zijn, die sinds de donkere eeuwen zijn vergaard.

Als ik het contract met de duivel eens goed heb doorgenomen dan is het me duidelijk dat ik met mijn levensstijl als ongelovige anarchist al heel vroeg onbewust een pact met de duivel moet zijn aangegaan, door dat een hoop slechte gewoontes me hebben geleerd om lak te hebben aan angst en paniek, waarmee ik wederom heb geleerd om niet bang te zijn voor een duivelse mythe die anno 2010 niet meer dan een fabeltje betreft.

Natuurlijk zijn er altijd bijzondere clubjes mensen die in het Satanistme geloven en zich met het fenomeen zwarte magie bezig houden om daarmee de krachten van het kwaad te vereren.

Het wordt helemaal belachelijk dat er complete kerkgenootschappen bestaan die zich duivels aanbidders noemen en zich met rituelen bezighouden om het kwade te aanbidden door bloederige offer rituelen uit te voeren.

Het woord was bij GOD. De brandende hel vol dolende zielen is eigendom van de duivel, echter kunnen de kerk en Satan me beiden gestolen worden, om de belachelijke situatie dat GOD, de kerk en de duivel zich in de afgelopen jaren als ware monsters hebben gevormd, waar de hellegat honden zelfs geen brood meer zouden lusten, als ze al zouden bestaan.

Als ik aan het duivelse denk dan komt als eerste het beeld naar boven van liegende politici, die allerlei valse loze beloftes maken, waarna de kiezer wordt voorgelogen dat de beloftes slechts een duivels gebakken luchtje waren, om de kiezer te overtuigen, om uit verleidelijke idealen op een politieke partij te gaan stemmen, waarmee de duivelse gewoonte kan worden voortgezet, om alles en iedereen op verkeerde been te zetten en blij te maken met een dood vogeltje, wat vervolgens afkomstig uit de hel bleek te zijn, waar een nare zwavel smaak omheen heeft gezeten.

Geschreven door:
Dokter Satan van Lucifer Duivelstein, aka Chaos

Ps. Mijn favoriete uitspraak “Verduiveld nog aan toe, dit komt van een duvel uit een doosje”

11 opmerkingen:

 1. 666 de nummer van de duivel.
  Of de advocaat van de duivel spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, dankje ik ga hem meteen even bellen! Ik boedel de duivel. De advocaat laat ik wel spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pssst ... het hoofd van die magische school in Rotterdam (die met de blauwe contactlenzen) heeft een hotline met de duivel. Ze belt voor locaal tarief.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je slaat de spijker op de duivelse koppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Om de spijker op de duivelse koppen te slaan zijn heel veel zilveren spijkers nodig. lol

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan moet iemand wel heel giftig zijn als er veel silveren spijkers voor nodig zijn. zilver staat bekend om de zuiverende eigenschappen. Het kan zeer in uitzonderlijke gevallen wel zo zijn dat er veel zilveren spijker nodig zijn. Sommigen mensen zijn zo gifig dat als ze zichzelf bijten, dan gaan ze er aan dood. Dan heb je aan een dozijn spijkers niet voldoende. Zelfs door de duivel worden dit soort mensen uitgespuigt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Des duivels zijn is een prachtige uitspraak

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je het over de duivel hebt dan trap je hem op zijn staart!

  Heerlijke uitspraak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een Duveltje is trouwens en verdomd lekkere biertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De duivels kenmerken zijn niet meer dan random fabeltjes, pas als je in satan gelooft gebeuren er rare dingen zoniet dan niet beetje dom.. heb zelf ook al veel meegemaakt included shit met satan

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails