vrijdag 21 augustus 2009

De Onzichtbaarheidsmantel


Onzichtbaarheidsmantel komt eraan LONDEN - Een Britse wetenschapper is van plan een een onzichtbaarheidsmantel te maken, die ook wordt gebruikt in de Harry Potter-films.

Professor Ulf Leonhard schat dat hij binnen een paar jaar een dergelijke mantel kan produceren. De geleerde werkt aan een blauwdruk op de Universiteit van St. Andrews. De wetenschapper vertelt dat hij daarvoor geometrie, licht en natuurlijk een klein beetje magie gebruikt

Leonhard: ''In 2006 begon ik mij te interesseren in het verwisselen van onzichtbaarheid als wetenschappelijk experiment. De komende twee jaar ga ik ideeën ontwikkelen om onzichtbaarheid met behulp van technologische toepassingen werkelijkheid te maken'', aldus de geleerde in The Sun.

De professor heeft voor zijn project subsidie gekregen van Royal Society's Theo Murphy Blue Skies. Hij onderzoekt materiaal dat zelf het licht kan buigen, waardoor dit voor het blote oog onzichtbaar wordt.

vandaag op vrijdag 21 aug 2009, 12:02 stond het bovenstaande artikeltje in de Telegraaf. Het artikeltje sprak mij aan omdat de wetenschap iets ontdekt heeft wat bij de magiërs onder ons al eeuwenlang bekend is. Ja, mensen wij kunnen onszelf onzichtbaar maken. Magiërs hebben daar echter geen ingewikkelde technieken voor nodig zoals deze wetenschappers, maar slecht hun gedachtekracht en wil en het juiste ritueel.

Er bestaan namelijk een obscure boekje, met dit ritueel, waarmee een magiër zich onzichtbaar kan maken. Genaamd de Mantel van Onzichtbaarheid de oorspronkelijke Engelse titel is The Shroud of Concealment.

Jaren geleden kwam dit boekje tegen, in een tweedehands boekenzaakje, in Rotterdam en omdat ik nieuwsgierig was naar de werking heb ik na de nodige voorbereiding dit ritueel met een aantal deelnemers opgevoerd, bij wijze van experiment. Omdat we wilden weten wat voor een effect dit zou hebben zijn een aantal van ons na het uitvoeren van het ritueel gaan testen hoe onzichtbaar ze waren. We kwamen tot de conclusie dat we niet geheel onzichtbaar werden, maar dat het er op leek dat we niet meer werden waargenomen of opgemerkt. Handig dus voor proletarische-shoppers onder ons ;-)!

De buurman van verderop, die altijd een praatje maakt, op zijn minst luid hallo roep, hield zich opvallend stil. Mannen op straat draaien zich niet om voor de slanke dame met de lange blonde haren. Dat is te opmerkelijke. Een andere voorbijganger die frontaal tegen een van de deelnemers aan het ritueel opbots, midden in een straat waar het verder helemaal niet druk is. Dat zijn toch een aantal opmerkelijke toevalligheden na het uitvoeren van dit ritueel.

Ik beloof jullie dat ik binnenkort de volledige tekst van dit ritueel op deze blog zal plaatsen, maar niet vandaag, want het is veel te mooi weer om onzichtbaar te zijn!

P.s. en natuurlijk zal ik niet vergeten het omkeerritueel er bij te plaatsen, voor hen die weer zichtbaar willen worden in deze maatschappij.

.:._______________________________________________________.:.
Laat uw reactie, vraag of opmerking achter, door dubbel te klikken op het woord reacties in onderstaande regel:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails