maandag 19 september 2011

Waar of Niet Waar?

Je kunt ook niet even je hielen lichten of Lalaland staat op z’n kop. Wat nu weer? Er schijnt iemand boos te zijn over een nieuwtje dat op Sterzoeker gepubliceerd is. Haar foto komt daarop voor. Dat kan een bezwaar zijn, inderdaad. Dat had ze dan meteen aan Sterzoeker moeten melden maar dat is echter niet gebeurd en dan kan Sterzoeker verder ook niets doen.

Door: Horas

Klaar? Nee, dan gaat het gekrakeel vervolgens over de vraag wie de Sterzoekers zijn. Nou kenden we die vraag al heel lang en ieder antwoord van Sterzoeker schijnt niet te voldoen. Men meent ineens te weten wie de Sterzoekers zijn, en wilde suggesties veranderen in beschuldigingen.

Beschuldigingen van wat? Dat Sterzoeker misstanden in de spirituele markt aan de kaak stelt? Zo’n verwijt zou ik me nog kunnen voorstellen als de beweringen van Sterzoeker op onwaarheid zouden berusten.

Absurde prijzen voor iets dat als magische training wordt neergezet, is dat niet waar? De Temple of Starlight van Ina Custers- van Bergen bleek ineens een combinatie van religieus genootschap en stichting te zijn. Een constructie die vaak gebruikt wordt om buiten het vangnet van de fiscus te blijven. Over het lesmateriaal van twijfelachtige herkomst waren vragen die nooit door mevrouw Ina Custers zijn beantwoord. Dit alles is maar al te waar.

Was het niet waar dat de PFI iedereen in de waan liet dat men een vereniging was waarvoor men contributie betaalde en een zelfs een lidmaatschapsnummer kreeg? Dat werd door de de PFI tegengesproken. Maar toen Sterzoeker hierover twijfels had bleek de PFI ineens wel een stichting te zijn met een bestuur dat nooit verantwoording hoefde af te leggen over beleid en besteding van de donaties. Het was dus waar.

En was het ook niet waar dat de PFI een dikke vinger in de pap heeft bij de Heksencafe’s? Lees dan nog even verder.

Was het niet waar dat een oude garde de wiccawereld domineert? Voor het antwoord kijken we even wie er nu de vermoorde onschuld uithangt over de blogs van Sterzoeker. Precies, de oude garde. Dezelfde garde die nu weer krampachtig probeert de gelederen te sluiten, het eigen vestje wit wil houden door Sterzoeker te beschuldigen dat wij hun “community” zouden breken. Men zwaait elkaar de lof toe en ineens zijn de PFI en de Temple of Starlight een voorbeeld van betrouwbaarheid en gemeenschapszin. Zo zet de woordvoerder/forumbeheerder van Silver Cirkel het neer.

Waarom ineens zo ijverig als het allemaal niet waar was wat Sterzoeker schreef? Zou dat iets te maken kunnen hebben met het vermoeden dat al heel lang bestond namelijk dat allerlei informatie uit Heksencafe’s richting PFI/Temple of Starlight rolt? Kijk even wie nou wie de hand boven het hoofd wil houden. Juist, de hele wicca dictatuur. O, dat is niet waar? Iedereen kan het lezen op Silver Circle forum.

Wat jammer nou toch dat deze verontwaardigde wicca’s alles wat Sterzoeker ooit over hun praktijken geschreven heeft nu zelf bevestigen. Sterzoeker had zo graag ongelijk willen hebben en zou dat ook meteen bekend hebben gemaakt. Helaas, wat Sterzoeker schrijft is waar.

Dat er tegenwoordig een prachtige wildgroei in wiccapraktijken te zien is, is ook waar. Echte heksenopleidingen voor heel veel geld terwijl er altijd beweerd werd dat wicca’s belangeloos werken. Sterzoeker heeft vaak geschreven dat ieder vrij is om zich bij de neus te laten nemen. Nou, ruim keus dan. Treden de Silver Circletjes daar tegen op? Nee, hoor. Dat ze het niet weten maakt niemand mij wijs, dat die wildgroei een gevolg is van hun eigen starre houding willen ze niet zien. Sterzoeker, dat is de booswicht want die spreekt het uit. Dat is waar.

Was het niet waar dat Sterzoeker hen regelmatig uitnodigde om zelf antwoord te geven op de vele vragen of de twijfels te weerleggen? Een antwoord bleef echter uit maar er was wel veel geschreeuw over het blote feit dat Sterzoeker over misstanden schreef. Het was waar.

Al deze misstanden konden alleen als misstanden aan de kaak worden gesteld omdat de wicca’s zelf zulke hoge idealen in het vaandel voeren. Mooi, en dan nu de praktijk. Daar ziet het er ineens niet meer zo ideaal uit en dat is geen bedenksel van Sterzoeker, echt waar.

Ja, hoe was dat ook alweer met dat perfecte vertrouwen en die perfecte liefde die de wicca’s plechtig beloven? Niks van te merken, anders had die mevrouw niet zo hysterisch gereageerd op de gepubliceerde folder. Ze was toch immers in goed gezelschap, of vergis ik me nou? Stel je voor dat je wiccavrienden denken dat je een Sterzoeker bent, dan lig je uit de community, dat is pas erg, nietwaar?

Inzicht en verstand wonen niet in Lalaland. Onderling wantrouwen en rancune wel. Ik begrijp heel goed de verwoede pogingen om kritiek de nek om te draaien en dat zegt veel over de personen die de boventoon voeren in dat geschreeuw. Mijn advies is om eens flink wat aan zelfonderzoek te doen. Wanneer Silver Circle, PFI en oude garde hun zelfgecreëerde misstanden zouden aanpakken dan hebben de Sterzoekers reden om de champagnefles open te trekken. Echt waar.


Horas

1 opmerking:

  1. Of ze nou willen of niet, of ze het leuk vinden of niet, het is .... waar. Zonder hun lala-land-shit geen Sterzoeker. Dat heeft Sterzoeker toch niet gedaan? Hebben wij lala-land-cursisten die vette bedragen van Boldie in de knip gestoken? Dacht het niet. Noch hebben we teksten gejat, diktatortje gespeeld op een forum of in de heksenkring en Sterzoeker is daar ook niet debet aan geweest. Ik heb mezelf ook nog nooit in een gazen jurkje Toet-er de Toet-ladderzat uit een ouwe Amerikaanse auto zien rollen, queen of the wiccadessert zien spelen, nee, allemaal niet. Wie is Sterzoeker nou? Een groep mensen die hun zintuigen niet in hun zak laten zitten en zich laten verdoven door "magisch" gemurmel. Gewoon, nuchter, bijna alledaags, ze lijken net mensen als je ze tegenkomt, niet dan? Aggut, en eerst vonden ze het leuk.... Ik dacht al, wat heb ik toch aan m'n schoen plakken...

    BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails