donderdag 6 oktober 2011

Anubis en het Gestolen Gereedschap

Van onze Magische Verslaggever ..... over naar Hermopolis. Hallo Sterzoeker, hoe is de situatie in de tempel? We hebben gehoord dat Anubis bestolen is op de Coolsingel. Wat mist hij precies en hoe gaat hij deze diefstal aanpakken?
Hier volgt een kort interview met Anubis zelf....


Anubis met zijn nieuwe "tools".

Sterzoeker: Anubis, welke actie heeft u ondernomen?
Anubis: Ik heb Seth ingeschakeld, zoals u weet de God van de Dieven.
Sterzoeker: Zijn er al daders bekend?
Anubis: Natuurlijk, daar is hij God van de Dieven voor.
Sterzoeker: Kunnen we een arrestatie verwachten?
Anubis: Vraagt u dat maar aan Toth.

Sterzoeker: Wat miste u toen u daar vlak bij de Koopgoot stond?
Anubis: Mijn portemonnee met wisselgeld voor de Veerman (daar zeurt hij altijd om als ik tussen de Werelden reis), mijn boodschappenlijstje en een tasje met gereedschap. Ben ik mooi onthand bij de volgende mummificatie. Hoe moet ik nou De Mond openen, om maar iets te zeggen?

Sterzoeker: U zou een omgebogen gordijnroede, een beddenspijl, of bepaald fietsonderdeel kunnen nemen bij dat werk, dat doet de moderne magiër ook altijd in het ritueel van de Opening van de Mond.

Anubis: Een fietsonderdeel?
Sterzoeker: Ja, een stuk van het frame.
Anubis: O. En hoe kom ik aan een fiets?
Sterzoeker: Gewoon jatten in de Nieuwstraat, wij zijn er geen voorstander van, maar dat doet iedereen daar. Misschien kan Seth u verder helpen.

Anubis: Nou, bedankt voor de tip. Fijne dag nog.

Een oplettende Egypte-kenner maakte Sterzoeker er op attent, dat op de foto boven aan deze blog, Anubis gereedschappen hanteert, die Anubis niet toebehoren, maar dat deze van Osiris afkomstig zouden zijn. Ook wij willen daar uiteraard het fijne wel van weten.

We hebben onze verslaggever gevraagd om polshoogte te nemen. Waarom Anubis opeens het gereedschap van Osiris in handen heeft zijn we niet gewaar geworden. Ook weten we niet of het Seth was die Anubis hier toe heeft aangezet. Wel is duidelijk geworden dat Anubis zijn gestolen tas, met de persoonlijke gereedschappen, nog steeds niet terug heeft mogen ontvangen.

Wel ontvingen wij van onze verslaggever bovenstaande zeer recente foto, van vandaag, waarop wij Anubis zien, met het correcte gereedschap.

Onze verslaggever liet tevens weten dat Anubis, Sterzoekers tip, over de fiets ter harte heeft genomen. Anubis heeft zijn eigen gereedschap daar halve weer ter hand kunnen nemen en kan diegenen die tussen de Werelden reizen weer ontbieden.

3 opmerkingen:

 1. Beste Sterzoeker, Hierboven klopt iets ernstig niet! We zien op de afbeelding wel Anubis, maar met het gereedschap van Osiris. Dit kan natuurlijk niet! Wat is hier aan de hand vragen wij ons af? Heeft Seth Anubis op het verkeerde been gezet en is Osiris nu ook zijn tasje met gereedschap kwijt? We willen het graag weten, en we vernemen het ook graag als Anubis zijn eigen gereedschap terug heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Egypte Kenner,

  U heeft helemaal gelijk, we gaan onze verslaggever hier op aanspreken.

  Met vriendelijke groet,

  Sterzoeker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is nu al recht eens gesproken door Maat over de cursus Amduat die nog steeds niet betaald is, door de moderne magiër?

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails