dinsdag 29 maart 2011

Magische 1 April Humor

Het is bijna 1 april. Tijd dus voor wat luchtigheid, grollen en grappen op Sterzoeker.

Sterzoeker schrijft..eh.. jat, zoals het een ware magus betaamt, nogal eens wat rituelen. We zijn net klaar met het ritueel voor Komieken. Elke overeenkomst met bestaande personen is dan opzettelijk/magisch bepaald/samenspel der Goden*
*doorhalen wat niet in uw kraam te pas komt.

Van dit ritueel zullen de deelnemers nooit wat begrijpen, wegens onbegrijpelijkheid. Daarmee volgen we de volgelingen van de oude traditie. De op het ritueel aanvullende toegifte is een oefening voor het opbouwen van de magische persoonlijkheid. Soort van Idols, maar dan magisch. Bol van goedkope moraal, zoals u ziet. Hiermee stopt magister templi de leerlingen vol. Smullen maar. Volgens ons heeft u echter allang een magische persoonlijkheid. U mag het dus ook snel weer vergeten.

O ja, en dan geven we binnenkort nog een Egyptische-wonderwekend weg. Voor de wekend nachtworkshop staat "scrying" reeds op het programma, spannend (spreek dit woord vooral op vlakke, ongeinteresserde toon uit). Anders bezorgt het u slaapgebrek.

Vervolgens hebben wij de eerste officiele paganfeestdag in het leven geroepen: 1 april, Aquanox! Plannen voor de viering worden deze dagen nader uitgewerkt.

Voor de bewuste heks zijn er in de toekomst ook halfvolle maan vieringen en bovendien komt er een kritische rubriek op een bevriende website "De Wiccan Reet, de achterkant van Wicca".

Voor de magiërs in opleiding is Sterzoeker een cursus van 50 lessen gestart, met als thema: "Begin nu u eigen tempel en vergeet ook de goodies niet". Ontwerpt ook u eigen tempellogo. Maar let op dat dit ontwerp niet lijkt een op een traditioneel oud "geel" symbool, eerder gebruikt door een demagoog, om de door hem aangwezen onderdog mee te merken. Vergeet ook niet de stickers en tassen met tempellogo!

Aldus hebben wij ook het plan opgevat om de organisatie Pagan Art op te richten. Dat is de ont-werp-kant van van sterzoeker. U leert hier "zwaardwerpen in de thames, voor de gefrustreerde magiër, die niet in staat werden gesteld tot het oprichten van hun eigen magische-wereldorde". Dat is voor alle creatieve geesten die pagan zijn of zich pagan voelen (maakt ons niet uit waarvoor u op de knieen gaat). Het maakt ook niet uit wat voor kunst u beoefent, sluit u aan! Ook magiërs niet in opleiding zijn welkom.

De grap is dat het helemaal geen grap is. We gaan eens kijken of er een beetje luchtigheid te brengen is in dat zompige land van de pagans en de magiërs. Dit moet nog wel even geheim blijven, maar misschien wil een bevriende website er binnenkort aandacht aan besteden, op de recent gestarte nieuwe blog pagina? Het plan is reeds in uitwerking. Binnenkort volgt hier de link:.......

Zo zijn er meer van dat soort dingen, in lala-land, die waarlijk van belang zijn. Er was ook een hoop leed het afgelopen jaar, waar we het "magische steunfonds" voor opgericht hebben. Deze actie is ontstaan uit een groot pipiverhaal van de magus op het bevriende forum, en dat ging over geld! Waarom lessen soms best duur waren. Jaja, overhead, mevrouw. Nou, u snapt al waar dat op neer kwam.

De Wiccan Reet hebben we om die reden maar uit de boekhandel gehaald, zodat we dit geld konden overhevelen naar de noodlijdende tempel. Of we de val van de tweede tempel hiermee hebben weten te verhinderen valt echter nog te bezien. Wij waren allemaal diep bewogen door zoveel leed en vonden dat we best mochten natrappen. Verder konden onze handen hier helaas niet aan vuilmaken.

Wij hebben wel even onze neus in andermans zaken gestoken en gesnoven en geconstateerd dat de lineage toch wel heel behoorlijk stinkt. Sterzoeker heet volgens de beruchte Magister Templi met lineage voortaan dan ook: Shitzoeker. Het is maar dat u het weet, dat dit uit de mond van de magus persoonlijk komt. Stelt u zich de magus eens voor met een boze blik en een tuitmondje dat zegt: "SHITZOEKER!!!" Als de magus op deze wijze spreekt, dan heeft het beslist magische zeggingskracht en betrekking op een oude mysterieuze traditie. Zijn wij blij dat de "Sterzoeker traditie" daar niks mee te maken heeft. Wij hebben onszelf uitgevonden, toch?

Van de magus die zichzelf niet heeft uitgevonden kwam deze witz;
* Komt een heks het heksencafe binnen gevlogen, lachend en uitgelaten
* Gooit een kwartje in de automatische orakelmachine
* opent het orakel-ei wat er uit komt rollen
* een galmende stem klinkt door de heksenbar:

"Voorwaar, voorwaar, de mensheid; het blijft toch lachen', zeggen de goden.
het zijn net paarden, je brengt ze naar de drinkbak, maar ze verdorsten omdat ze niet in water geloven"

* Vervolgens gaat zij de kikkerspreuk maar weer eens oefenen
* kijkt rond of er nog geschikte kandidaten zijn voor de -1 april kikkerinjebilgrap...he- poel onder het raam.

Zowaar, riep de magus dit met gevoel voor humor.

Toen de magus deze week werd beschuldigt van lange tenen antwoorde zij op het forum:
Dat zij haar laaaaaange teennagels gaat lakken in het zonnetje, en de puntschoenen oppoetsen en de neuspukkel zwartten.

Oh, en de magus moet voor ze de tempel uitgaat niet vergeten de bokkenpruik af te zetten. Te lang vasthouden aan vastgeroeste en al reeds verbruikte tradities kan op den duur immers behoorlijk gaan stinken, zeker als Sterzoeker er dan ook nog eens een plasje over doet. bah...dan gaat het echt stinken, ook na 1 april en dat is beslist geen mop!

6 opmerkingen:

 1. *ROFLAMO*

  Heerlijk, thnx 4 de lach!

  Groetjes,

  Daan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ROFLMAO, bedoelde ik, maar deze combinatie is misschien wel treffender.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahahaha, ik genoot al maar nu geniet ik nog meer!!
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze is kostelijk Sterzoeker!! Dit is lachen. Hoe komen jullie er op. Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Komt een magus in het Heksencafe en gaat voor de bar staan. Ober zegt "Zegt u 't maar mevrouw", Maar de magus zegt niks. Ober nog eens: "wat mag het zijn?". Weer geen antwoord. Gaat nog een paar keer zo en de ober weet het ook niet meer dus hij vraag maar aan een heks aan de bar "Waarom zegt ze nou niet wat ze wil?".
  Zegt de heks: "Dat doet ze altijd. Als je wilt dat ze wat zegt dan moet je eerst betalen."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En die workshop "Schouwen in de magische achteruitkijkspiegel, komt die ook weer?

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails