donderdag 3 juni 2010

Gelovers, Senstatiezoeker en Weters in de Magie

Zoals overal, zijn de geesten in de magische wereld ook verdeeld in de gelovers en de weters. De gelovers kun je alles op de mouw spelden, maar als integere magiër doe je dat niet. Intengendeel, zulke mensen neem je in bescherming tegen zichzelf. De gelovers zijn dan weer onderverdeeld in de goedzakken en de sensatiezoekers.

De goedzakken is niks mis mee. Die verkoop je dus geen kletskoek, maar die geef je leerstof die bij hun begrippenkader past. Het hoeft immers allemaal niet in 1 leven kompleet klaar te zijn, er zijn nog vele levens te gaan, maar elke stap in de goeie richting is er 1.

Okee, dan heb je de sensatiezoekers. Die willen "ruisende gewaden" zoals in mooie woorden omschreven kan worden, en vooral veel schijn & suggestie, wierook, onbegrijpelijke taal waar de belofte achter ligt dat je MACHT over anderen krijgt als je maar genoeg. Dan krijg je een stukje van haar macht van de magister templi. Het draait dan allemaal om suggestie en dat is me toch lekkah! Dat zijn de mensen waar de bekende magische scholen, die op internet adverteren het van moet hebben. Die zijn inderdaad bang voor de boze wolf/heks/tovenaar.

Dit zijn dezelfde mensen waar reclamemakers en tellsellers goud geld aan verdienen, simpel als soep. Zulke mensen wil een magische school graag als doelgroep. Een gewaadje, een hangertje van fimo-klei, een gekleurd gordijnkoordje, wat onbegrijpelijke namen in je ritueel en het lijkt net echt. Wat is hier dus nieuw aan? Niks, daar verkochten de kwakzalvers 500 jaar geleden ook al hun Haarlemmer Olie aan als wondermiddel tegen elke kwaal.

Als zulke stomme goeierds op de koffie komen bij de zo'n magische school draaien ze de vernieling in. Zo'n groep is hun houvast. Die durven nooit enige kritiek te hebben op school en de magus, al is het 25 jaar geleden dat ze eruit gegooid werden. Angst! Er zijn ook weinig of geen kritische sites over andere sektes. Ja, een enkeling en die is nog terughoudend. Snap je? Het is hetzelfde sektemechanisme. Dat is nog het aller kwalijkste aan de praktijken van deze orde.

En dan de weters. De meesten halen hun schouders op over moderne magische scholen, want ze vinden dit domweg de moeite niet waard. En dat is ook zo. Die gaan geen blog opzetten over de wat is voort gekomen uit de Golden Dawn. Jammer van je tijd, dat is de houding. Terwijl de zaken anders liggen, want er is wel degelijk sprake van opzettelijke misleiding van veel grotere groepen mensen, zo niet van oplichterij. Het gaat om iets principieels, iets dat het hart van de volgelingen treft: een religieuze koppeling van een enorme groep antireligieuzen of onreligieuzen.

Deze mensen hebben het al lang geleden met de grote kerken gehad. Anders waren ze ook niet op zoek gegaan met het verlangen om magiër te worden. Als blijkt dat de belofte binnen de magische school na verloop van tijd niet bewaarheid wordt dan gaan deze "domme sensatiezoekers" zich verkocht voelen, voor geld. Maar dit zijn geen in wezen geen domme luitjes, o nee. Hiervan kunnen we nog heel wat Sterzoekers verwachten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails