zaterdag 25 augustus 2012

Sterzoeker op de TOS-pagina.


Sinds 10-09-2017 is de webpagina van de Temple of starlight op de schop. Veel van wat  in het onderstaande artikel is geschreven is niet meer terug te vinden op de webpagina.  Ina Custers heeft meerder sites samengevoegd tot een site. Dit betreft echter een uitgeklede versie van de eerder Temple of Starlight site. Custers heeft nu: templeofstralight.org en Westernmysteryschool.nl
In verleden is er veel geschreven over The Hermetic Temple of Starlight van Ina Custers van Bergen. In feite waren we  helemaal klaar met dit onderwerp, want wat viel er nog over te zeggen? Vandaag echter mocht Sterzoeker zich verheugen op aandacht, op de webpagina van The Hermetic Order of Temple of Starlight. Ja, als Custers opeens over Sterzoeker gaat schrijven vraagt zij daarmee om aandacht en moeten de koe bij haar horens vatten. Dat levert een hoop extra lezers op.
Wat een uitstekend idee: op de TOS-pagina wordt geopperd: vraag het de magiër rechtstreeks. Daar waren wij zelf nog niet opgekomen. Of ook eigenlijk wel? hadden wij niet eens een magisch loket, voor al uw magische vragen bedacht?

Waar beter, dan bij de Magistra Ina Custers- van Bergen zelf, kan men gewaar worden hoe zij te werk gaat. Voor het eerst lezen we eens een keer wijze woorden van Ina Custers - van Bergen. Dat moge een ware verademing zijn, na alle standaard verkooppraatjes voor haar eigen magische-toko.

Daarentegen deed Bres vandaag wel aan een verkooppraatje van Ina Custers geloven; een heuse artikel van de hand van Ina Custers- van Bergen, vonden wij in Bres 275. Custers presteert het om op 1 pagina 4X een reclame-uitroep te doen in de trant van: "In The Hermetic Order of Temple of Starlight....". Ook zien wij in hetzelfde artikel 2x een losstaande kader, met wat blijkt een extra advertentie over wat de TOS is en doet. Daarbij nog eens onderaan het artikel een extra alinea met PR voor de TOS webpagina en aanverwante webpagina van Custers.

Is dat nu allemaal nodig, vragen wij ons af? Heeft Bres dan helemaal niet in de gaten wat Custers hier aan het outen is? Wederom heeft u hiermee dus opnieuw een prachtig voorbeeld, van een draak van een artikel, van de hand van Ina Custers. het artikel is niet bedoeld om u te informeren over de Hieros Gamos, of terwijl het Heilige Huwelijk. Het is bedoeld om u er toe aan te zetten lid te worden van The Hermetic Order of The Temple of Starlight..Wij zouden willen zeggen in de trant van het Custers-betoog: Koop vooral deze Bres en onderzoek het zelf ook eens.

Juist over dit soort artikelen schrijft Sterzoeker graag eerlijke recensies, omdat het daar nu eenmaal aan ontbreekt in lala-land. Dit doen wij trouwens niet alleen over de The Temple of Starlight, maar we nemen meerdere groepen, organisaties, artikelen en onderwerpen kritisch onder de Sterzoeker-loep. Dat doen wij en dat is in feite wat Ina Custers "stalken" noemt. Het zou al te veel eer zijn, lieve lezers, om aan te nemen dat Sterzoeker alleen in het leven geroepen is om Ina Custers haar werk te belichten.

Wij noemen dit een kritische beschouwing-schrijven en zo wijzen wij, u argeloze lezer, bijvoorbeeld graag op het posthypnotische taalmisbruik van Mevrouw Custers in dit Bres-artikel. Om een voorbeeld te geven: Custers schrijft o.a.; "Laat ik u meenemen in de Tempel....." . Als NLP-er weet Custers drommels goed wat zij hier doet en van welke technieken ze gebruikt. Voordat u het weet vult u het lidmaatschapsformulier van de TOS in. Ach, een kniesoor die achteraf bedenkt, waarom men opeens over stag ging.

Maar, laten we terugkomen, op de wijze woorden die we sinds vandaag op de TOS-pagina kunnen lezen. Custers schrijft namelijk het volgende: "...We nodigen jou als lezer uit om contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt over zaken die over ons op Sterzoeker.blogspot en Templeofstarlight.blogspot (of elders op het internet) geschreven worden. Geef geen energie aan de negatieve energie van die blogs. Ga zeker niet bij de stalkers vragen of hun beweringen waar zijn, laat staan dat je in discussie gaat met hen. Hun enige doel is jou in hun negative kolk mee te trekken. Wees vooral kritisch, maar stel je vragen over ons rechtstreeks aan ons: praat MET ons. Je kunt bij ons natuurlijk ook terecht voor alle andere vragen die over de Hermetic Order of the Temple of Starlight gaan...".

Hier is Sterzoeker volledig mee eens: Custers heeft gelijk! Custers roept hier iets wat Sterzoeker al jaren roept. Namelijk: Stel kritische vragen, neem niet alle beweringen klakkeloos voor waarheid aan. Stel je vragen rechtstreeks, maar ook daarbuiten, dus aan diegenen die weten hoe het zit. Ga ook eens terug naar de bron: Vraag bijvoorbeeld na bij de SOL, of bij Dolores Ashcroft-Nowicki, hoe het zit met de Lineage van de Tempel of Starlight. Iets waar Custers zo prat op gaat. Vraag ook eens waarom Ina de SOL heeft verlaten. U krijgt een prachtig antwoord, dat kunnen we u garanderen. Vraag vooral waar al die prachtige TOS-rituelen vandaan komen.

Vraag ook eens aan de Magistra waarom er zo'n ontzettende hoog kostenplaatje aan de deelname van haar TOS-Orde zit en vraag bijvoorbeeld eens naar de statuten van The Temple of Starlight. U wilt natuurlijk wel weten waar de lidmaatschap en cursus inkomsten naar toegaan. Wij weten de antwoorden, maar zoals Custers al aangaf: " ...neem contact met ons op te nemen wanneer je vragen hebt over zaken die over ons op Sterzoeker.blogspot en Templeofstarlight.blogspot (of elders op het internet) geschreven worden. Geef geen energie aan de negatieve energie van die blogs. Ga zeker niet bij Sterzoeker vragen of hun beweringen waar zijn, laat staan dat je in discussie gaat met hen...".

Bravo! Custers heeft helemaal gelijk, dat schreven wij hier boven al: Stel aldus je vragen rechtstreeks aan haar. Stel ook vooral heel veel kritische vragen, bijvoorbeeld met betrekking tot het lesmateriaal. Vraag voor de aardigheid ook eens of u wat (les)materiaal ter inzage kan krijgen, dan wel vragen naar iets wat niet op de webpagina staat, want dat kende u al. Vraag eens naar zo'n Solo Magical trainingsboek of zo, Wedden dat dat niet tot de vraag-mogelijkheden behoort, omdat het "geheime" kennis betreft. Tenzij u lid wordt en haar gaat betalen, dan nog krijgt u trouwens niet altijd wat u vraagt.

Natuurlijk kunt u ook al het een en ander lezen, op de webpagina van The Temple of Starlight, en weet u daardoor in feite al hoe de vork aan de steel zit, maar als u veel kritische vragen stelt, aan de Magister zelf, kan u zelf uw conclusies trekken of bevestigen. Neem vooral niets aan van een ander die al de nodige ervaringen met de TOS heeft. U hoort dan ook meteen de stem, van de dame, die zich in de TOS-blog ten opzichte van Sterzoeker, zo ernstig serieus aan verdedigen is. Dat verdedigen is helemaal niet nodig, lijkt ons, als Sterzoeker zoals Custers schrijft "...niet weer dan een vervelende, niet ter zake doende ruisje is..".

Natuurlijk zijn wij reuze benieuwd naar uw ervaringen, aan de hand van door u gestelde vragen aan de magistra, want Sterzoeker staat zoals altijd open voor reacties van buiten af. Anders moeten we immers de boel weer zelf bij elkaar gaan verzinnen, " ...en lijken de Sterzoeker blogs druk bezocht te worden, in werkelijkheid is dat schijn: slechts een klein vast clubje mensen schrijft hier. Onder verschillende nicknames en door middel van veel anonieme bijdragen schrijft men reeksen van negatieve fantasie-verhalen en voorziet men deze onderling van commentaar...", Tenminste als we mevrouw Custers, op haar blauwe contactlenzen, mogen geloven maakt Sterzoeker zich schuldig, aan het hierboven in het rood geschreven delict.

Daarom, willen we tot slot, het nogmaals uitroepen: Blijf vooral rechtstreekse vragen stellen aan de Magistra en blijf vooral kritisch!!! Dan doen wij dat ook.....
____________________________
Update 27-08-2012:

Door een oplettende lezer werd Sterzoeker, middels het commentaar vak, er op attent gemaakt dat de TOS-pagina, over Sterzoeker recent is aangepast. Eerder bevatte de TOS-pagina een aantal linken  naar onderliggende pagina's. Deze gingen over Ina Custers haar ex-leden en cursisten. De betreffende personen werden door  Ina Custers afgeschilderd als zijnde stalkers. Ina Custers had van deze cursisten/ex -leden foto's en persoonlijke gegeven op deze pagina's geplaatst.  Daarnaast stond er een exate omschrijving  waar cursisten/ex -leden  van beschuldigt werden. Ook stonden hier hun social Media gegevens en afbeeldingen van de bijbehorende Avatars, indien Custers hier beschikking over had.

Inmiddels zijn deze pagina's van de TOS webpagina verwijdert. Maar gelukkig gaat op het Internet niets verloren. Zodoende ziet u hieronder een afbeelding van een van deze belastende pagina. Aangezien het om meerder pagina's  gaat en ze nagenoeg  allemaal dezelfde strekking hebben, plaatsen we slechts de bovenste pagina als voorbeeld:

Dubbelklik op de afbeelding om deze in groot formaat te zien.

Een van de door Custers beschimpte personen schreef het hier onder al: "Het posten van beschuldigingen aan het adres van deze ex-cursisten is een hoogst verwonderlijke actie". Ineens begint Custers een soort wraakactie, tegen een aantal van haar ex-cursisten,  zonder dat deze in Custers haar beschuldigingen worden gehoord. Ook  weet Custers helemaal niet zeker of het wel om deze personen gaat, aangezien zij verschillende beschuldigingen en verschillende daders naar buiten brengt. In feite gokt Custers maar wat, in de hoop dat ze gelijk heeft. Ondertussen richt ze hier veel kwaad mee ten opzichte van de personen die ze in haar vizier heeft

Je kan je afvragen of het uitbrengen van een kritische recensie over een optreden of publicatie van de TOS, opweegt  tegen wat Custers met deze kwalijke actie denkt te bereiken. Ina Custers doet hiermee namelijk iets wat bijzonder strafbaar is volgens het Nederlandse rechtssysteem. Custers maakt inbreuk op; het portretrecht, schend de privacy en integriteit van haar ex-leden. Tevens maakt Custers zich schuldig aan smaad en laster ten aanzien van deze persoon. Bovendien is de kans zeer groot dat het valselijk beschuldigingen betreft.

Wat deze beschuldigen vooral laten zien, is dat de mogelijke inschrijvers m/v van de TOS, zich wel 2x moeten bedenken voor ze zich inschrijven: Men wordt naderhand, als men deze magische orde reeds heeft verlaten, gemakkelijk geslachtofferd door Custers. Zij doet dit, (zoals nu en eerder reeds is bewezen), middels: kwaadsprekerij, negatieve publicatie op het internet en door het openbaar maken van privacy gevoelige informatie. 

Dit is een hoogste kwalijke zaak, dat mensen nadat ze zijn weggegaan bij de Temple of Starlight, zonder enige bewijsvoering en zonder hoor en wederhoor door Ina Custers- van Bergen, op deze wijze voor het voetlicht worden gebracht. 

Dat de afrekeningen, door mevrouw Custers,  zulke kwalijke vormen heeft aangenomen en zo ernstig van aard is, dat wist zelfs Sterzoeker niet. U bent gewaarschuwd! 

26 opmerkingen:

 1. De oorspronkelijke pagina was met 3 namen en foto's, heeft Sterzoeker daar nog iets over te zeggen? Custers heeft die dus alweer vervangen, waarom rijst dan de vraag, als ze zo zeker is van haar verdachtmaking.

  B*B
  Aagje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was hoogst strafbaar wat Custers daar deed, foto's en profielen van haar ex-leden plaatsen, en ze zonder enige bewijs deze mensen beschuldigen van Stalking.

  Custers haar site staat niet in Australië, dus heeft ze het weggehaald.

  Op internet gaat niets verloren, dat had Custers eerder zelf ook al ontdekt.

  Dit muisje heeft al een staartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sylvia J. van Dyke27 augustus, 2012 16:17

  Geacht Sterzoekerteam,

  Het zou makkelijk zijn om onder "Anoniem" of een nickname te schrijven maar daar kies ik niet voor. Ik heb kennis genomen van de hoogst verwonderlijke actie van mevrouw Custers. Ineens meent zij een soort wraakactie tegen een aantal van haar ex-cursisten te moeten beginnen. Dat moet wel betekenen dat het bijzonder slecht gaat met haar bedrijf. Weinig/geen cursisten betekent dat de gulle geldstroom opdroogt. Is dat erg? Niet echt. Het toont het succes van de kritische blogs van Sterzoeker. Het toont verder aan dat Sterzoeker veel wordt gelezen en ... heel serieus wordt genomen. Voorts laat het zien dat de mogelijke inschrijvers m/v van de TOS zich wel 2x bedenken voor ze inschrijven en dat noem ik een heel gunstige ontwikkeling. Men is immers wijzer geworden.

  Ik kan de rare teksten van mevrouw Custers betreffende mijn persoon onmogelijk serieus nemen. De namen die ze aan mij toeschrijft zijn volstrekt onbekend voor mij maar misschien ga ik eens contact opnemen met de genoemde personen. Lijkt me leuk om op deze manier kennis te maken.

  Het euvel dat mevrouw Custers dwars zit ken ik goed. Mevrouw Custers had namelijk een aantal cursisten die haar in talent en kennis verre overstegen. Dat is altijd een teer punt geweest want grootheidswaan staat wijsheid in de weg, zoals steeds weer bleek. Het doet mij dan ook genoegen te merken dat ik in de Galerij der Groten ben bijgezet: zij die beroddeld en beschuldigd werden door mevrouw Custers. Op die lijst komen grote namen voor en ik begrijp dat dit een mislukte poging is van mevrouw Custers om zichzelf groot te maken door anderen klein te maken. Hiermee heeft zij zichzelf definitief failliet verklaard. Het zij zo.

  Degenen die hierboven gereageerd hebben dank ik voor hun bijval en loyaliteit. Ik dank eveneens Sterzoeker voor het doorsturen van de overweldigende hoeveelheid mails waaruit lof en sympathie spreekt. De schrijvers heb ik persoonlijk bedankt. Aan u, Sterzoekerteam, mijn oprechte complimenten voor uw goede werk.

  Met hartelijke groeten,

  Sylvia J. van Dyke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. voor de geïnteresseerden:

  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FbR5C-oGOU4J:www.templeofstarlight.eu/nl/content/sterzoeker-elodie-hunting-temple-starlight-stalking+%22temple+of+starlight%22+stalking&cd=3&hl=en&ct=clnk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ernstig dit. nee, dit kan echt niet. Dit asociaal. Ook al zouden die mensen over haar geschreven hebben dan nog kan zij dit niet maken, daar moet Ina gewoon bovenstaan en het hoofd koel houden. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en als Sterzoeker maar slecht een ruisje is, waarom onderneemt Ina dan zoiets. Dit tast haar reputatie aan. Hoe kan iemand, als Ina Custers, die zogenaamd zo integer omgaat met haar leerlingen en waarbij geheimhouding zo hoog in het vaandel staat, zo uit de school klappen over haar leerlingen. Ina hanteer hier een mafia methode. Ik zou wel eens willen weten hoe dit in godsnaam mogelijk is. Wat is Ina der motivatie om zoiets kwalijks doen? Rancune? Is ze gek geworden? Alle gevoel voor ethiek uit het oog verloren? Hoe het ook zei; dit is niet goed te praten, ook. Ik mag hopen, dat Ina Custers spijt heeft, omdat ze de pagina's inmiddels heeft verwijdert. Ik hoop dat ze zo dapper is en haar excuses alsnog aanbiedt aan deze ex-leden. Dit had ze niet moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Heksje

  Verwacht je dat nou echt? Custers heeft heel goeie leerlingen gehad. Het enige dat ze daarmee gedaan heeft is ze de deur uit smijten. Dit mens is zo dom dat er nog een naam voor moet worden uitgevonden. Deze idiote actie is helemaal haar stijl. Denk dus maar niet dat deze fake magus een excuus maakt. Ook leuk voor haar vaste aanhang (als daar nog iets van over is). Die moeten zich nogal vies voelen in het gezelschap van Custers.

  Ik neem mijn petje af voor Sylvia van Dyke die een heel wijs standpunt heeft. Custers heeft zichzelf bij de neus en niemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is SIMPEL....

  Er zijn 'afvalligen' met kennis.
  Er is Ina.
  Er is Sterzoeker.

  Om paranoide van te worden....

  Gegroet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De TOEKOMST....

  Ina gaat noodgedwongen stoppen, er zijn immers geen cursisten.
  Sterzoeker zal weinig 'hits' meer krijgen, dus ook afgelopen.
  De 'afvalligen', gaan hun aards leven oppikken en worden gelukkig.

  En ik ?
  Ik STOP er ook mee !

  Wees lief voor mekaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Anoniem

  Leuk. Maar word nou niet meteen paranoia.

  Die afvalligen hebben hun aardse bestaan allang opgepikt want dat kan niet missen. Een deel van dat aardse bestaan is dat ze hun eigen deskundigheid gebruiken op een manier die Custers niet zint. Concurrentie!
  Het is dus niet moeilijk, zie je?

  Sterzoeker is de "consumentenbond" van Lalaland geworden en zal nog steeds enorm veel hits krijgen. Sterzoeker heeft er helemaal geen belang bij om om een of andere "school", groep of coven aan de kaak te stellen als de prijs-kwaliteitverhouding klopt. Daar schort veel aan en nep = nep.

  Custers is failliet, haar school is niks want zij IS haar school. Snap je ook dat?

  De toekomst? De Temple of Starlight verdwijnt gewoon in de nevel van de herinnering, cursusbieders gedragen zich netjes en halen de cursisten niet he vel over de neus maar doen wat ze beloven. Tot die dag blijft Sterzoeker bestaan.

  En die afvalligen? Die gaan gewoon door met hun werk.

  Doei en wees goed voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dr. J. P.C. de Bruijne28 augustus, 2012 19:38

  Die hadden allang een aardse bestaan, anders waren het geen afvalligen immers. Als je geen mening hebt, en eigen je wil zwak is en je bent onzeker, dan ben je een makkelijke slachtoffer van een dergelijke groepering en blijf je er in hangen. Wordt er gezegd, maar dat is niet helemaal waar. Ook hoog opgeleide mensen kunnen in handen vallen van een groepering als The Order of the Hermetic Temple of Starlight.
  Wat ik hier lees, wat Ina Custers doet, als iemand de de groep heeft verlaten, is het toepassen van pure indoctrinatie praktijken die ook bekend zijn van andere sekten.

  Dit soort methodes worden gehanteerd om je bang te maken en je weer terug te drijven in de armen van de sekteleider, deze zal op je blijven jagen net zo lang tot dat ze je weer in haar klauwen heeft.

  Er zit ook iets in van; als je geen leven in de sekte meer hebt, zul je hem daarbuiten ook niet hebben. De sekteleider probeert aldus middels de negatieve publicaties over haar ex-leden invloed uit te oefenen op hun persoonlijk leven, door ze naar buiten zwart te maken en iedereen die het wil kan het dus lezen.

  Kwalijke zaak dit en mensen zijn inderdaad gewaarschuwd, begin er ook niet aan voor een korte cursus of omdat je nieuwsbericht bent, zoals je leest, het kan ernstige consequenties hebben op je privéleven, ook lang nadat je de groep hebt verlaten dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Trouwens, die web-pagina van Ina Custers zit vol met "Clicksorrow" advertentie. Dat wil zeggen, dat als je er met je cursor over de pagina gaat, dan poppen er advertenties op bij bepaalde woorden, waarvan je denkt dat het een interne link is naar verdere informatie. Het is dus pure misleiding. Het blijkt dus een advertentie te zijn en iedere keer als u daar op klikt heeft Custers weer een dubbeltje te pakken. Zou het soms zo slecht gaan met de TOS, dat Custers ook al geld moet verdienen aan haar aan haar webpagina? om even on topic te blijven. Wat ze heeft gedaan door gegevens een beschuldigingen aan het adres van haar ex-leden online te zetten, dat is een hoogst kwalijke zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat gaan de ex-cursisten hier tegen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het verhaal geeft aan hoe ziekelijk Ina Cüsters bezig is om zware aantijgingen te richten naar diverse personen. Ze is zeer strafbaar bezig geweest. Het is te hopen dat er tegen Ina Cüsters zal worden opgetreden en dat ze een politie aangifte en proces verbaal tegen zich kan verwachten.

  Overigens bij deze respect voor Sterzoeker en Sylvia van Dyke voor de manier waarop dezen hebben gereageerd. Ina Cüsters moet zich letterlijk en figuurlijk doodschamen voor haar domme actie.

  Ina Cüsters is niets minder dan een bitch een een haaibaai met een enorm ego waarvan het de allerhoogste tijd wordt dat het ego eens flink tot op de grond wordt afgeknakt.

  Seven Sisters

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Aan Ina Cüsters – van Bergen,

  Ik heb jou 3,5 jaar geleden los gelaten. Jij mij blijkbaar niet.
  Ik wijs je erop dat openbare publicaties van informatie die niet op juistheid berusten van mijn persoon, mijn gedrag of mijn handelen, evenals het publiceren van mijn foto, contactinformatie en elk ander beeldmateriaal zonder mijn uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming, in het vervolg juridische consequenties zal hebben voor jou.
  Tevens wijs ik jou erop, dat ik weet uit 1e hand, dat wat hier op de weblog van Sterzoeker wordt uitgesproken aan vermoedens omtrent jouw omgang en bejegening van mensen van The Temple of Starlight, en hen die deze tempel hebben verlaten, slechts het topje van de ijsberg is. In werkelijkheid is het nog veel ernstiger.

  Elodie Hunting

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sylvia J. van Dyke30 augustus, 2012 11:03

   @ Elodie Hunting

   Ik heb mijn eigen post hierboven nog eens bekeken in het licht van jouw tekst en herzie een belangrijk deel van mijn mening hierbij. Ook ik weet dat de werkelijkheid veel ernstiger is, hoe diep mensen beschadigd zijn en hoe ver de manipulaties gingen. Het heeft geen zin om dit te bagatelliseren want die moet ophouden. Ik schaar mij daarom aan jouw kant en onderschrijf jouw statement betr. de openbare publicatie van informatie en beeldmateriaal volkomen.

   De lezers van Sterzoeker dienen dit te weten. Voor het vervolg zal ik persoonlijk contact met je zoeken.

   Met vriendelijke groet,

   Sylvia J. van Dyke

   Verwijderen
 15. Lieve, oud cursisten van Ina Custers- van Bergen en Ex-leden van de TOS. Ik sluit me bij deze bij jullie aan moet ik nu dus, doordat Ina mij niet woord wil staan, iets op Sterzoeker schrijven, mbt tot de beschuldiging van stalking en het misbruik van mijn persoonlijke gegevens door Ina Custers- van Bergen.

  Vandaag heb ik Ina Custers getracht te bellen, omdat ik inmiddels ook heb gezien dat mijn persoon vermeld stond als zijnde stalker op de TOS pagina. Ik kreeg Ina aan de telefoon, maar zij gooide voor ik mijn eerste zin kon uitspreken de haak er op en zodoende verbrak zij de verbinding. Dat is niet zo netjes voor iemand in haar positie als hoofd van een school. Dat doe je niet bij een oud leerling, lijkt me. Ze kan op zijn minst even luisteren naar mijn verhaal en ik stel altijd rustig mijn vragen, voor ik verder stappen onderneem.

  Daarna heb ik netjes haar antwoordapparaat ingesproken met een boodschap en vraag of ze me terug wil bellen. In deze boodschap vertel ik Ina, dat verschillende mensen mij benaderd hebben over wat er over mij op haar TOS pagina stond, en dat ik graag wil horen hoe zij hier aan komt.

  Tot op heden heeft Ina Custers me nog niet teruggebeld. Ik hoop dat ze dat wel gaat doen, want ik wil graag even haar motivatie horen, over het plaatsen van deze aantijgingen richting mij. Wellicht was het een vergissing?

  Ook wil ik weten en waar Ina Custers het lef vandaan haalt om bv mijn sociale media gegevens op haar pagina te zetten, aangezien wij deze gegevens niet met elkaar gedeeld hebben. Ik wil haar voorleggen of zij weet, dat wat zij gedaan heeft en doet strafbaar is.

  Van de andere personen, die Ina op haar webpagina had geplaatst, ken ik de de verhalen, van toen ik nog lid was van de TOS. Ina heeft in de tijd dat ik nog bij haar op cursus zat verschillende keren kwaad gesproken over deze personen. Dat is Ina haar manier van omgaan met ex-leden en nu ben ik dus blijkbaar toegevoegd aan deze lange lijst.

  Dit soort uitingen over haar ex-cursisten op internet en het kwaadspreken door Ina Custers, moet zeker ophouden, want het wordt van kwaad tot erger en ze richt hiermee schade aan.

  Ik ben daar al 1,5 weg en ook niet meer bezig met TOS zaken. Vandaar dat ik vandaag persoonlijk contact heb gezocht met Ina Custers en de betrokkenen. Zodat we verdere stappen kunnen ondernemen. Dit wordt vervolgd dus.

  Jammer eigenlijk wel, dat je zodoende, dus door Ina gedwongen wordt, tot iets waar je tot nu toe niets mee van doen had: Het schrijven op Sterzoeker.

  Kyria


  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat triest wat ik hier lees en dat Elodie en Kyria via deze weg moeten communiceren, omdat Ina Custers niet thuis geeft. Ik mag hopen dat ze zo dapper is om als nog even contact op te nemen. Ik wens jullie veel succes en ik hoop dat jullie het uitgepraat krijgen, want is toch een vervelende situatie. Ik zou trouwens ook wel eens willen weten waarom Ina deze beschuldigen zonder hoor en wederhoor op haar webpagina heeft gezet. Op zijn minst een opmerkelijke actie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Laat jullie niet gek maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat vindt de Kritische Magiër eigenlijk van deze hele gang van zaken. Kan hij ons van een antwoord van wijsheid voorzien in deze hele gang van zaken? In de vorm van een prachtige blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Inderdaad wat Elodie en Kyria schrijven; dan ben je al zo lang weg bij die orde en dan blijven ze je achtervolgen. Wat wil Custers eigenlijk van deze mensen? Doet inzien dat dit een gevaarlijke groepering is. Je kan er beter maar vare van blijven. Dit zal vast niet het enige zijn wat er niet klopt aan deze groep. Wat zit er eigenlijk achter de TOS is dit een hele organisatie en hoeveel leden hebben ze ? Daar valt weinig over te lezen webpagina, behalve dat het internationale organisatie is lees je nergens hoe ze georganiseerd zijn. Weet iemand daar meer over?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De onmacht van de magistra.. Lol

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Waar blijven toch de reacties van die andere ex/cursisten van de TOS?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even wakker worden, wat dacht je nu zelf. De meeste ex-cursisten zijn het reageren moe. Op Sterzoeker is al heel veel geschreven en Ina gaat gewoon door. Bovendien zijn veel slachtoffers bang voor haar en laten ze het er op den duur gewoon bij zitten, omdat ze opgeven. Ik hoop dat dat niet gebeurt. Ik ben zelf een ex-cursist van Ina. Gelukkig schrijft ze niet over mij. Maar ik ben wel blij dat ik daar weg ben, omdat ik eigenlijk veel te veel geld aan haar heb uit gegeven. Niet zo zeer voor de cursus maar voor alle extra dingen en persoonlijke begeleiding die ze mij ook heeft gegeven. achterna heeft ze helemaal niet waar gemaakt wat ze beloofde te doen, maar wel de gepeperde rekeningen sturen dus. Ik heb geleerd, maar ik hoop dat anderen wijzer zijn er bij voorbaat al niet aan beginnen. Ik ben blij dat mensen hier en elders op Sterzoeker hun verhaal hebben gedaan. Ik zou ook willen zeggen, blijf dit vooral doen. De TOS is geen zuivere koffie.

   Verwijderen
 22. Heeft mevrouw Custers al enige actie ondernomen om deze zaken van haar pagina te halen? Het staat immers nog steeds online.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. In dat geval heeft mevrouw Custers dus nog niets ondernomen. Zo is mevrouw Custers wel, dat weten we allemaal. Misschien moet je er wel voor betalen om haar zover te krijgen dat ze het van haar website afhaalt. Wie biedt?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik begin met 100 euro wie biedt er meer?

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails