zaterdag 9 mei 2009

Hoe wordt ik Magister Templi

Welkom in deze kleine cursus 'Hoe word ik hoofd van mijn eigen magische orde?'. U zet hiermee een goede stap. Gefeliciteerd! Want uw grootste wens gaat in vervulling: ook ú gaat Magister Templi en Ipsissimus worden. Snel en simpel. Ik leer u daarvoor een eenvoudig stappenplan. Doorloop het pad en u verwerft het Ipsissimus-schap. Het is een doortimmerde methode, omdat hij gebaseerd is op eeuwenoude praktijkervaring van vele magiers en aspirant-Magiërs. Toveren kun je leren.

Voordat u met de stappen begint eerst wat basiskennis. Een Magister templi of een Ipsissimus (vrouwelijk: Ipsissima) is iemand die met gebakken lucht minimaal 1.000 euro per dagdeel verdient. Het motto van onze cursus is niet voor niets: met hoop verdien je een hoop. Magisters en Ipsissmussen hebben volgelingen en leerlingen. U gaat dus school maken. En dat kan overal. Want Magiërs zijn werkzaam in de 'spirituele' wereld maar ook overdags in die van de managementconsultants en de bedrijfsadviseurs. U heeft dus keuze uit een breed werkterrein. Eigenlijk kunt u overal aan de slag, overal waar onzekerheid heerst. Want wat u biedt, is redding.

De tien stappen
Wie Magister Templi wil worden, moet tien stappen zetten. Eigenlijk negen, omdat de laatste stap, de 'wow-stap', permanent is. Het is van belang dat u elke stap in rust neemt en met vol bewustzijn. U krijgt het hoogste rendement als u veel oefent. En wanneer u weerstand ervaart bij een stap – u bent het er niet mee eens of u vindt het flauwekul – bedenk dan dat u écht op de goede weg bent. Weerstand is een oefening in overgave en loslaten, een fase in uw eigen proces. Succes!

Stap 1: turning point
U zult als een authentieke Ipsissimus / magister bij uw leerlingen en volgelingen moeten overkomen. Dat betekent dat u afscheid moet nemen van uw gewone bestaan. Veel Magiërs hebben een breuk in hun leven ervaren: een zware depressie, een overlijden, een verloren liefde. Dat is hun keerpunt geweest. Gelukkig hebben de meeste mensen elke 2,7 jaar wel een life-event, een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Dus een beetje dertiger en veertiger heeft al zo'n 10 tot 14 turning points meegemaakt. U heeft dus keus! Kies er een uit die veel voor u betekend heeft en maak deze tot úw
keerpunt. En mocht u niks vinden, zoek dan wat in vorige levens of verzin desnoods wat.

Stap 2: Beproeving!
De naarste stap is vroeg in deze methode. U moet herboren worden en uw eigenste autonomie ontdekken. U gaat de verleidingen van het leven te boven komen. Pas in stap 10 mag u weer vallen voor de hebzucht, de geilheid en de ijdelheid. Maar niet nu als leerling. Er zijn diverse praktijkopdrachten mogelijk. Een zeer bekende oefening is om veertig dagen in een woestijn te gaan zitten. Moet u eens zien wat voor duivels en demonen u tegen komt! Of als u het wat eigentijdser wilt aanpakken, ga dan een half jaar in aandelen handelen op de technobeurs. Kortom, kies uw hel en stel u op de proef. Geef u leerlingen gecompliceerde meditatie oefeningen en druk ze op het hart dat de weg naar ware verlichting lang zal duren en dat ze vele offers moeten laten. De eerste echte toegangsstap op het pad der verlichting duurt minstens 5 jaar! Neem niet alle hoop bij U volgelingen weg, ze moeten wel gemotiveerd blijven om te willen investeren in uw onderneming.

Stap 3: Het licht
U moet in uw rol als Magister Templi hoop bieden, niets meer en niets minder: hoop op een betere wereld, hoop op verlossing, hoop op succes, hoop op geluk, hoop op... – You name it, babe!
Want niets werft zo goed onder angstige mensen als een wenkend perspectief. Een handige oefening is het maken van een 'mood board'. Neem een stuk karton, een stapel tijdschriften en maak een collage van de magische persoonlijkheid op het karton. Zorg vooral dat u zonder veel na te denken foto's en teksten uit de tijdschriften knipt die u met 'Het Licht' associeert. En kijk wat uw 'mood board' u zegt.

Stap 4: Het verhaal
U bent na uw mood board toe om uw 'verhaal' te maken. U gaat uw belangrijkste 'buzzwords' ontwerpen. Dit is een belangrijke fase omdat uw leerlingen en volgelingen hun ervaringen hiermee gaan ordenen. Een aantal klassiekers zijn: ziel, kern en groei. Meer recente buzzwords zijn: trilgetal, kernkwaliteit, Circle of Excellent, communicatieve zelfsturing, evidence based. De beste concepten geven een positief gevoel: Hoop! Schrijf in deze stap uw boek, uw bestseller.

Stap 5: De claim
De ware Magister Templi is onschendbaar. U gaat zich indekken tegen kritiek. Want er liggen veel sceptische mensen op de loer die u willen affakkelen. Als u dus een halvegare professor op de kop kunt tikken, heeft u een buitenkansje. Het front ligt dan niet meer tussen u en de wetenschappelijke wereld maar tussen die prof en die wereld. Laat hem of haar maar vechten. Ook is het handig om kritiek en weerstand tot onderdeel van uw methode te maken. Wie uw methode ontkent, bewijst de waarheid ervan. Een voorbeeld: weerstand tegen de freudiaanse theorie wordt verklaard door diezelfde theorie en ondersteunt daarmee de juistheid. Daarnaast kunt u uw magische kwaliteiten inzetten om samen met u volgelingen een kunstmatige intelligentie op rituele wijze te creëren, om U en uw tempel te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Ten slotte kunt u ook nog beweren dat uw boodschap gewoon van boven komt en dat je deze alleen kunt horen als je de rationele kritiek loslaat. Simpel.

Stap 6: Het ritueel
U zult regelmatig moeten optreden. Uw volgelingen willen u zien, horen en voelen. Maak er een mooi hocus-pocus-event van, vol magie en rituelen, en laat ze smullen. Rituelen zijn daar uitermate geschikt voor. Zij hebben hun wortels immers in die magie. Een paar suggesties: leg rollen vast, leg teksten vast, maar geef zo weinig mogelijk van uw geschreven materiaal aan uw leerlingen, ze zouden er mee aan de haal kunnen gaan. Daarnaast is zo dat hoe minder compleet u bent met het verstrekken van kennis, des te gulziger uw leerlingen zullen worden, om vele cursussen en workshops bij te wonen. Wordt nooit persoonlijk met uw volgelingen, want als ze alles van uw weten is er geen mysterie meer. Mysterie maakt ook dat volgelingen getrouw terugkomen omdat ze blijven trachten u dicht te naderen. Deze technieken zijn vormen van klantenbinding. Klantenbinding betekend geld in het laatje.

Laat u goed adviseren over uw kleding. Werk met speldjes of symbolen, voor op de revers of gebruik kralenkettinkjes. U doet uw leerlingen daar een groot plezier mee. Zij gaan zich immers een gemeenschap voelen. Goodies doen het ook goed;Een T-shirt of tas met het tenpel logo, wordt gretig door uw volgelingen afgenomen. schrijf rituelen waarin iedereen op zijn minst een kleine rol heeft. Zodat al uw volgelingen het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn en gekend worden. Geef mensen met een sterke persoonlijkheid, of zij die al veel weten, steeds de kleinste rol, want u moet muiterij zien te voorkomen.

Stap 7: Het pad
Om uw leerlingen daadwerkelijk te helpen, ontwikkelt u in deze zevende stap een 'stappenplan'. Daarmee krijgen ze het gevoel dat ook zij 'Het Licht' kunnen bereiken – uiteraard onder uw begeleiding en die van uw eventuele eerste medewerkers. Inmiddels weten we de eigenschappen van succesvolle paden. Zorg dat de eerste stap altijd de uitgangssituatie van de leerlingen weergeeft. Dus als u met uitgebluste mensen werkt, is stap één altijd: uitgeblust zijn. Dat geeft de burger moed. Want ze weten dan dat zij met alle onzekerheid en sores gewoon samen op weg zijn. Kies een aantal mooie heilige getallen als drie, vijf, zeven, tien of twaalf. Dan blijft u in aloude tradities. En lukt het u om een stappenplan van materie naar geest te maken, dan zit u gebeiteld. Want veel mensen willen niets liever dan ontsnappen aan het alledaagse materiële tranendal.

Stap 8: Het imago
Het wordt langzamerhand tijd om het verlangen van de leerling naar u te vergroten. U zult in deze stap hard werken aan uw imago en charisma. U kunt verschillende kanten op. Enkele traditionele imago's zijn: de Healer, de Magiër, de hoge-priester, de Wijze, Liefde. Maar u kunt zich ook een nieuw imago's aanmeten, zoals Magus of Eternity, Inspirerend Leider, Natuurlijk Ondernemer, Volhardend Sporter. Essentieel is dat de mensen hun verlangens op u kunnen projecteren en in u zien wat ze eigenlijk willen. Zo maakt u uw leerlingen op een doeltreffende manier van u afhankelijk.

Stap 9: De leerling
De mooiste stap en ook de moeilijkste is om ware macht uit te oefenen op uw volgelingen. Dat doet u door ze onzeker te maken en u aan te bieden als redder. Deze stap heet ook wel de Jezus-stap. Iedereen (op zeer kleine uitzonderingen na) wordt geregeerd door angst: faalangst, afwijzingsangst en doodsangst. Uw taak is om de aanwezige angst te vergroten en de controle op de reductie ervan over te nemen. Dat gaat in gesprekken. U zegt bijvoorbeeld tegen een faalangstig typje: 'je vindt het moeilijk, hè, dit werk. Want er kan veel mis gaan.' U zult zien, dat zo iemand direct de angst voelt opkomen. Dan moet u hoop geven, u zegt dan iets als: 'Maar jij kan stappen maken. Dat zie ik!' De leerling kijkt verwachtingsvol naar u op. Maak het dan af met: 'en dat gaan we samen doen. Jij en ik. Jij gaat stappen zetten!' Dit voorbeeld laat zien dat u uw empathische vermogens aanwendt om de leerling er onder te houden.

Stap 10: Wow!
Yes, mmm, ohhh, wow. U bent Magister Templi. U heeft alle stappen gezet en bent begonnen aan de eeuwigdurende fase van het 'Wow'. Wanneer u elke stap met voldoende resultaat afsluit, krijgt u uw certificaat en wordt u ingeschreven in het register van Meester Magiërs.

Na de stappen:
Zijn er nog mogelijkheden na deze cursus? Ja, die zijn er. U kunt bijvoorbeeld lid worden van de beroepsvereniging, de NGGM: Nederlands Genootschap van Geregistreerde
Magiërs. Deze biedt u vele voordelen zoals na- en bijscholing, tempelproducten met korting (astrale reistickets voor beginnende Magiërs nu met 15 procent discount), het internationale vakblad The Magician Gazette, master classes, energetische uitwisselingsprogramma's, korting bij de aanschaf van kristallen bollen, en niet te vergeten het pas opgerichte Personal Starlight Finance Service Center om uw verdiensten uitstekend te laten renderen.

Succes met Toveren!

Bron:(Vrij bewerk naar verhaal welke eerder verschenen is in een tijdschrift voor en van sceptici:.)

1 opmerking:

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails