zondag 2 oktober 2011

De Bindende Kracht van Hod

Door sommige magiërs worden Hod en Noord gecombineerd toegepast. Hod is immers de beeldvorming en we hoeven niet te raden hoe die beeldvorming er voor dit type magiër uitziet. Dit is de ideale positie om gebruik en misbruik te maken van energieën die door de groep zijn opgewekt. Die opslag van (reserve) energie van een groep doet de Magiër door beeldvorming: visualisatie. De magiër "raapt" de energie bij elkaar en legt die op een bepaalde plaats. Achter de maan, bijvoorbeeld.

De magiër verzegelt die, desnoods met behulp van een entiteit, en laat hem bewaken. Alleen de magiër heeft toegang. Dit alles door middel van visualisatie. Waarom de Maan? Omdat de Maan het gebied is van de innerlijke beeldvorming. Echter... het is geest/emotiegebied, geen materieel gebied. Dit klinkt allemaal een beetje gaga, dat beseft Sterzoeker wel, maar voor de magiër is dir realiteit, en vanuit deze gedachtegang handelt een magiër die materieel verbonden is met Hod.

Wat de Magiër aan materiële energie onttrokken of van zijn plaats gehaald hebt (hier hebben we het dus over iets dat niet van de anders, dus gestolen) zal de magiër terug moeten geven in dezelfde vorm. Dit was ook de instinker van Crowley en daarom is hij steeds verder uit de koers geraakt om akelig aan zijn eind te komen.

Je kunt je afvragen of een magiër dat dan niet in de gaten heeft. Dat hangt van de magiër af. Is het oog gericht op ontwikkeling en lering, dan "ziet" een magiër dat. Maar als de blik van meet af aan op materie gericht was dan is het geestelijke gebied alleen een instrument en het hartsgebied wordt daaraan ondergeschikt gemaakt.

Wat ook zeer bedenkelijk is is dat sommige magiërs Anubis op Noord zetten. Daarom werkt een hebzuchtige magiër vanuit Noord. Anubis = Hod, het is de Boodschapper tussen de werelden, het is Hermes. Oorspronkelijk is de aartsengel van Hod dan ook Rafael. De Golden Dawn heeft echter Michael op Hod gezet en dat is een volstrekt foute keuze. Zeker in verband met het gebruik dat dit type magiër hiervan maakt. Wat doet vuur en lucht? Aanblazen.

De Anubis-adept trekt een driehoek Hod-Daath-Malkuth, een uiterst verkeerde rangschikking: 2x Uriel en 1x een verkeerde aartsengel oftewel Anubis (= de beeldvorming en de taal dus de communicatie). De vraag is alleen welke communicatie. Dit is een rangschikking die niet op devotie gericht is en dat is dus hoe dan ook een fout gebruik van de Levensboom, die alleen devote rituelen kent. Je zou dus kunnen zeggen dat dit type agier communiceert met Uriel en wel op verschillende niveaus. Anubis is dan de Boodschapper. Jaja, je komt types tegen in de magie.

Was het niet zo dat de krachten op een lijn moesten staan? Zeker wel. En muziek, geurwerk, kleuren, gedrag, innerlijk afstemming, omgeving enz. staat op een lijn met de krachten. Geen punt als de intentie van een ritueel niet-materieel is en een dienend karakter heeft. Als de Magiër echter gevangen is in Hod en een verborgen programma heeft, dan kan de onwetende groep zich wel staan uit te sloven voor de hogere macht, en voor de groei van het intellect, maar de magiër snoept de opbrengst van die inspanningen weg voor een eigen doel dat haaks staat op de opgeroepen krachten en de intentie van de groep (de ogenschijnlijke intentie want in Hod gevangen Magiër heeft een dubbele agenda).

Het is oppassen geblazen dus, als u merkt dat er gewerkt wordt met omgedraaide kwartieren. Het zweren van een ernstige eed, in een les over Hod, is een prachtige instrument om leden te binden aan het gebied van Hod. U bent gewaarschuwd, niet doen dus, want voor u het weet houdt de magiër u voor jaren gevangen in Hod.

1 opmerking:

  1. Ja, met bijbehorende rekening ook. Zie disclaimer van de Temple of Starlight.

    BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails