vrijdag 4 september 2009

Droomvrienden

Net nadat ik het stukje had geschreven over de Temple of starlight kwam ik wederom bij toeval op een site terecht, van iemand die net als Ina Custers-van Bergen aangeeft opgeleid te zijn door S.O.L. De betreffende website heet: droomvrienden.nl. De persoon, op deze website, die klaarblijkelijk ook een magische-school in nederland heeft heet: Mike Bais. De naam van de zijn groep of orde wordt op de site verder niet genoemd.

Op de website van droomvrienden kunnen we het volgende lezen over Mike Bais:
Sinds jaren is Mike Bais getraind op de Engelse bodem vanuit de esoterische scholen als “the Inner Light “ van Dion Fortune, en S.O.L. (Servants of the Light). In Nederland heeft hij jarenlang een groep geformeerd, die gebaseerd is op het “Golden Dawn” curriculum en heeft daarmee ervaring op ceremonieel gebied en de occulte leer.
Parallel aan deze stromingen binnen de ceremoniƫle magie in de westerse traditie, is zijn persoonlijke voorkeur altijd blijven uitgaan naar de Kabbalistische filosofie en de beoefening daarvan.
Onderwezen door voornamelijk de Kabbalistische meester Warren Kenton (London) is hij een trouwe aanhanger van de zogenaamde “Toledaanse traditie”, die zeer praktisch- filosofisch van inhoud is, en veel werkt met diagrammen als de “Boom des Levens” en de “Jacobs Ladder”.
Tevens is Mike een gewijde priester in een kerk in Engeland (voormalige Liberal Catholic Church) sinds 2002 en nu (sinds 2008) actief als priester binnen de Vrij-Katholieke kerk Nederland.

Ik vraag de dus af of hij een connectie heeft met de Tempel of Starlight, of werken zij geheel zelfstandig langs elkaar heen? Ook is hier wederom niet duidelijk of hij nog steeds verbonden is met S.O.L. of de Golden Dawn, of dat hij werkt in de stijl van deze ordes.

Wat erg intressant is dat Mike vermeldt dat hij Priester in de Vrij katholieke kerk. Nu wil het toeval dat ik een Priester van deze kerk vanuit mijn kennisenkring ken. Dit stukje krijgt dus nog een vervolg, want deze priester, die ik inmiddels vaak bij vrienden thuis ontmoet heb is een zeer wel opmerkelijke persoonlijkheid. In een van onze gesprekken liet hij me weten dat hij, naast zijn functie als priester van de Vrij Katholieke kerk, ook nog lid is van een geheime orde, waarvan hij de naam niet wilde en mocht noemen. Hij beweerd dat hij hier een eed over had gezworen.

Op de website van de Vrij Katholieke kerk :http://www.vkk.nl/den_haag/stukjes-uit-maandbericht.htm. Is het volgende over Mike Bais te lezen:
Mike is in 2002 in Engeland tot priester gewijd.
Sinds februari 2009 is hij als priester actief in de VKK in Nederland. Mike is 38 jaar oud en daarmee meteen de jongste priester in onze kerk.
Hij is in mei 2009 getrouwd met Claudia Herrera volgens de ritus van
de VKK. Samen hebben zij twee kleine kinderen.
De gedachten die bij Mike leven over christendom en spiritualiteit sluiten
goed aan bij het gedachtegoed van de VKK.Op het spirituele vlak is hij graag grensverleggend bezig. Mike heeft zich vergaand verdiept in de Kaballah en geeft daarin les in zijn vrije tijd. Overdag is hij actief als fysiotherapeut.
Hieronder de link naar de praktijk van Mike: http://www.huisartspauwenkamp.nl/

Op de site van de vrijkatholieke kerk wordt niet genoemd dat Mike Bais naast zijn priester en intressse in de Kaballah ook nog bezig is met magie. Zij ze dit domweg vergeten te noemen, of is de VKK daar toch niet zo gelukkig mee?

Met dit verhaal in mijn achterhoofd, wordt de opmerking van Mike Bais, op de website van Droomvrienden, over het feit dat hij opgeleid is door SOL en een eigen groep, had of heeft, geformeerd en priester is van de Vrij Katholieke kerk, opeens wel heel erg intressant. Zou mijn Priester-vriend net als Mike Bais een lid zijn van de SOL of van de Golden dawn? Worden met deze gegevens mijn vermoedens in een klap bevestigd? U snapt het al dit vraagt om nadere onderzoek.

.:._______________________________________________________.:.
Lees reaties of laat uw reactie, vraag of opmerking achter, door dubbel te klikken op het woord reacties in onderstaande regel:

3 opmerkingen:

 1. Dit soort toneelstukjes is niet meer dan geldmakerij, je wordt leeggetrokken en bij de neus genomen voor je goed en wel doorhebt dat je met open ogen wordt bedrogen.

  Vadertje Waakzaamheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. voormalig SOL student01 januari, 2010 13:32

  Het is niet waarschijnlijk dat je priester vriend lid is van de SOL. Die kent namelijk geen eden die lidmaatschap van de orde (en namen van groepen binnen de orde) tot niet bespreekbare onderwerpen maakt. De eden daar vragen slechts om voorzichtigheid en onderscheidingsvermogen, geen verboden.

  Hoe dat bij de Golden Dawn zit weet ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voormalg SOL student01 januari, 2010 13:42

  Overigens ken ik de beste man niet, hij is van na mijn tijd. Relatie met de Temple of Starlight lijkt me evengoed onwaarschijnlijk. SOL leden komen elkaar tegen tijdens de trainingsdagen/weekenden en meestal zodra ze zelf in een groep werken neemt de behoefte aan het algemenere werk toegankelijk voor alle leden van de school af.
  Er zijn wel jaarlijkse bijeenkomsten waarin afgevaardigden van de diverse groepen gezamenlijk werken, maar velen voelen niet de behoefte of drang daaraan met enige regelmaat deel te nemen. Mijns inziens heeft dat erg te maken met de losse structuur van de SOL, het is een orde die handvaten reikt waarmee j in roepen naar eigen goeddunken kunt verder bouwen/experimenteren. De gemeenschappelijke deler van de groepen binnen de orde wordt daarmee eerder organisch dan opgelegd en gestructureerd.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails