donderdag 31 maart 2011

INSTANT PARADIJS, nu voor iedereen betaalbaar!

Verschillende dingen zijn op verschillende momenten in ons leven van verschillend gewicht. Dat is een waarheid als een koe. Neem nou de zo sterk verlangde Persoonlijke Groei. Het is mij nogal onduidelijk wat de hunkeraar naar Persoonlijke Groei daarme bedoelt. Met genoeg voedsel groeit men tot een bepaalde lengte, dat staat vast. Nee, dat is het niet. Men wil innerlijk groeien. Wat vaag, maar ik stel mij dan meteen de Zwelbast van het Bommelverhaal voor. Zo heb ik tenminste houvast in vage tijden.

Door de kritische magier.

Dit groeiproces heeft ook niets met boterhammen te maken, integendeel. Hoe minder er gegeten wordt hoe meer dat schijnt bij te dragen tot tot iets dat bewustwording wordt genoemd. Vaak worden diepe inzichten in mystieke zaken voor wijsheid aangezien, maar bij nadere studie zijn die inzichten op voedselgebrek terug te voeren. Een hongerige dichter was altijd een vette boterham voor de uitgever. Met persoonlijke groei wordt de innerlijke groei bedoeld.

Genoeg om de hete brei gedraaid: innerlijke groei heeft met bewustwording te maken. Daarmee zeg ik niet teveel, eerder te weinig. Die bewustwording zou tot groter geluk en welzijn van de bewustworder voeren, dat is de veronderstelling. En nou zijn we er nog niet want men wil het meteen, nu, direct. Het is wel terecht dat een mens meteen inzicht en wijsheid verlangt. Zo gek veel tijd hebben we nu ook weer niet.

Als je jong bent – en dat ben ik gelukkig niet meer – kan innerlijke groei enorm belangrijk zijn. Onlangs was ik op een voorlichtingsbijeenkomst van een oud, gerespecteerd genootschap van denkers. Instroom van nieuwelingen is ook daar belangrijk, niet om de groei maar om het voortbestaan.

De contributie is niet mis maar dan heb je ook wat om over na te denken. Dat bleek ook spoedig uit de vraag “wat doet dit voor mijn persoonlijke groei?”. Duidelijk, hier was een kosten-baten analyse gemaakt en die viel niet uit in het voordeel van het denkersgenootschap.

Hoge contributie goed en wel, maar dan ook een groeigarantie erbij graag. Die innerlijke groei staat immers gelijk aan het geluksgevoel dat wijsheid en inzicht kan brengen. Die garantie konden de vertegen-
woordigers van het denkersgenootschap niet geven en dat was een wijs standpunt dat blijkt gaf van rijpe innerlijke groei.

Hier zien we het knelpunt: men verwacht dat na betaling van het verlangde bedrag de innerlijke groei direct in het bakje van de automaat valt. Men wil geluk en wel NU en anders wil men de ingeworpen euro terug via de retourknop. We leven in een instantwereld. Waarom dan ook niet het Instant Paradijs? Een mysterieschool die met een agressieve verkooptechniek innerlijke groei belooft – uiteraard na inworp van ongelofelijk veel euromunten – verkoopt een Instant Paradijs.

Als het bakje van de automaat echter leegblijft en ook de ingeworpen munten niet terugkomen, wat dan? Dan doen we alsof we innerlijk zo ongelofelijk veel gegroeid zijn. Tjonge, wat hebben we gewonnen aan wijsheid, kennis, inzicht en wat zijn we gegroeid! Dat moet je wel beweren als je je teleurstelling wilt verbloemen. Sterzoeker is blij nu de helpende hand te kunnen reiken aan teleurgestelde innerlijke groeiers.

In het Anti-teleurstellingsvak van de Sterzoeker Mysteriesupermarkt kan de groeizoeker nu pakjes Instant Paradijs vinden. Alleen even wat verwachtingen toevoegen, goed roeren en genieten maar. De prijs valt mee.

Direct naast de verpakkingen Instant Paradijs staan trouwens ook de zakjes Instant Oplossingen. Altijd handig bij acute vragen als u even geen oplossing bij de hand hebt. Wel water toevoegen, wijn mag ook.

De flessen Innerlijke Groei Stimulator zijn tijdelijk uitverkocht wegens grote vraag. Zie voor andere aanbiedingen de folder van de Sterzoeker Mysteriesupermarkt.

De Kritische Magier

1 opmerking:

  1. De Kritische Magier06 april, 2011 16:16

    Schrik! Brei is natuurlijk met een lange ij. Was even niet kritisch genoeg op de tekst.

    BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails