vrijdag 10 april 2009

De paranormale geldgenerator.

Is het u ook opgevallen dat tegenwoordig bijna iedereen paranormaal is? Wat vroeger bijzonder was schijnt nu heel gewoon te zijn. Een paranormale gave is ook geen gave meer, maar het schijnt iets te zijn wat je kunt verwerven, wat je kan leren, of iets waarover je kan beschikken, na onvangst van een aantal symbolische handelingen en symbolen.

Tegenwoordig is het onderwerp 'paranormaal' vooral gekoppeld aan het verwerven van geld. Als je op het internet gaat googelen op het onderwerp paranormaal-genezer, dan zie je een heel leger aan huisvrouwen en stoffige mannen voorbijkomen, die zich vervelen. Uit verveling en om bijzonder te willen zijn, hebben ze deze hobby opgepakt. Er is al snel door deze mensen ontdekt dan men er een aardig zakcentje mee kan bijklussen.

Paranormaal zijn is voor sommige mensen ook iets om te willen verwerven, zodat ze ergens bij horen, om het daarna te gelde te maken. Natuurlijk moet je daar wel geld voor over hebben. Het is eerst flink investeren en daarna oogsten. Een goed voorbeeld hiervan is Reiki. Een aantal jaren geleden toen Reiki nog hot was en er nog niet zoveel mensen mee bezig waren, moest je heel veel geld neertellen, om hier bij te mogen horen. Ik heb het dan nog over de periode dat we in Nederland de gulden hadden.

Een eerste-graads Reiki inwijding koste destijds een paar honderd gulden, een tweedegraads inwijding koste je zo’n 1.500 gulden. Wilde je doorgaan met Reiki en verheven worden tot Reikimaster, dan moest je helemaal flink dokken, want een meester inwijding kon wel oplopen tot 10.000 gulden. Dit was natuurlijk heel slim bedacht door de eerste reikimasters, Daardoor bleef het exclusief en konden ze meteen een hoop geld genereren van de mensen die dit enorme bedrag er voor over hadden, om ergens bij te willen horen. Sommige slimmeriken hebben hier bakken met geld mee verdiend. Heden ten dage is reiki niet echt exclusief meer en kost een Reiki master inwijding nog zo’n 400 euro. Nog steeds een hoop geld voor wie niets te makken heeft, maar het is niet meer te vergelijken met de begin periode van de opmars van Reiki. Maar wordt u verzekerd, als u het geld niet heeft, dan is het niet voor u bestemd, of het is niet uw bestemming.

Wie goed beschouwd rond kijkt in de para-wereld ziet dat veel mensen maar met een doel bezig zijn. Dat is het verdienen van veel geld. Dit geld wordt binnen gebracht in de vorm van consulten, cursussen en workshops. Een gemiddeld consult kan tussen de 40 een 100 euro kosten. Een weekend workshop tussen de 250 en 400 euro. Hoe bekender of hoe meer aanzien de persoon heeft die het consult, workshop, of de cursus geeft, hoe hoger de prijs zal zijn, die je er voor moet betalen. U wilt echt niet weten wat een half uur telefonisch consult met Char kost.

Sommigen weten zelf de reden van de hoge kosten in te dekken. De volgende tekst kwam ik onlangs tegen, op een website, welke een opsomming heeft aan opleidingen in de ongezienen sferen. Bij deze school betaalt u niets voor de spiritualiteit, maar des te meer voor tijd:
"Er bestaat een traditie die zegt dat Occulte instructies en initiaties gratis moeten zijn. Deze stamt uit de tijden waarin de priesterkaste ondersteund werd door hun tempels. In die dagen werden de tempels betaald door de gemeenschap. Later betaalden de leerling voor hun onderricht door de Meester te helpen met het uitoefenen van hun vak.

Vandaag de dag hebben occulte leraren een baan. Het tijdperk van de heremiet in de grot is voorbij. Ook de adept moet rekeningen betalen, net als iedereen. Wil je een occulte training op een professionele manier gestalte geven, dan is dit een dagtaak. wij hebben vaste kosten zoals telefoonaansluitingen, computerverbindingen enz. die permanent onderhouden moeten worden. Software moet vernieuwd worden, en het voorbereiden van lesmateriaal en het nakijken van huiswerk kost veel tijd. De spiritualiteit is nog steeds gratis, maar de tijd moet verrekend worden in de kosten van de cursussen".


Om nog een voorbeeld te geven. Momenteel is er een programma op de tv waar paragnosten naar de plaats van delict gaan, om in te voelen wat ze zoal paranormaal doorkrijgen. Een van deze paragnosten geeft ook readingen in een grote zaal, waar 500man of meer publiek in kan. Toegangskaarten hiervoor zijn te koop vanaf 30 euro. U begrijpt het al, deze zichzelf zo bescheiden precenterende meneer gaat binnenkort echt groter wonen, dit alles met dank aan mensen die iets bijzonder van hem willen horen.

Als laatste nog een ander voorbeeld. Een kennis van mij, zit in een opleiding tot magiër. Degene die deze opleiding geeft heeft 2 cursus groepen van gemiddeld zo’n 20 deelnemers. De cursus kost gemiddeld 420 euro per trimester. Een rekensommetje leert ons dat ze per groep gemiddeld 8.400,00 binnenkomt. Aangezien ze 2 van dit soort groepen heeft komt er een bedrag van gemiddeld 16.800,00 euro binnen. U leest het goed: zestienduizendachthondereuro. Maar we zijn er nog niet, daarnaast komen er zo nu dan gasten naar deze groepen. Deze gasten betalen 70 euro per les.

Daarnaast geeft de magiër nog lezingen, wekendworkshop en andersoortige cursussen en ze verkoopt digitale boeken van anderen op CD’s. Natuurlijk gaan er van deze inkomsten nog onkosten af, de zaalhuur van hondervijftig euro en dergelijk. Ik denk dat deze slimme dame toch een meer dan een modaal inkomen bij elkaar sprokkelt middels deze 'magische bijeenkomsten'. Dat allemaal dankzij mensen die bijzonder willen zijn en ergens bij willen horen. U begrijpt het al; deze mevrouw is heel recent veel en veel groter gaan wonen.

1 opmerking:

  1. Om je de waarheid te zeggen: dat denk ik ook wel eens. En ik hoop het ook trouwens. Want anders was het wel heel erg zinloos allemaal.

    helderziende

    BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails