maandag 5 september 2011

Cursus Ritueel en Ceremonie

Sterzoeker heeft in het verleden wel eens geschreven dat we met graagte bekendheid geven aan leuke cursussen. We houden niet van Poespas en de kennis die in een cursus aangeboden wordt moet goed onderbouwd zijn, en onderwezen worden door mensen die weten waarover ze spreken. Daarnaast ziet Sterzoeker graag dat docenten niet al te hoge lesgelden voor het aangebodene vragen. We publiceren graag informatie over cursussen en opleidingen, die door mensen worden gegeven, die hun kennis met hart en ziel en oprechtheid willen delen. Hier worden we allemaal vrolijk en hopelijk ook wijzer van. Vandaag ontvingen wij informatie, over een gedegen rituelen cursus, van de Esoterische School, die we u dan ook niet willen onthouden.

Hieronder vindt u het cursusaanbod van de Esoterische school:

NA HET OVERWELDIGENDE SUCCES VAN DE LEERGANG MODERNE KABBALA PRESENTEERT DE ESOTERISCHE SCHOOL NU DE TRAINING RITUEEL EN CEREMONIE.

ALS EERSTE EN ENIGE IN NEDERLAND BIEDT DE ESOTERISCHE SCHOOL DIEPGAANDE KENNIS OVER RITUELEN.

U LEERT RITUELEN VOOR ELKE GELEGENHEID TE SCHRIJVEN, TE ENSCENEREN, REGISEREN EN UITVOEREN.

HET LEVEN KENT TAL VAN GELEGENHEDEN DIE HET WAARD ZIJN OM MET EEN RITUEEL OF CEREMONIE TE MARKEREN. FEESTELIJKE GEBEURTENISSEN MAAR OOK KEERPUNTEN VAN AFSCHEID EN ROUW. IN EEN RITUEEL OF CEREMONIE KRIJGT HET DAGELIJKS LEVEN EEN BAND MET EEN GROTER GEHEEL DAN ONS EIGEN BESTAAN.
DE ESOTERISCHE SCHOOL STELT DE BENODIGDE KENNIS BESCHIKBAAR.

VIER TOPDOCENTEN LEIDEN U BINNEN IN DE SCHATKAMER VAN HUN
SPECIALISATIE. GEEN PASSIEVE LESSEN MAAR LEREN EN UITVOEREN.

ER IS PLAATS VOOR MAXIMAAL 8 CURSISTEN. SPOEDIGE AANMELDING IS GEWENST. DEZE TRAINING ZAL VAN START GAAN IN JANUARI 2012.

VOOR MEER INFORMATIE:
ESOTERISCHESCHOOL@GMAIL.COM

Informatie over de docenten van de Esoterische School:

SYLVIA VAN DYKE - docente, Kabbaliste, auteur van De Moderne Kabbala, docente van de gelijknamige leergang. Zeer ervaren ritualiste, initiatiefneemster van de Esoterische School.
ANNE KRUIT - docente, De bekende herbaliste deelt haar enorme kennis over kruiden en hun toepassing in rituelen. Ook zij is een zeer ervaren ritualiste.
ERIK DE PAUW - docent,Auteur, kunstenaar, bibliofiel en groot deskundige op het gebied van de iconografie van de Tarot. Erik zal het belang van kleuren en hun rangschikking in rituelen voor zijn rekening nemen.


RUTGER WIMMENHOVE - docent, De verbinding Tarot en Astrologie is al vele jaren zijn specialiteit. Rutger is na 12 jaar studie eindelijk bereid gevonden zijn sublieme kennis te delen. Hij voegt daar zijn kennis van mineralen en edelstenen aan toe want deze zijn van groot belang in rituelen.

_______________________________________________________
Geeft u ook zo'n interessante cursus, of opleiding, zonder poespas en zonder al te gekke winstoogmerk. laat het Sterzoeker weten. Daar maken we graag reclame voor!

108 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk, zou ik daar ook aan mee mogen doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even heel eerlijk, op eentje na Anne, zeggen de namen en gezichten mij helemaal niets, en ik draai toch al heel wat jaren mee in deze wereld. Wie zegt mij of deze mensen wel goed zijn in wat ze doen? Er is bijv. over Sylvia niets te vinden van een biografie op het internet. Ook vind ik nergens een site die verwijst naar de esoterische school met gegevens. Kijk ik ergens overheen?
  B*B

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Irmgard,

  Je hebt het bij het rechte eind. Geen website, geen biografie te vinden. Dat is geen toeval want daar is voor gekozen. Je zou kunnen zeggen dat de klassieke weg wordt bewandeld en daar is niks mis mee.
  Elke gek kan een website laten maken of een opgeleukte biografie publiceren, dat zegt nog niets over de inhoud van een cursus of training en nog minder over een cursusbieder.

  Mag ik je op het e-mailadres in de bovenstaande tekst wijzen?


  Sylvia van Dyke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sylvia, dank voor je reactie. Maar een biografie kan je natuurlijk heel erg aandikken en op leuken, maar we weten beide dat daar dan snel doorheen geprikt wordt. Alleen is dat dan waarschijnlijk pas tijdens de lessen. Ik vind het persoonlijk fijn om op basis van hetgeen ik lees al een voorselectie te kunnen maken, dan nog kan je ernaast zitten, maar je moet toch wat. Dat geldt uiteraard voor alles. Als ik naar een specialist ga, wil ik toch wel iets weten over de kennis die iemand heeft, op welk gebied dan ook. Een biografie is dan de eerste houvast die je hebt van iemand. Een naam zegt me niets zoveel. Maar het is goed als ik contact met je opneem via het mailadres, ik ben nieuwsgierig van aard, zeker wat de spirituele wereld betreft.
  B*B

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ieder z'n voorkeur. Niet iedereen zoekt de schreeuwende publiciteit van het internet. Daar hebben we geen belang bij.

  Je vragen zijn natuurlijk terecht al deel ik je mening niet. Internet publiciteit wordt vaak op een lijn gezet met betrouwbaarheid. Het gemak spreekt dan een woordje mee.
  Er bestaan genoeg betrouwbare deskundigen die er niet op uit zijn om hun naam overal te zien verschijnen. Dat geeft iets weer de mate waarin zij zichzelf en anderen serieus nemen. Discretie is geen tekortkoming.

  Graag tot ziens,

  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Irmgard, inmiddels ben ik persoonlijk de verkooppraatjes en de gelikte webpagina's, die je normaal ziet in lala land, wel een beetje zat. Daar kan je dus alleen maar wat kopen.

  Wat zegt een biografie, als de helft is overtrokken en niet klopt met de werkelijkheid, wat we regelmatig hebben gezien, bij cursus aanbieders van magie en ritulen, in lala land.

  Op die gelikte webpagina's is inhoudelijk ook weinig te vinden over rituelen, magie of aanverwante kennis. Het zijn recalme pagina's.

  Het gekke is dat op pagina's die geen cursussen verkopen wel informatie te vinden. Sterzoeker is daar een mooi voorbeeld van. daaarom kom ik hier ook regelmatig kijken of er weer wat leuks gepost is.

  Dus wat heb je aan uit gebreide profiel als het alleen maar een verkapte reclame boodschap is om jou in een bepaalde cursus te lokken. Het staat altijd vrij om nader na te vragen wat mensen precies doen en waar hun kennis vandaan komt.

  Ik neem aan dat deze mensen vast wel bereid zijn om je meer te vertellen. Ik vind het top dat er naast wat allemaal al kenden en mee doodgegooid zijn, via internet, media, tijdschriften, er nu ook eens vers aanbod is, aan een zo te lezen mooie cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is een prachtige cursus, maar toch mis gegevens als, waar de cursus bijv. gegeven wordt. Sylvia zegt een zeer ervaren ritualiste te zijn, dan ben ik toch nieuwsgierig om te weten waar ze haar leerschool/ervaring vandaan heeft. Net zoals andere scholen/cursussen hier meestal hard aan de tand gevoeld worden, verbaast het me dus dat nu blijkbaar niemand kritisch is, en vragen heeft. Moet een ieder die dit leest dan vertrouwen hebben in SZ haar mening in het plaatsen hiervan? Ik blijf net zo kritisch over opleidingen als altijd, door wie ook geplaatst en aanbevolen. Want ook SZ zegt me niets, ik ken de mensen erachter niet, dus waarom zou ik nu vertrouwen dat dit wel goed en integer is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Aangezien de publicatie van deze reclame voor die rituelencursus zonder mijn goedkeuring en buiten mijn medeweten heeft plaatsgevonden, er een luchtje aan zit hoe deze flyer dan bij Sterzoeker terecht is gekomen en er in het verleden teveel mensen die ik hoog acht en graag mag gekwetst en beledigd zijn door de uitingen op het Sterzoekerblog laat ik ook via deze weg weten dat ik me terugtrek uit de cursus die genoemd wordt en ook nog even wil benadrukken dat ik helemaal NIETS te maken heb of heb gehad met de mens(en) achter het Sterzoeker-gebeuren. Dat dacht ik tenminste tot nu toe. Het lijkt erop alsof ik jaren in de maling ben genomen door mensen die niet waren wie ze leken. Ik vind het beneden alle peil dat ondanks het verzoek om dit niet te doen mijn naam, achternaam en foto gepubliceerd worden op een dermate openbaar en aan kritiek onderhevig stuk internet dat het erop lijkt dat ik iets met deze persoonlijke frustratievuilnisbak-op-internet te maken zou hebben. Ik distancieer me dan ook volledig van deze site, de mensen die erachter zitten (waarvan ik nu een aan zekerheid grenzend vermoeden heb) en de genoemde cursus.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het is stil aan de overkant .. het is stil ... aan de overkant ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @anne kruit, De folder was per E-mail bij ons binnengekomen, via een belangstellende van deze cursus. Hoe deze persoon aan de folder kwam is bij ons onbekend. De folder is dus NIET naar ons toegezonden door een van de bovengenoemde docenten. Sterzoeker wist niet dat jij/jullie liever niet hadden gehad dat we reclame zouden maken voor de deze cursus.

  Sterzoeker doet aan vrije nieuwsgaring en we vonden dit een leuke cursus. Excuses dus voor de verwarring. Als je liever hebt dat we deze blog weghalen, dan doen we dat met alle liefde. Dat had je ook gewoon vragen. Aan de andere kant hadden wij even moeten vragen of het op Sterzoeker mocht, dat hebben we helaas verzuimd. We willen niemand in verlegenheid brengen.

  We vinden het dan ook spijtig dat de weg waarop wij deze informatie hebben mogen ontvangen door jou geheel verkeerd is geïnterpreteerd en opgenomen, dat was niet onze opzet. Nogmaals we maken graag reclame voor mensen die leuke en interessante dingen doen.

  Sterzoeker is dus veel meer dan alleen de boeman die je meent te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou, toen ik maanden geleden vroeg of mijn blog, dat ook via de mail bij jullie terecht was gekozen, verwijderd mocht worden. Kreeg ik toch een ietwat andere reactie. Ik heb het daarbij gelaten, maar jullie worden wel heel soft hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er was van tevoren gezegd dat de flyer niet verder verspreid moest worden met naam, achternaam en foto van mij behalve dan in het HC Rotterdam. Bovendien vind ik het frappant dat Sterzoeker in de kop van het bericht naar aanleiding van deze flyer weet te melden dat er geen hoge lesgelden voor deze cursus gevraagd worden, terwijl daarover met geen woord in de betreffende flyer wordt gerept. Hetgeen zo vermoedens doet rijzen met betrekking tot de identiteit van de "belangstellende van deze cursus" die de flyer naar jullie heeft gemaild.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Ellen, Uiteindelijk na wat over en weer gemail, vond jij het prima dat je uitspraak op face book, over Sterzoeker, bleef staan.

  Het was ook geen blog, die we van jouw plaatsen, maar een uiting die je had gedaan op face book, dat je Sterzoeker leuk vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @anne kruit, dat waren onze woorden, Anne. Sterzoeker heeft geen enkele prijsindicatie van de cursus ontvangen en weet dus niet wat de daadwerkelijke kosten van de cursus zijn.

  In de E-mail die wij ontvingen stond geschreven: "Tip voor Sterzoeker, over een niet al te dure en leuke cursus".

  Deze informatie hebben wij aangenomen en in iets andere bewoordingen overgenomen. Vandaar deze zin in de bovenstaande blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Anna Kruit< Sterzoeker zal diegene die de folder heeft gezonden vragen waar het vandaan komt en waarom wij het moesten ontvangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het zou misschien gezonder zijn als "wij van Sterzoeker" een passend psycho/medisch consult aanvraagt en daarna antipsychotische medicijnen voorgeschreven krijgt, zodat al die andere wij's een poosje met vakantie gestuurd kunnen worden en eindelijk de echte mens een kans krijgt. Die kan dan misschien best meevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De publicatie van onze eenvoudige folder op Sterzoeker komt voor mij ook als een complete verrassing. Ik geloof in de kracht van het kleine; we wilden het aanvankelijk dan ook klein houden. Het is een cursus zónder winstoogmerk - voor een zo laag mogelijk bedrag, op een inspirerende – doch nader te bepalen – locatie gestructureerd onze kennis delen. Hoeveel mensen schrijven er in deze dagen nog eigen rituelen, 'from scratch'? Hoeveel mensen denken er zelf na over correspondenties? Het betere jatwerk daargelaten, onze conclusie was “niet veel”. Het idee is deels ontstaan doordat wij onderling merkten dat we grandioos veel van elkaar (zouden) kunnen leren, op een betere manier dan samen dronken onder de bar liggen. Sylvia & Erik hebben iets in zich wat ik ook zou willen, en wat zij klaarblijkelijk vrijelijk weggeven. Ik mag andersom hopen dat ik hetzelfde voor hen beteken.

  De flyer bevat nog niet alle informatie, omdat ze bedoeld was om te peilen in een kleine kring bekenden van Sylvia, Erik & mijzelf of er genoeg interesse is voor een dergelijke cursus. Sylvia heeft m slechts naar een klein aantal mensen verstuurd, en waarschijnlijk via via is deze terechtgekomen op Sterzoeker. Jammer dat de last-minute toevoeging van Anne's kennis aan de cursus nu komt te vervallen, echter is dat Sterzoeker natuurlijk geheel niet kwalijk te nemen.

  Sterzoeker is inmiddels een 'mindset' geworden, een gedachtengoed, een beweging, volgens mij veel groter dan de 'mensen erachter'. Wie dit ook mogen zijn, is voor mij volslagen irrelevant. Iedereen kan immers een artikel insturen.

  Zelf lees ik het blog bijvoorbeeld altijd met veel plezier, en genoemde ‘mindset’ betekent erg veel voor mij. Nog geen idee hoe mevrouw Van Dyke & mijnheer De Pauw hierover denken, wat mij betreft kan de informatie blijven staan, met uitzondering wellicht van het gedeelte van Anne; gezien ze zich terugtrekt & zelf niet met foto / toenaam in de openbaarheid wil treden op deze manier. We zullen zelf aanvullingen sturen zodra er meer bekend is.

  Morituri te salutant - vanuit de zomerse schaduw,
  Rutger

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geachte lezers van Sterzoeker,

  Op verzoek van Magister Templi van Sterzoeker zal ik uit de doeken doen hoe de folder op deze blog terecht gekomen is.

  De folder ontving ik per e-mail van van een vriend. Hij vroeg mij deze aankondiging te beoordelen omdat hij zich misschien wilde inschrijven. Ik heb de folder gelezen en was zelf ook enthousiast maar heb beslist geen tijd voor welke cursus of training dan ook in het komende jaar.
  Vervolgens heb ik de folder doorgestuurd naar Sterzoeker. Dit was immers nog eens iets anders dan de gebruikelijke onderwerpen. Sterzoeker heeft de folder geplaatst. Zo te lezen was men daar zelf ook enthousiast.

  Wat nu? Een van de genoemde docenten is boos omdat Sterzoeker ooit iets over iemand geschreven heeft dat haar niet welgevallig was. Dat kan gebeuren maar ik kon dat met de beste wil van de wereld niet voorzien. Ik kan alleen hopen dat dit geschil bijgelegd wordt en voel mij verantwoordelijk voor dit gebeuren. Er was geen kwade wil in het spel. Integendeel, alleen enthousiasme.

  Met vriendelijke groet,

  Rolf Woording

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, wat jammer nu toch, dat het een gewone sterveling was die de folder aan Sterzoeker heeft doen toekomen. Ik ben zeer zwaar teleurgesteld.

  Ik had zo gehoopt, gedacht en verwacht dat het ANUBIS was die ons met deze blijde boodschap van de hogere goden had willen vermaken.

  Blijkt het nota bene in oorsprong afkomstig te zijn van een vriend en was het verzonden met een goede bedoeling, dat veroorzaakte echter over elkaar heen rollende ruziezoekende docenten. Valt dat even zwaar tegen! Zie je wel Anubis vertoeft alleen (nog) maar onder de levende doden!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja, jammer inderdaad. Je kunt je ook afvragen waarom deze gewone sterveling met dat prachtige pseudoniem die nu ineens vanuit het niets opduikt zich geroepen voelde om informatie over cursussen die niet op internet circuleerde door te geven aan Sterzoeker? Buitengewoon handig op dit moment hoor, nu er de dringende noodzaak is aan zichzelfschoonpraterij.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Nog maar even een aanvulling, dat lijkt me wel nodig.

  Magister Templi had hier beloofd de inzender van de folder te contacten. Dat ben ik en daarom reageer ik rechtstreeks op deze blog, dat had ik Magister Templi toegezegd en ik heb er geen gras over laten groeien.

  Misschien is het altijd een kleine kring van mensen die op Sterzoeker reageert. Ik hoor daar niet bij. Maar ik lees de blog graag en amuseer mij vaak met de scherpe teksten van verschillende bloggers. Daar is niets verdachts aan. De kring van Sterzoeker lezers zal vast wel groter zijn dan die van de mensen die reacties achterlaten.

  Misschien is dit een antwoord op de laatste reactie van Anoniem. Zelf heb ik mijn twijfels want er zit iets boosaardigs in deze reactie.
  De internetschuwheid van de cursusbieders blijkt wel uit hun eigen reacties. Ik kan dat alleen maar waarderen.

  Rolf Woording (ik kan er ook niets aan doen dat ik zo heet)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O gut, wat een drama hier.
  Zijn de Temple of Starlight aanhangers misschien benauwd dat hun shitwinkel dan eindelijk concurrentie krijgt? Hebben ze van die brandmailjes gekregen dat ze in actie moeten komen op Sterzoeker?
  Zo gaat dat namelijk altijd daar als mevrouw C. weer te laf is om zelf wat in het midden te brengen.

  Nou, ik ben blij dat er eindelijk eens wat mensen opstaan om een tegenhanger te bieden aan de rommel die aangeboden wordt onder de naam van rituele magie. Komt er eens een cursus waar je zo te zien echt wat wijzer kunt worden .... neemt het gez**k geen einde. Ik snap het, mevrouw C. ziet haar flappen al wegdrijven.

  Ik schrijf mij in voor deze cursus!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @ handigheidje Woording: ik denk ook dat je er niets aan kunt doen dat je zo heet, de hele familienaam komt niet voor de de familienamenbank; vast een vergissing?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gek genoeg zijn het juist allemaal mensen buiten de Otla of ex-Otla die reageren hier boven. Dit heeft dus niets met concurrentie strijd te maken, maar wel met de kritische oog van de lezer, die altijd alert is op cursussen waar een luchtje aan zitten, en ophef over is.

  Misschien wil mevrouw van Dyke nog vertellen hoe zij aan haar zeer ervaren kennis als ritualiste komt? Toch niet door jarenlange deelname aan de Otla, waar hier altijd zo op af gegeven wordt. Want als dit dan uit de zelfde visvijver komt, is dan luchtje wel erg stinkend.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel vriendelijk van de heer Woording (?) dat hij zo open reageert, maar het lijkt me toch van erg weinig fatsoen getuigen om zo maar zonder ruggespraak, uit 'enthousiasme' namen en foto's van mensen op een blog te zetten.
  Volgende keer eventjes beter nadenken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik was nu just zo blij dat Anubis hier even geen aan had @anoniem...lol

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Aandeel bedoelde ik te zeggen in mijn vorige reactie. Freudiaanse verspreking? Heeft Anubis, lekker ding, trouwens iets aan??

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Beste Anoniem,

  In zekere zin heb je daar gelijk in, al vind ik wel dat dat meer op de weg van Sterzoeker had gelegen. Men geeft een nieuwtje door, dat gebeurt wel meer. En dan? Tja, dat zie je maar weer.

  Ik zou echter van goede bedoelingen geen kwade bedoelingen maken.

  En voor de zoeker: ik wil mijn naam best veranderen in Anubis. Die kent tenminste iedereen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Allemaal mensen buiten de OTLA/TOS die hier reageren? Nou moet ik toch echt even hard lachen.

  Mevrouw Irmgard (en nog vele namen) zit al jaren bij de OTLA en is een trouwe spreekbuis. Zo zijn er nog heel wat.
  Of zijn "al die mensen" dezelfde Irmgard? Zou me niet verbazen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben geen spreekbuis voor de Otla, ik ben net zoals de docente hierboven, Sylvia van Dyke een ex-lid van de Otla. Sylvia heeft trouwens jaren langer deelgenomen aan de Otla dan ik. Het verbaasd met, omdat hier op dit blog toch wel met flinke kritische noot geschreven wordt over de Otla, dat iemand die dan uit hetzelfde 'nest' komt, haar ervaring heeft uit dat nest, hier ineens zo wordt aangeprezen. Verbazing alom dus, wat mij betreft.
  B*B

  BeantwoordenVerwijderen
 31. In onze cursus draait het om het zélf schrijven van rituelen. Je creativiteit tav je eigen persoonlijke correspondenties en deze toepassen staan centraal. Hiermee distantiëren wij ons van rituele praktijk waarin het merendeel van de deelnemers toeschouwers / volgelingen zijn ipv gelijkwaardig, iets waarmee we allemaal wel eens teleur zijn gesteld in cursussen.

  Volgens mij zegt dit al genoeg. Dat één van ons enige tijd lid was van de TOS wil niet zeggen dat het overgrote deel van de ervaring daar vandaan komt of überhaupt relevant is; wat wel relevant is mag de persoon in kwestie zelf uit de doeken doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Beste Irmgard,

  Ik ben gediplomeerd ritueelbegeleidster. Vele jaren geleden heb was ik lid van de Temple of Starlight en ik koester veel goede herinneringen aan die tijd. Misschien is het later allemaal anders geworden of heb ik een fijne groep getroffen. Het is zeker niet zo dat ik mijn kennis daar heb opgedaan die kwam meer van Dolores Ashcroft. Maar ik heb er goede ervaringen gehad, ondanks Ina Custers. Daarna ben ik overgestapt naar David Goddard die Rising Phoenix runt. Goddard is een voortreffelijk leraar, terzake en zonder poespas.
  De opleiding tot ritueelbegeleidster heb ik gedaan bij het enige instituut dat een dergelijke opleiding biedt.

  Ik stel rituelen voor heel uiteenlopende gelegenheden samen, ook voor grote groepen. Deze zijn altijd Kabbalistisch van aard, authentiek en toegankelijk. Ik heb verschillende grote opdrachtgevers en vele kleinere. Soms leid ik een ritueel zelf, soms instrueer ik anderen. Ik mag dus inderdaad op een heel ruime ervaring als ritualiste bogen. Tien jaar om precies te zijn. Kabbaliste ben ik al veel langer: bijna 30 jaar.

  Ik wil best de indruk wegnemen dat een lidmaatschap van de Temple of Starlight gelijk zou staan aan "verdachte bezigheden". Jouw weinig vriendelijke blogje zet het helaas wel in dat licht. Hoe de stand van zaken momenteel daar is heb ik slechts van horen zeggen en daar is betreurenswaardige informatie bij. Ik leg die maar terzijde.

  Mijn ervaring met de Temple of Starlight, in de groep waarin ik destijds zat, is onvergetelijk. Ik ken vele ex-deelnemers uit die tijd (en daarvoor) die dezelfde mening zijn toegedaan. De nare berichten die tegenwoordig opduiken maken zulke mensen kopschuw en zij houden hun goede ervaringen liever stil. Wanneer de reputatie van de Temple of Starlight zou verbeteren zullen we daar zeker meer van horen. Tot die tijd kan ik de actuele informatie alleen betreuren.

  Irmgard, ook goede dingen gaan voorbij. Dat zal ons er niet van weerhouden om de ervaring te koesteren en onze kennis verder door te geven. Dan hebben we elk deel van onze lering vermeerderd in waarde.
  Moge de leerlingen daarvan profiteren.

  Sylvia van Dyke

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik verbaas me over de lafheid van sommige mensen die hier posten. Geen kleur bekennen heet dat ook wel.

  Nu moeten een aantal lui opeens hun zaakje zien te redden, lijkt het wel, omdat ze op Sterzoeker staan.

  Ook zie een ex OTLA lid Irmgard als pleitbezorger optreden, over het feit dat de nieuwe cursus uit hetzelfde nest zou komen als OTLA en dat het daarom niet op Sterzoeker zou kunnen. Want Sterzoeker is tegen de OTLA.

  Als je goed gelezen zou hebben zou je zien dat Sterzoeker niets tegen de OTLA en Custers heeft, maar geen voorstander is van de commercieel handel die Custers van wat zij uit SOL heeft meegenomen heeft gemaakt.

  Waar gaat deze woordenstrijd over, nog steeds niet begrepen dat mensen ook zelfstandig iets kunnen, zonder dat tut tut tut Custers een vinger in de pap heeft?

  Waar is men zo bang voor, dat met niet meer welkom is in de wicca scene, dat men niet meer bij Lesley en Ina in de smaak valt, omdat men op Sterzoeker staat?

  Het is jullie zeker ook nooit opgevallen dat deze mensen elkaar alleen maar steunen als ze zichzelf, middels anderen, belangrijk kunnen maken, als er geld in de kassa rolt, of gebruik kunnen maken van je HC diensten?

  Het mooie is dat deze luitjes zoals Anna Kruit en Irmgard, die hier zichzelf nu schoon aan het praten zijn, op andere momenten evenveel (opbouwende) kritiek en commentaar en twijfel richting TOS, wicca, lala land, enz hebben als Sterzoeker. Met dit verschil dat Sterzoeker het niet achter de rug om van de mensen doet, maar gewoon schrijft waar het om draaid.

  Wat heb je toch een laffe mensen, stelletje geheimschrijvers, die jullie zijn! Beken nu toch gewoon eens je ware kleur, tenzij een toverbal bent :-).

  Achter de rug van mensen durf je wel je mening te tonen, maar als puntje bij paaltje komt net doen of je er niet bij hoort en of je tegen Sterzoeker bent, terwijl je eigenlijk hoort bij de mensen die een eigenzinnige kritische en verhelderen mening geven ten aanzien van de gevestigde "magische orde"...bahh,....

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Nou, inderdaad, laf hoor als je niet onder je eigen naam je eigen mening durft te verkondigen ... en je dan een oordeel aanmatigt over de beweegredenen van mensen die dat wel doen. Goed zo! De boel verdraaien heet dat, dacht ik. Enne ... eens een toverbal, altijd een toverbal. Maar dan wel met een eigen kleur en geen verschillende schutkleuren voor allerlei situaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. @anne, Ik ben niet sterzoeker, maar net als jij een lezer van deze blog. Dat is ook zo iets, lezer die hier posten worden meteen voor de eigenaar van deze blog aan gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. < HC Diensten zijn diensten waar je dus als het ware gereed staat voor de spelers, en je het putje (hole) voor mevrouw/meneer gereed maakt, zodat hij/zij haar balletje daar in kan deponeren en punten kan scoren. Dit wordt ook wel loopdienst genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @ anoniem nummer zoveel: ik denk dat met HC diensten (een zeer ongelukkig gekozen woord, maar het is niet mijn keuze) in dit geval diensten bedoeld worden die je via een heksencafé kunt betrekken, zoals leerlingen kunnen aantrekken voor cursussen en workshops. Hoewel er in de weinige regels van een HC (heksencafé) staat vermeld dat dat niet de bedoeling is, komt het toch weleens voor dat er vanuit een HC door een bezoeker cursussen of workshops worden aangeboden (er staat in die regels: er is geen agenda, en men komt er ook zonder verborgen agenda. Een heksencafé is dus niet de plaats om mensen te recruteren voor welke groep dan ook). Als het gebodene dermate interessant is dat het voor HC-bezoekers een verrijking zou zijn, wordt wel goedgevonden dat men bezoekers op zo'n cursus, workshop of festival attendeert. Een aantal HC-bezoekers die cursussen geven is dus wel wijzer geworden van de HC-bezoekers die bij hem of haar een cursus o.i.d. hebben gevolgd maar er is geen sprake van dwang om een cursus te volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. hahahhahaha, Jaap, HC staat voor heksen cafe!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ja toverheksje Jaap is ook niet achterlijk, die verdraait bewust de boel om hier de HC's in een wat verkleurd daglicht te stellen wanneer die mensen zoals Ina of Lesley toelaten om hun zegje te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. @Tover heksje

  Dat weet ik, maar in beide HC's wordt van dezelfde dienstbaarheid gebruikt gemaakt.

  Zie wat ik schreef als metafoor, als beeldentaalgebruik.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. @ Anne, ha je zegt dus dat je Ina of Lesley toelaat, en dus niet uitnodigt? Toch nog kleur bekennen?

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Nee klein zeurderig Annoniempje, de eerste keer wordt iemand uitgenodigd voor een HC - of niet. Daarna staat het degene die ooit uitgenodigd is vrij om bij een HC te komen opdagen. Je kunt iemand namelijk niet uit een openbare gelegenheid, waarin een HC wordt gehouden, wegsturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Jammer, dat doe ik persoonlijk wel met ongenode gasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een leeswerk hier.

  Nog eens even terug bij het begin. Iemand stuurt een flyer door naar Sterzoeker. Niks mis mee zo te zien, met de inhoud van de flyer ook niet.
  Aardig aanbod, dank voor de informatie, we hebben er kennis van genomen.
  Dat er wat vragen over komen is logisch, vragen zijn beantwoord. Klaar.

  Ineens trekt zich Anne Kruit terug uit de cursus omdat Sterzoeker iets lelijks heeft geschreven over mensen die zij hoog acht en aardig vindt...
  Is dat zo bijzonder? Nee, Sterzoeker lijkt alleen aardige dingen te schrijven over mensen die de boel niet neppen. Dat zijn er bitter weinig in Lalaland. Anne trekt zich terug omdat ze neppers aardig vindt. Dag Anne, zou ik zeggen als ik Sylvia was. Die lijkt immers aan het hoofd te staan van deze cursus.

  Vervolgens krijgen we de bekende zeuren die niet met zichzelf kunnen leven. Irmgard bijvoorbeeld. Ging het over Irmgard dan? Hier raak ik het kwijt. Dit mens dringt zich voortdurend naar de voorgrond met haar zure commentaar. Hulde aan Sylvia en Rutger die daar heel mooi op reageren.
  De samenvatting die onder de laatste post van Sylvia staat is helemaal raak. De reacties van Anne bevestigen precies wat daar staat: men is bang voor Sterzoeker aangezien te worden, zij vooral.
  Nou geloof ik ineens een stuk minder van die pruiltoon van Anne over haar beledigde lievelingen. Men is bang om niet meer in het vaatje te vallen bij ???? Bij wie eigenlijk?

  Wie zijn die lui die Lalaland domineren, waar Anne voor kruipt, die Irmgard warm probeert te houden, wiens hielen men likt? Lui van die oplichterij van PFI zoals Bara en Lesley? Ina Custers? Tante Toet? Green Craft bonzen? Gardnerian koninkjes-zonder-land?
  Hangt Lalaland van de angst, hebzucht en roddel aan mekaar? Ja.

  Petje af voor de Rutger en Sylvia die dat aan hun laars lappen en hun gang gaan. Aan hun posts hier zie ik geen spoor van angst of kruiperij.
  Eindelijk frisse wind in dat door-en-door muffe Lalaland.

  Straks mail ik even dat ik ook naar die cursus wil want met bange mensen kan ik niet door een deur. Wat fijn dat Anne daar geen les wil geven. Doei!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Nou, als je zo denkt over het vaak genoemde Lalaland en alle daarin wonende oplichters, angsthazen, roddelaars en hebzuchtigen wat heb je hier dan eigenlijk te zoeken? Dat is hier toch wel heel vaak onderwerp van de schrijfsels. Dan worden hier dus blijkbaar al je vooroordelen en frustraties bevestigd en gevoed. Voelt dat fijner en is dat makkelijker dan op eigen kracht een eigen leven met een eigen mening opbouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Anne,

  Wat weet jij nou van mij? Nou dan. Ik loop lang genoeg in Lalaland rond en hoef me niet te bedienen van andermans meningen om te weten dat Lalaland van de oplichters, angsthazen, geldwolven en roddels aan elkaar hangt.
  Er is geen forum (van "onze kringen" zal ik maar zeggen) waar dat niet te zien is en dan heb ik het nog niet eens over dat Silver Circle forum want dat is wel het meest afschrikwekkende voorbeeld van angst, roddel en hebzucht.
  Ik kan geen heksencafe binnenkomen of ik zie dat angstige geklit weer van die oudgediende. Die voeren altijd de boventoon maar iets zinnigs hoor ik nooit. Ja, ook in Rotterdam. Of je loopt die enge PFI-Lesley tegen het lijf met dat eeuwige gekwek over haarzelf.

  Ik heb geen ijzertje in het vuur ergens, hoef niemand te vriend te houden en beweeg me vrij door Sterzoeker. Daar zie ik wel vaker mijn mening en mijn observaties bevestigd.

  Je zou zelf eens de moed moeten oppakken om te staan voor wat je doet en niet de hele wereld (inclusief oplichters) te vriend te willen houden. Wat jij hier vandaag hebt laten zien is angst en lafheid. Geluk met al je neppers die je zo aardig vind en zo hoog acht.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Je hebt gelijk, ik kan me beter op de punten richten die je getikt hebt. Veel interessanter.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Dagmar of moet ik hier ook zeggen SZ, Sylvia, Shane, toverheksje, Jaap, oh ja, anoniem niet te vergeten en kritische magiër ... of zal ik de andere namen van SZ ook even vermelden. Of zullen we die er buiten laten???
  Als je constant loopt te schoppen tegen alles en iedereen, zal je ook geen vrienden maken, dan heb je gelijk .. je hoeft ze dan ook niet te behouden.

  @SZ, Shane, Sylvia, of een van die andere personages in je hoofd .. of de tig andere personages hier op SZ waar je onder schrijft.
  Een hond hoef je alleen maar een bot voor te houden, zodat hij hapt, het bot was mijn 'vriendschap' aan SZ onder de naam Irmgard. Meelullen in een straatje heet dat op zijn rotterdams toch? Meisje .. je bent door de mand gevallen, en niet zo'n klein beetje ook, Dat heb je als al die personages door elkaar gaan lopen en een eigen leven gaan leiden. Bang voor la la land? meisje toch ... tut tut ... je leest toch overal op forums etc. die ik ruimtelijk van mijn commentaren voorzie, doe die oogkleppen eens omhoog dan. Kritiek hebben op mensen, kritisch zijn, en mensen afzeiken zoals hier, zijn nog steeds verschillende dingen. Het laatste laat ik aan jou over.

  Zonde dat je al je energie steekt in het afzeiken van mensen. Als je de rancune over het afgewezen worden bij diverse mensen in lala land eens aan de kant kon schuiven en voor jezelf kon beginnen, dan kwam er kwa kennis best nog iets positiefs uit, nu alleen maar shit, de cursus ligt ook alweer ten ziele, want niemand wil straks nog met jou iets samen doen. Misschien een of andere stumper die zich in jouw kielzog laat meetrekken en je ware aard nog niet ziet, maar daar blijft het dan bij.

  Maar goed .. de wet van drie ... je zal je portie krijgen. No doubt.
  Ik verheug me nu al op een ontmoeting, volgend jaar PFI, ik weet nu wie je bent ... dreigen kan ik namelijk ook, beter nog .. het heeft effect. Voordeel .. ik heb heel lala land achter me, datzelfde lala land dat jij al jaren afzeikt.

  Voor de lezers .. nou gaan we een staaltje van 'kat maakt rare sprongen' zien, want ze laat het er natuurlijk niet bij zitten .. mijn mailbox is namelijk al vol van intriges, bedreigingen etc. En .. ze ging er vanuit dat irmgard zich niet kenbaar zou maken .. dacht me daarmee te hebben ... fout meisje .. helemaal fout.

  B*B

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Oh ja, ... nog excuus voor de minder leuke dingen die ik hier gezegd heb, ter ondersteuning van het 'bot' ... Ik heb de laatste maanden zoveel shit over me heen gekregen omdat mensen dachten dat ik SZ was, dat ik zoiets had van .. al moet ik in SZ hol kruipen, de waarheid komt boven water. Voor mij is die waarheid zo klaar als een klontje.

  Get a life SZ, Vesta, Sylvia .. whatever ...

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Eigenlijk heel zonde .. want zoals ik al eens op FB had gezet .. er zijn stukken die ik met plezier gelezen heb, zoals ook de laatste blogs over rituelen, en tuurlijk de lijgers ... Zelfs het scherpe kritiek kon ik waarderen, de satire hier en daar. Afzeiken en afbranden is wat anders, maar daar zijn we het al over eens. Dat doe je gewoon niet, schoppen en slaan om je heen als een klein kind, omdat je je zin niet krijgt, en geen poot aan de grond krijg in lala land. Kritisch moeten we zeker blijven, want er lopen zat charlatans rond, dat SZ er zelf ook eentje was, heeft ze maar even vergeten te vermelden. Maar mensen zoals Morgana, Merlin, Lady Bara, Ina ... verdienen het niet om afgebrand te worden. Dat niet iedereen hun vriendje zal zijn, mag duidelijk zijn, Niet iedereen is ook mijn vriendje, ook ik wordt vergruist en uitgekotst, je kan ook niet iedereen te vriend houden.
  Maar afbranden .. nee dat verdiend niemand, niet als persoon, en ook niet als instituut. De ene loopt er tenslotte mee weg, en de ander vind het niets. Dat heeft niets met uiterlijkheden, lesstof, of vergoedingen te maken, maar puur met persoonlijke zaken. Als het jou ding niet is, draai je dan om, laat het voor wat het is, maar brand het niet af .. Gelukkig voor die mensen zijn er zat mensen die wel de waarde van hun praktijken kunnen zien, want kennis .. dat bezitten ze allemaal.

  houdoe en zwaai zwaai

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Sterzoeker doet wel een hele rare constatering dat Ellen zelf onder verschillende namen schrijft o.a. Ellen en Irmgard.

  Ellen heeft in haar postings, onder deze blog, zelfs twee keer gepost onder de naam van andere personen die regelmatige bezoekers zijn van Sterzoeker. Ellen schreef onder de naam van Jaap om 19:47 en onder de naam Tover heksje om 19:49,

  Dit heeft Ellen gedaan terwijl ze een ander hier van beschuldigt. Ellen haalt dus zelf deze gemene streken uit!

  Lieve mensen, velen van jullie weten het wellicht niet, maar Sterzoeker kan precies zien wie waar en wanneer op Sterzoeker kijkt en commentaar schrijft en dus ook wie dubbelrollen bekleed.

  Tegen dubbelrollen hebben wij geen bezwaren, maar tegen mensen die liegen en anderen ten onrecht beschuldigen van iets waar ze zelf debet aan zijn wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ja beste SZ en daar gaan we weer - zaken omdraaien. Terwijl toch duidelijk is gezegd dat de Magister Templi (onder de nickname Shane de Vries) de enige is die wist dat achter Irmgard Ellen schuilgaat. En dat dat een opzetje was. En dat de Kritische Magister Sylvia hiermee verschrikkelijk door de mand gevallen is.
  En dan nog de verkeerde kant op wijzen?? Kwestie van een langdurige therapie met de juiste medicijnen, lijkt mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @Magister Templi
  En dat wist ik niet? je had het zelf ooit gemaild in 1 van je toenaderingen per mail, net zoals het feit dat je een gmail account gebruikt omdat dat nou net het enige account is wat niet te traceren is. Goh, en wie gebruikt er ook allerlei gmail accounts voor haar bezigheden ... Sylvia, om dezelfde redenen. Toevallig zeg. Moet je toch iemand in je omgeving hebben die daar verstand van heeft, net zoals de plek waar dit blog trouwens staat ... nooit traceren. Over eerlijkheid gesproken dus.

  B*B

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Ha Ellen/Anne/Irmgard/Serotia,

  Het "vriendschapsbot" moet voor iemand anders bedoelt zijn. Ik lust geen botten.
  Wie je vriendjes ook zijn, ik ben nooit lid van die groep geweest.

  Om je eigen vestje schoon te poetsen moet ik dan Sterzoeker zijn. Okee, ik zal het even doorgeven aan Sterzoeker. Zijn we daar van af.

  Het begon met laffe actie van Anne Kruit, het eindigt met oud zeer. Nou, had ik gelijk? Als het niet over jou gaat is het niet goed. Er is niks nieuws dus komen er ouwe koeien uit de sloot. Morgana, Merlin, Lady Bara, Ina Custers ....
  Ik heb er helemaal geen probleem mee dat je fan bent van die mensen, dat wil niet zeggen dat de hele wereld dat ook is. Je mentaliteit is op z'n zachts gezegd politiek incorrect. Ik wilde een ander woord gebruiken maar dat doe ik niet omwille van Sterzoeker. Wat je hier schrijft brengt beelden naar voren waar niemand tuk op is.

  Zoek je vrienden vooral daar waar je je gelijken vindt: onder de meelopers.
  O ja, over meelopers gesproken. Jaap had het over de loopdiensten, de HC diensten voor Lesley, Bara, Merlin, Custers dus de rij die jij noemt en nog meer van die namen. Onder de naam Anne heb je dat een beetje goedgepraat. Het is wel een waarheid als een koe. Natuurlijk heeft PFI een vinger in de pap bij de HC's. Het uitstekende contact tussen Lesley en Ina Custers is een publiek geheim. Dus, de "kaartenbak" van degene die een HC "leidt" is goud waard. De informatie uit de HC's reist ver. Arme bezoeker van de HC's die denken alleen een gezellig avondje te hebben. De Stasi archieven zijn er niks bij.

  Anne/Ellen/Irmgard/Serotia enz. bedankt voor je tekst hier. Dat is nog eens informatie waar de argelozen hun voordeel mee kunnen doen. Ga maar grabbelen in je kaartenbak om uit te vinden wie Dagmar is. Dat was ooit een argeloos persoon die is gaan zien wat een vies benauwd wereldje dat Lalaland is. Al die stinkende oplichterij kan alleen bestaan door mensen met jouw mentaliteit. Hoe harder je schreeuwt, hoe meer je het waar maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Hmmm en dan net doen alsof er ineens geen inzage meer is in de afzenders van posts? En Anne/Ellen/Irmgard/Serotia om de lezers zand in de ogen te strooien ineens afdoen als zijnde één persoon? Leuk geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wacht even, Dagmar. Scheer niet alle HC bezoekers over een kam. Je hebt wel gelijk voor die ons-kent-ons mensen, de incrowd. Maar er zijn genoeg bezoekers die echt voor elkaar en een fijne avond komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Beste Superheks,

  Zeker, je hebt gelijk. Toch zullen die andere bezoekers vroeg of laat in de klem komen bij die incrowd. Die anderen weten namelijk niet wat er met hun namen en hun gegevens gebeurt. Ze komen het ook niet te weten, net zo min als ze weten dat gesprekken doorgebriefd worden. Of dat er valstrikken worden opgezet, zoals Anne enz. dat hier toegeeft. Het wordt lastig om je daaruit te draaien, maar het lijkt me een goeie reden om nooit meer in een HC te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Even een seriueze vraag. Gaat Anne deze curus nog geven of niet? Dat is mij niet helemaal duidelijk. Ik snap dat er nu ruzie over het beleid is dat de folder zonder te vragen of dit mocht op Sterzoeker is geplaats, en dat dat voor verwaring heeft gezorgt, maar gaat de curus ( met Anne) Nu nog door of niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Effe checken. Die Anne Kruit leidt toch het HC Rotterdam en degene die ik als Serotia ken leidt toch HC Mierlo?

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Het is wel duidelijk dat Ellen en Anne, aan het konkelen zijn geweest en bepaalde conclusie hebben getrokken over hoe de cursus folder ten onrechte bij Sterzoeker terecht zou zijn gekomen.

  Geluk zijn er nog drie wijze docenten over, die weten hoe het echt in elkaar zit.

  Het is maar goed dat deze docenten er nu achter komen dat Anne zo'n roddelzieke tante is, anders was er vast halverwege de cursus heibel door haar gemaakt en dat kan je niet hebben als serieus een cursus geeft.

  Het steeds roepen van Anne dat de zaken omgedraaid worden, dat is geeft ook niet blijk van een volwassen manier van om kunnen gaan met feiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Als Sterzoeker zegt dat er zichtbaar is wie wat en waar gepost is geloof ik dat zonder meer.

  Het klopt dat ik het ene om 19;47 niet zelf heb geppost, want dat kan gezien worden middels de IP adressen van de bezoekers.

  Diegene die het aan ging weet zelf dat dit ondezoek van Sterzoeker correct is en dat ze mijn naam heeft misbruikt.

  Anne hoeft dit dan ook niet voor Ellen te verdedigen.

  Jammer dat deze "spirituele" mensen hier zo gemeen en laf te keer kunnen gaan. Jullie staan er zo wel lekker gekleurd op. Schamen jullie ook niet een hele klein beetje?

  Kortom we zien hier lala land weer eens op zijn smalst.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Beste Anoniem,

  We zijn er niet blij mee maar het zij zo. Ik zal niet verder in discussie gaan. Er is al teveel geschreven en uit zijn verband gerukt.

  Ik incasseer vanzelfsprekend de terechtwijzing van Anne. Zelf zou ik er niet zo zwaar aan tillen, maar ik begrijp dat oude sentimenten een rol spelen.

  We zullen het dus zonder Anne moeten stellen. Overigens gaat de cursus wel gewoon door. Dit schrijf ik mede als antwoord op de vraag van Vera de Ruiter.

  Met vriendelijke groet,

  Sylvia van Dyke

  BeantwoordenVerwijderen
 63. sz, anoniem, dagmar, sylvia enz.: zo te zien ben je helemaal thuis in dat oude kinder- spelletje, waarbij je één handpop op je linkerhand en één op je rechterhand zet en die dan tegen elkaar laat praten en schelden. Dan kun je net doen alsof links en rechts niets met elkaar te maken hebben en ze van alles tegen elkaar laten zeggen terwijl je toch zelf de regie houdt en bepaalt wat er gezegd wordt. Alleen triest als links en rechts een eigen leven gaan leiden waar je geen controle meer over hebt en je op een gegeven moment geen idee meer hebt wie je eigenlijk bent, terwijl je ondertussen jezelf aan het tegenspreken bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Oh, Anne je bent je toverwoord; "omdraaien", vergeten te gebruiken, in het bovenstaande stukje.

  Tegen een aantal mensen zou ik willen zeggen; Ga eens een echt vak leren en ga gewoon werken! In plaats van de hele tijd achter de PC te hangen en ruzie maken op Sterzoeker. Hebben jullie niet beters te doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Sinds wanneer is Sylvia woordvoerder voor de Pagan Federation??

  http://www.roravolere.nl/site/agenda/105
  naar beneden scrollen, Lezing: Kabbalisme ..

  BeantwoordenVerwijderen
 66. @ anoniem: omdraaien of verdraaien is geen toverwoord maar een werkwoord en wordt o.a. gebruikt om aan te geven dat mensen feiten niet weergeven zoals ze liggen maar er een andere of tegenovergestelde betekenis aan geven.

  @ Ellen: dat was een vergissing van de organisatie van dit festival

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Ik dacht van Ina Custers te hebben vernomen dat Elodie Hunting achter sterzoeker zit. Blijken het dus heel andere figuren te zijn? Dat is vreemd, omdat Ina dit 100% vrijwel zeker wist.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Kan je ergens een prijs winnen met loos geneuzel? Laat het even weten. Anne c.s. komen zeker in aanmerking voor de 1e, de 2e en de 3e prijs. Nog een troostprijs erbij voor herhalingen en "omdraaien".
  Wat is die vervelend, zeg.

  Anne, je bent toch opgekrast? Wees dan weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. En wie is Elodie Hunting dan? En waarom zou zij achter SZ blog zitten? Want ik neem aan dat als je zo'n blog start als dit, en daarin flinke kritiek hebt, met name op Ina .. dat daar een reden achter zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Elodie is een ex-leerling van Ina Custers- van Bergen. Deze twee dames zijn in een soort van magische oorlog verwikkeld. Ina heeft dat van Elodie & Sterzoeker zelf overal rondverteld. En heeft dit uitgezocht. Ik heb dit zelf niet bedacht hoor. Waarom zouden we Ina haar verhaal in twijfel moeten trekken? Ina zal echt wel weten wie haar vrienden en wie haar vijanden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. @Diana
  En wat is connectie dan tussen Elodie en Sylvia?

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Dat weet ik niet, vraag het maar eens aan Ina, zij weet precies hoe dit zit. Ina weet ook wie er achter deze blog zitten. Ina heeft daar bewijzen voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Ina wist een paar weken geleden te vertellen dat zij wist dat Sylvia achter het sterzoekergebeuren zat, heb ik uit betrouwbare bron vernomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 74. @Anne, Die bronnen kennen we!

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Kan iemand even in de glazen bol kijken wie er achter sterzoeker zit? Kan iemand even de tarot, rune, I ting raadplegen over wie er achter Sterzoeker zit?

  Anders is altijd nog de mevrouw die in nauw contact staat met Anubis, zij die een mysticus is, NLPer, magiër en ziener is.

  Deze mevrouw kan mogelijk het Sterzoeker mysterie rap voor Anne, Ellen en Diana oplossen. Want waarom zij anders heeft al deze bijzonder gaven, om te zien natuurlijk, dan ziet zij zo wie er achter zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 76. hahahaha ze zien en weten helemaal niets, daarom krijgen steeds andere mensen de Sterzoeker eer toebedeeld !

  BeantwoordenVerwijderen
 77. @Anne, die bronnen kennen we zelfs heel goed.

  Effe schakelen. Anne en Lesley zijn dikke maatjes. Lesley en Ina zijn heel dikke maatjes. Anne wist allang van die cursus van de flyer hierboven, die zat er zelf zogenaamd in. Die info komt bij Lesley en dan bij Ina. Dat zit Ina helemaal niet lekker. Sterzoeker is de Grote Boze Wolf dus Sylvia is de Grote Boze Wolf volgens Ina, de Geldwolf.
  Anne is dus de Inlichtingendienst.

  Zeg Anne, wat schuift dat nou voor jou, die inlichtingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 78. O, mijn inlichtingen zijn onbetaalbaar.

  Trouwens grappig dat een "anoniem" zomaar met stelligheid durft te beweren dat ik allang van die cursus van de flyer hierboven wist.
  Rara wie zou deze anoniem zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 79. @Anne, zulke plannen komen niet uit de lucht vallen, lijkt me. Je zult heus niet op een ochtend wakker zijn geworden en ineens was je docent. Dat kan iedereen nog wel bedenken. Je had dus vast wel tijd om info door te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Nou eigenlijk had ik daar niet zoveel tijd voor, in tegenstelling tot hetgeen werd gesuggereerd door iemand die zich daar tamelijk druk om maakte heb ik een baan (fulltime en een vrij drukke,zelfs). Ik zat er niet om te springen, om dat gastdocentschap; dat was een handreiking aan degene die de cursus zou geven omdat zij blijkbaar heel erg om lesstof en deskundigheid verlegen zat. Zij probeert nog steeds om gastdocenten te ronselen om de cursus vol te krijgen - in ieder geval met docenten.
  En aangezien hier blijkbaar heel veel anonieme helderzienden rondschrijven: grijp je kans, zou ik zeggen! Geef je op als gastdocent.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Als je goed bestudeerd wat hier op deze blog gebeurt, dan kom je tot de volgende feiten:

  Tot aan eergisteren zat Anne nog bij het sterzoeker team, maar omdat Anne nu met haar folder op Sterzoeker staat wil ze net doen voorkomen of dat dit lidmaatschap van het Sterzoeker-team niet het geval is. De reden hiervoor is dat ze anders haar HC vrienden (kring) kwijt raakt.

  Anne ga nou alsjeblieft niet doen alsof je compleet onschuldig bent, omdat je zelf nu per ongeluk voor het voetlicht geworpen bent. Dit is wel een heel erg doorzichtige optreden. Want al die tijd was je dus druk met Sylvia bezig. Als zij Sterzoeker is, dan ben jij zeer zeker ook een Sterzoeker! 1+1=2

  Als Anne Sterzoeker is dan we weten nu ook meteen allemaal dat die leuke zaken over bijzondere planten en kruiden, op Sterzoeker, van Anne's hand zijn. Wie anders heeft zoveel kennis in huis over planten, van de hier beschuldigde personen; alleen Anne dus!

  Kan niet missen de harde feiten die er nu liggen, liegen niet; Anne is een Sterzoeker en de cursus folder liegt niet.

  Deze folder is het enige echte keiharde bewijs.

  Aangezien "omdraaien" Anne's thema is, maakt dat veel duidelijk en is Anne de aanstichter, Anne is vermoedelijk de hoofd- Sterzoeker en laat het nu, na haar ontmaskering, voorkomen of anderen op de folder Sterzoeker zijn.

  Samengevat: De cursus folder vertelt ons; dat als Sylvia Sterzoeker is, dan is Anne ook (hoofd)Sterzoeker. Die optelsom kunnen we allemaal maken Anne!

  Beken nu gewoon eens je kleur Anne!

  J%J

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Haha, dit is ook een manier om je gat eruit te draaien, Anne.
  Sylvia moet wel heel goed van vertrouwen geweest zijn om jou te vragen. Dat pleit voor haar. Niet voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Mag ik Anne een tip geven?

  @Anne, Het zou heel verstandig zijn om hier niet meer te posten. Je maakt het voor jezelf steeds meer onmogelijk. Dat is jammer van je tijd en je goeie naam gaat zo ook nog eens te grabbel.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Ik ben het met Jaap eens. Tel daar ook nog bij dat de naam van HC Rotterdam te grabbel gaat. Niks meer schrijven, Anne, dat is het beste.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. @Sietske

  Voor zover ik het lees was Anne's enige bezwaar tegen plaatsing van die aankondiging, het feit dat ze iets tegen Sterzoeker had omdat die kritisch was geweest over mensen die zij kent. Ik zou meteen aan Sterzoeker hebben gevraagd om die flyer weg te halen of in elk geval de foto en bijbehorende tekst. Dan was het klaar geweest.

  Jammer genoeg was het Anne die de "wie is wie" vraag naar voren bracht. Omdat er altijd al gespeculeerd is wie Sterzoeker (enkelvoud/meervoud) is, krijg je deze toestanden.

  Het moet toch kunnen dat er een blog bestaat waar kritisch en soms scherp geschreven wordt over wicca, magie en aanverwante zaken plus de bijbehorende organisatoren. Hoge bomen, je weet wel. Nee, iedereen die een kritisch geluid laat horen staat meteen in het verdachtenbankje van Anne en daarom ging het helemaal mis hier. Want de makers van het kritische geluid zijn .... Sterzoekers natuurlijk en dat is vies (volgens Anne). Kijk, dat kan niet en dan haal je je dit op de hals. Daar is het Sterzoeker voor.

  Leuk dat je een lans breekt voor Anne, maar ja. Terugdraaien kun je dit niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Beste mensen,

  Sterzoeker is/was ten alle tijden van harte bereid (geweest) bovenstaande blog, op verzoek van Anne, of op verzoek van de andere (in blog deze blog genoemde personen/docenten), te verwijderen.

  Om verzoek voor het verwijderen van de blog, met betrekking tot de reclame folder van de Esoterische school, is echter door geen van de bovengenoemde personen/docenten verzocht. Daar halve voelt Sterzoeker zich niet genoodzaakt om de blog te verwijderen.

  Voor de discussie en het commentaar, die na aanleiding van het publiceren van informatie over de cursus van de Esoterische school, onder deze blog is geplaatst neemt sterzoeker dan ook geen enkele verantwoording .

  Graag willen wij de gebruikers van deze blog wijzen op de algemene gebruiksregels ten aanzien van plaatsen van inhoudelijke reacties op artikelen en publicaties op Sterzoeker.

  De gebruiksregels/omgangsvormen ten aanzien van het plaatsen van commentaar op Sterzoeker zijn te vinden in de rechterlijn onder "disclaimer".

  Met vriendelijke groet,

  Het Sterzoeker team

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat Erik, Sylvia & ik genoeg inspiratie, ideeën en creativiteit hadden om een cursus te vullen. Het oplettend oog zal het geheel niet ontgaan zijn dat de gepresenteerde volgorde in docenten alfabetisch is, niet op volgorde van belang of aandeel.

  Nogmaals; we achtten de toevoeging van Anne interessant voor de cursisten, geen noodzaak voor het bestaan ervan. Aanvankelijk zou Sylvia gecultiveerde kruiden voor haar rekening nemen, terwijl ik zou aanvullen op wilde planten & bloemen (ook wel genaamd "onkruid"). Op basis van misverstand en miscommunicatie heeft Anne zich besloten terug te trekken - dit is een persoonlijke keuze. Ook al zijn de gevolgen nogal extreem op het gebied van onze onderlinge persoonlijke relaties na alle reacties hier, de cursus gaat vooral gewoon door.

  Na deze interessante verwikkeling zou ik er alle begrip voor hebben dat deze blogpost blijft bestaan, vanuit een principe. Wel zou ik er respect voor hebben wanneer achternaam & foto van Anne worden gecensureerd op de één of andere manier, mocht ze Sterzoeker hierom vragen.

  Rutger W

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Uiteraard is SZ helemaal nooit van plan geweest om dit blog, of de advertentie te verwijderen, SZ verwijdert nooit iets. Wel zijn er mensen achter deze cursus, met name Sylvia, die in vele ogen net zo dubieus is, als dat SZ dat verwijt naar andere mensen gooit. Maar in het geval Sylvia is SZ ineens haar objectiviteit en kritische noot kwijt. Wie wie is, zullen we waarschijnlijk nooit achterkomen, het blog de mailadressen zijn dusdanig dichtgetimmerd dat info er niet is. Rest dus vermoedens, sommige heel gegrond, zoals de mijne richting Sylvia wijst. Magister Templi hierboven tekent niet voor niets met SZ team, dit om twijfel wederom te zaaien.
  Nogmaals .. er is niets mis met een kritische noot, er gebeuren zat dingen in lala land die niet door de beugel kunnen en het aan de tand voelen van cursussen in alleen maar goed, dat niets voor zoete koek geslikt moet worden. Maar .. sla daar niet in door. Haal geen mensen onderuit alleen omdat ze bekend zijn en uit rancune. Dat zowel Sylvia als Elodie een jarenlange strijd en persoonlijke vete aan het uitvechten zijn met de Otla is algemeen bekend. Maar doet het dan als persoon, en verberg je niet laf achter een blog. Natuurlijk heb je altijd lezers, en meelopers, er zijn wel meerdere mensen teleurgesteld door leraren en instituten, ik ben daarin zeker ook geen uitzondering, maar zoveel rancune tonen dat verdiend niemand. Mensen waarschuwen, alert maken, en wijzen op zaken die niet netjes zijn .. prima .. wat dat betreft mag het blog ook zeker blijven, zelfs anoniem. Maar echt mensen kwetsen, voorliegen, moet dat nou?
  Ik heb na aanleiding van het gebeuren hierboven contact gehad met de Magister Templi, en met Sylvia via de mail, er werd eenduiding omheen gekletst en geen antwoord gegeven op mijn vraag, men draait zich in anonimiteit en onwetendheid, geeft de schuld vooral aan de wereld erbuiten. Jammer, dan krijg je dus zoiets als hierboven.
  Elodie ken ik niet, Sylvia nu wel, neem van mij aan dat als ik de dames ooit persoonlijk tegen kom, dat ik het nog een keer probeer om een gesprek aan te gaan omtrent wat er achter de schermen gebeurd is.
  Verder wens ik de heren Erik en Rutger veel plezier met het geven van hun cursus, kennis delen is zo belangrijk en prettig, maar je moet het wel doen met eerlijke mensen. Ook Sylvia zegt van alles te kunnen en gedaan te hebben, terwijl ik het tegendeel heb uit andere bronnen. Ja, ook Sylvia neemt weleens mensen in vertrouwen en dat keert zich tegen haar. Opleiding bij David Goddard, nou dat heeft zich alleen beperkt tot het lezen van enkele van zijn boeken, niet liegen Sylvia.
  B*B
  Ellen

  die het hier nu wel voor gezien houdt eigenlijk, met al dat gedraai

  BeantwoordenVerwijderen
 89. @Ellen, dan mag jij vertellen waar Sterzoeker een jaren lange strijd aan het uit vechten is?

  Wellicht lees je zulke dingen in het commentaar onder de blogjes,in de reacties Sterzoeker-lezers op de blogs, maar dat zie Sterzoeker (Magister Templi) zelf niet schrijven.

  Wat sterzoeker in de artikelen schrijft zijn veel al beschouwingen en ja vaak kritische en even vaak opbouwende beschouwingen.

  Zo heeft sterzoeker over vele groeperingen geschreven en niet alleen over jouw vriendin Ina of over je geliefde wicca.

  Als je goed hebt rondgekeken op Sterzoeker, zie je dat Sterzoeker wel degelijk op verzoek van lezers artikelen aanpast of verwijdert heeft,of aanvullende informatie heeft geplaatst, op verzoek van de lezer.

  Hierin wordt jij door Sterzoeker vast niet anders behandelt dan de andere lezers. Je moet dus nu niet meer piepen met iets waarmee je uiteindelijk destijd zelf akkoord bent geweest.

  Jij wil gewoon niet aannemen wat Sterzoeker over de algemene voorwaarden schrijft. Per herhaling heeft Sterzoeker gisteren nog geschreven wat je moet doen als je iets in een blog anders wilt zien. GOED LEZEN SCHIJNT HEEL MOEILIJK TE ZIJN!!!!

  Het bovenstaande schrijf je omdat je nog steeds gefrustreerd bent over het feit dat je bent aangepakt op je uiting op face book ten aanzien van Sterzoeker. Want wat kom je hier anders doen op een blog die je niet mot?

  Feit is dus dat je eigenlijk diep in je hart ook een soort Sterzoeker bent, maar dat in twee kampen denkt. Dit gezien het feit dat je je sympathieën voor Sterzoeker destijds letterlijk kenbaar hebt gemaakt op je face book pagina.

  Door hier nu alsnog je gal richting Sterzoeker te spugen, maak je het jezelf, net als sommige anderen steeds meer ongelovig.

  Aan jou dan ook hetzelfde goedbedoeld advies; niet meer doen Ellen! ga niet in zee met iets waar je niet (meer) mee geassocieerd wil worden. Kom hier dus niet alsjeblieft niet meer posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. "SZ verwijdert nooit wat.."
  Niet waar, Ellen. Ik herinner me heel goed dat er mensen boos waren op Sterzoeker juist OMDAT er teksten verwijderd waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Zo zit dat dus. Ellen en Anne zijn dubbelspionnen, de een voor Ina Custers, de andere voor de PFI, wicca/heksencafe. Allebei zijn het Sterzoekers al is het maar voor informatie want schrijven kunnen ze geen van twee.

  Dat is dan duidelijk en we kunnen er voortaan allemaal rekening mee houden. Wie volgt?

  BeantwoordenVerwijderen
 92. Iedereen is een: STERZOEKER!!

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Helemaal goed!!

  Laat het afzoenen beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Ha, zo kwam die inside informatie van de TOS bij Sterzoeker terecht, via Eindhoven. Het raadsel is opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 95. En ook niet meer hier kijken... Ellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Bastiaan L. M. Bruyneel11 september, 2011 12:10

  Het is zeer vermakelijk om te lezen, hoe sommige lui op sterzoeker de OTLA/TOS, Ina Custers-van bergen, steeds weer in de discussie weten te betrekken, terwijl de blog daar met geen woord over rept.

  Een aantal mensen (die op zich niets met de cursus, waar de blog over gaat, van doen hebben) gaan zich er plotseling tegenaan bemoeien en we zien zien ze hier boven een oude ruzie uitvechten en commentaar uiten op elkaar. Dat ontaard dan een Blitzkrieg over iets uit een schijnbaar het ver verleden.

  Er wordt op Sterzoeker een oorlog uitgevochten van mensen die elkaar kennen vanuit de OTLA/HC. Blijkbaar hebben deze mensen allemaal een vorm van gedeelde leed rond Ina Custers. Dit lijkt in deze oorlog het centrale thema te zijn.

  Kostelijk is om lezen waar deze mensen ruzie over maken. Vooral de vermoedens die worden uitgesproken, en de in dubbele zin "valse" beschuldigingen, over en weer, zijn de moeite van het bestuderen waard; dit is krachtvoer voor psychologen :-) mensen!

  Ook is mooi te zien hoe twee mensen, waar de blog wel over gaat, zich door de hele discussie heen niet van de wijs laten brengen, en helder, standvastig en oprecht reageren.

  Dit laat in feite aan de goede verstaander, in een, oogopslag zien hoe de kaarten in het spel verdeeld zijn!

  Bravo mensen van de Esoterische school! Jullie hebben karakter getoond en je laat je niet van de wij brengen door stel kinderlijke ruziezoekende dames en heren, die Sterzoeker als arena van hun oude strijd hebben verkozen. We lezen ook dat Sterzoeker, net als het overige lezerspubliek, daar oprecht niet op zit te wachten. Ik heb gesproken!

  Bastiaan L. M. Bruyneel

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Wij van de esoterische school, adviseren... De Eterische School

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Sterzoeker zal loze kreten en onhebbelijke teksten voortaan verwijderen, conform de disclaimer!

  BeantwoordenVerwijderen
 99. ik adviseer vooral een ethische school, maar welke is dat?

  Groetjes De Baadster

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Sylvia van Dyke05 januari, 2012 12:04

  Naar aanleiding van een indirecte vraag van Anne Kruit delen wij mede dat de aanvang van deze cursus verschoven is naar herfst 2012.
  Er lopen momenteel teveel andere activiteiten, de voorbereiding van deze cursus kwam in het gedrang.

  Wij verheugen ons in de belangstelling van Anne Kruit zelfs nu deze indirect is en aangetast is door een eerdere controverse. Rancune kennen wij niet.

  Wij houden u op de hoogte.

  Namens allen,

  Sylvia J. van Dyke

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Ik vind deeze site mooi. De esoterische school spreekt mij aan maar zijn er wegen via ceremonie en rituelen om door innerlijke weerstanden heen te gaan en ook dat je niet uit de verbinding en het contact kan ontsnappen van degene waar je dat ervaart om d ediepte in te gaan voorbij je grensen weerstanden en emotionele blokkades.

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Heу this is kіnd of οf off topіc but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if уou
  haѵe tο manuallу coԁe with НTML.
  I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

  My web page :: HOW TO BUILD A WEBSITE

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Hurrah, that's what I was searching for, what a material! present here at this blog, thanks admin of this site.

  Also visit my page plantillas web

  BeantwoordenVerwijderen
 104. It's a pity you don't have a ԁonate button! I'd certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i'll settlе for book-maгking anԁ adding
  your RЅS feed tο my Google account. I looκ forwarԁ to branԁ nеw updаtes and ωіll talk аbout this sіte with my Fаcebοok grouρ.

  Тalk soon!

  my hоmеpagе ... SITE BOUWEN

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails