woensdag 8 april 2009

Over Bijzondere mensen en situaties.

Deze blog-website gaat over bijzondere mensen en over bijzondere onderwerpen en situaties, welke Sterzoeker door goed te observeren voortdurend tegenkomt. De blogjes gaan over "de sterren" tussen de "gewone" mensen.

Daarnaast gaat het op Sterzoeker over boeken en over vreemde hobbies. Sommige mensen of situaties zijn echt bijzonder en interessant en inspireren ons om te schrijven over wat mensen motiveert en beweegt.


De onderwerpen waar over Sterzoeker schrijft zullen in veel gevallen gaan over menselijke gedragingen of misdragingen, of streken die mensen hebben, over heldere momenten, of over grappige voorvallen, over bijzondere zaken die we constateren bij of door bijzondere mensen, of over mensen die zich bijzonder willen maken. Het gaat over mensen van vroeger en over mensen van nu. Vroeger kan zijn vorige week, maar ook de derde eeuw voor Christus. Bijzonder zijn geeft immers kleur in deze maatschappij..

vaak komt Sterzoeker mensen tegen die helemaal niet bijzonder zijn, tenminste niet op het eerste oog, ze lijken soms zelfs saai of onopvallend, maar als je ze goed kijkt en naar ze luisterd zijn ze toch heel bijzonder.

Ook kennen we mensen die heel bijzonder doen, of bijzonder goed zijn in zich te onderschieden ten opzichte van andere mensen. Het soort van mens dat zich onderscheid van de doorsnee mens heeft een hele scala aan technieken in huis om zichzelf bijzonder te maken en op te vallen. Sommige mensen vertonen dit gedrag omdat het ze iets in hun voordeel oplevert. Dit kan van alles zijn. Het kan om geld draaien, om aandacht en soms om aanzien en macht. Het is leuk om te bestuderen wat dit type mens allemaal uit de kast halen om op te vallen, om uit te blinken.

Het is interessant om de bijzondere mens om tegenover de bescheiden mens te zetten. De bescheiden mens is de onopvallende grijze muis, die wellicht bijzondere kwaliteiten bezit, of hobby’s heeft die appart zijn, maar hier in alle rust en bescheidenheid mee bezig is. De bescheiden mens zal nooit van de daken schreeuwen hoe goed of bijzonder hij is.

Zelf is Sterzoeker zeker niet van het type bijzondere mens, een mens van niet al te veel willen opvallen, meer van het rustige type. We observeren graag anderen, zonder dat we in het middelpunt worden getrokken. Sterzoeker mag ook af en toe graag gek doen, maar dat maakt ons niet echt bijzonder.

Het grappige is dat we heel veel bijzondere mensen tegenkom, zowel van het bescheiden type als wel van het type dat alles doet om zo veel mogelijk op te vallen. Soms lijkt het wel of de bescheiden mens juist opvallende types aantrekken. En wellicht werkt het ook andersom. Trekken opvallende mensen bescheiden mensen aan die hier bewondering voor koesteren.

Vaak vertellen vrienden mij over hun ontmoeting met bijzondere mensen. We vragen dan meestal waarom ze zo iemand bijzonder vinden, of waarom ze een bepaalde persoon bewonderen. Dit kan soms heel ver gaan. Zo heb heeft Sterzoeker een vriend die helemaal gek is van een bepaalde artiest. Hij gaat naar alle concerten en al hoort hij bij iedere concert de zelfde nummers, voor hem blijft iedere optreden heel bijzonder.

Een andere vriend van mij zit in een opleiding tot magiër. Hij vindt zijn docent heel bijzonder en hij kan er een hele middag over babbelen, over wat er nu weer zo super bijzonder was aan de lessen was die hij volgt. Als je hem dan vraagt hoe hij zijn klasgenoten ervaart, binnen deze opleiding tot magiër, dan vindt hij zijn mede klasgenoten maar weer heel gewoon en sommige dames vindt hij zelfs mutserig, terwijl ik mensen die een opleiding tot magiër volgen wel heel bijzonder vindt.

Op de vraag: "zit er dan niet een bijzonder mens in die groep?", gaf hij als antwoord; "Nou een paar dan die zijn wel een beetje bijzonder, maar dat komt wellicht omdat ze al langer in die groep zitten en daardoor ietsjes bijzonder zijn geworden". Bijzonder zijn is dus blijkbaar iets wat je kan ontwikkelen, waar je naar kan streven of wat je jezelf aan kan leren.

De meeste verhalen over bijzonder mensen zijn fictief. Ze zijn geinspireerd op verhalen die Sterzoeker heeft gehoord of gaan over iets wat we gezien heb of gelezen. Verhalen over bijzondere onderwerpen zijn niet altijd fictief en we zullen zo veel mogelijk trachten de bronnen te vermelden waar vandaan of waaruit de betreffende informatie komt. Vehalen over bijzonder onderwerpen gaan op sterzoeker over oude culturen, landen, volksgebruiken en over boeken. En natuurlijk over magie en magiers, ons meest favoriete onderwerp ;-)!

Namen van de persoon, waar Sterzoeker over schijf, zijn (meestal) fictieve namen. Soms bestaat een persoon alleen maar in fantasie. In een enkel geval staan er echte namen en echte personen genoemd.

Niets van wat op deze blog site staat is gebaseerd op de waarheid, maar het verteld precies hoe dingen gaan of gebeurd zijn. Hierdoor kan het natuurlijk zijn dat mensen zich in Sterzoeker's schrijven herkennen. Het zou dus zo maar kunnen kloppen dat het over U gaat geachte lezer!! Maar even goed zou het op heel iemand anders kunnen slaan. Immers, wie de schoen past trekke hem aan!

1 opmerking:

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails