donderdag 9 april 2009

De tempel van A:.

In de tempel van A:. is niet iedereen hetzelfde. Nee, in de tempel van A:. heerst een strikte hiërarchie. Er is slechts een magister templi aan het hoofd van de tempel. Daaronder volgen de lagere graden, slecht een enkeling is wat meer gevorderd, maar niemand raakt de status van de magister. Ooit is deze magister templi met het oprichten van een eigen magische orde begonnen, als een spin-off van een andere magische orde. Een keurige kopie van een bestaande magische groepering, met slechts een klein verschil in de ritualen en kleding en aanverwante tempel zaken.

Het starten van een nieuwe order heeft voor een magister allerlei voordelen. De magister is diegene die de gehele gang van zaken bepaald, in deze nieuwe order. De tempel van A:. staat los van enig overkoepelende organisaties en de magister kan dus zelf bepalen wat er gebeurd op welk gebied dan ook.

Ook financieel is deze onafhankelijkheid aantrekkelijk. Alle binnenkomende geldstromen vloeien keurig in de kas van de tempel. De tempel van A:. is een stichting en geen vereniging, wat je wel zou verwachten. De leden hebben dus geen enkele inzage of inspraak in wat er met de lidmaatschapsgelden gebeurd of wat het bedrag van lidmaatschap zou moeten bedragen. Ook hebben de leden geen inspraak in de structuur van de orde, dat is immers bepaald door de magister. Als je geen nadere onderzoek doet zal je het niet ontdekken en zal de magister nergens uit laten blijken dat de orde als een vereniging bij de kamer van koophandel staat geregistreerd. Een handige oplossing om de belastingheffing te ontduiken.

De zaken die door de magister bepaald worden hebben te maken met rituele zaken. De magister bepaald wat er gedaan moet worden en welke graad een lid krijgt toegewezen, of hoe lang iemand nog in een bepaalde graad blijft en wanneer een lid van de tempel wordt ingewijd in een hogere graad. De magister kan zien hoe ver iemand in zijn of haar ontwikkeling is en kan bepalen of iemand stagneert of doorgaat. Iedereen die toetreed tot de orde begint onder aan de ladder. Er wordt niet gekeken bij binnenkomst wat de persoonlijke ontwikkeling is van een nieuwe lid. De gang naar de eerste graad duurt zo’n 5 jaar.

Interessant is om te ontdekken, waarom iemand begint met een eigen magische orde, Wat zijn de drijfveren van de magister templi? Is dit louter idealistisch instelling? Is het opgericht om verworven kennis over te brengen aan zoekende? Is het omdat het financieel een aardige duit in het zakje brengt, of is het omdat het de magister templi een machtspositie verschaft en is het om het bijzonder te willen zijn? Of is het een combinatie van deze zaken?

3 opmerkingen:

 1. jalours ? gefrusteerd ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bovenstaande blog heef naar mijn idee niets met jaloezie of over gefrustreerd zijn te maken.
  in de allereerste blog geeft ook aan dat de personen in deze blogs fictief zijn. Naar mijn idee gaat deze blog over hoe het zou kunnen toegaan binnen een magische orde of een groepering. Het heeft dus te maken met de bestudering van geheime genootschappen en hoe de onderlinge machtsverhoudingen zouden kunnen doorwerken.

  Q&Q

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Magister A. werkt ook met "contracten". Contracten die een andere mondelinge uitleg genieten dan te vinden valt achterop in de kleine lettertjes.

  Gelukkig werkt Magister A. ook niet met aangetekende verzending, zelfs niet wanneer het zijn " contracten" betreft.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails