zaterdag 26 september 2009

Nog meer reacties Blog Sterzoeker over De Temple of Starlight

Inmiddels is het 26 september en de reacties blijven maar binnenkomen op de blog, van Sterzoeker, van vrijdag 4 september 2009. In deze bolg werd aandacht besteed aan de Temple of Starlight, opgricht door Ina Custers van Bergen. Blijkbaar heeft deze blog het een en ander wakker gemaakt. Inmiddels krijgen we naast opbouwende en informatieve ook hele boze reacties binnen, ook uit lala-land.

Sterzoeker begint nu dus zelfs hele boze en emotionele reacties te krijgen. Sommige mensen zien de bewuste blog van vrijdag 4 september 2009, blijkbaar als een persoonlijke aanval tegen een bepaalde orde, terwijl er steeds over de werkwijze van ordes, groepen en Magische Loges, in zijn algemeenheid spreek, waarbij een orde mogelijk iets duidelijker naar is voren gekomen, doordat een kritische onderzoeker hiervan wat feiten heeft nagetrokken en dit als reactie op mijn blog heeft geplaatst. Naar mijns inzien is dit ook door deze persoon niet bedoeld als een persoonlijke aanval op wie dan ook. Dit is iemand die zijn huiswerk heeft gedaan! Bravo Arnold Klok!

De blogs van Sterzoeker zijn zeker niet bedoeld als een persoonlijke aanval of heksenjacht op Ina Custers of op de Temple of Starlight, maar spitsen zich toe op onderzoek naar de achtergronden, om te willen weten hoe dingen in elkaar steken. Dat dit zoveel reacties op kan roepen, bedenkend dat dit onderwerp zeker wel leeft onder de vele lezers.

De blog 4 september 2009 is geschreven vanuit een (kritische) beschouwing en analyse van een website van de magische orde Temple of Starlight. Deze beschouwing is zich verder gaan ontwikkelen door recaties van lezers van Sterzoeker, o.a. met aanvullingen van een aantal persoonlijke ervaringen en reacties van lezers, tot wat het tot nu toe is. Sterzoeker heeft dit van te voren ook niet kunnen bedenken dat er zoveel reacties zouden volgen op de blog over The temple of Starlight.

De vraag die nu opkomt is leggen wij hier wellicht toch iets gevoeligs bloot, wat te groot voor ons is, waarvan sommige luitjes willen dat we het niet weten? Anders hoeft er immers niet zo hoop oplopend geregeerd te worden.

Naast opbouwende kritische en aanvullende reacties, op de hierboven beschreven blog, beginnen de reacties zo langzamerhand wel heel erg emotioneel te worden en een persoon begint nu zelf in te hakken op een tikfoutje. De redactie van Sterzoeker hoopt dat wel dat we het met zijn allen netjes kunnen houden.

Het gaat nu dus blijkbaar al niet meer om een inhoudelijk opbouwende of kritische reactie, over wat er te lezen valt op sterzoeker, maar om het vinden van een stok, om er mee te slaan, op Sterzoeker.

Opmerkelijk dat mensen zo boos kunnen worden als je simpel iets schrijft over belastingtechnische zaken en hoe hier mee om wordt omgegaan in magisch Nederland. Sterzoeker wordt zelf uitgemaakt voor een moderne heksenjager. Natuurlijk is mijn blog geen heksenjacht en is hij in zijn opzet ook niet zo bedoeld. Het gaat slecht over hoe een aantal zaken in elkaar steken. Het gaat over hoe mensen hun "zaken" doen en hoe spirituele zakenmensen hun geld zo voordeelig mogelijk "wegzetten".

Wordt vervolgt dus maar! Morgen weten we meer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails