zondag 2 mei 2010

Mysterie Spelen over de Post

Gisteren kwam er een pakje over de post, dat terwijl er niets in bestelling was bij Sterzoeker. Het was een middel grote bruine kartonnen doos, met een behoorlijk gewicht Gauw openmaken dan maar, want iedereen wil toch weten wat er in een verassingpakket zit. In de doos zat bubbeltjes plastic, waarmee iets kostbaar in bescherming werd genomen. Het plastic opzij gedaan. Gauw kijken maar. Komen er opeens een groot aantal kleine oude boekjes tevoorschijn. Met boven op een briefje. Dit was een verassing, want sterzoeker is gek op oude boeken. Gauw op het briefje kijken, want waar komt nu opeens zo’n pakketje vandaan?
Staat er geschreven;


Foto bij de Mysterie spelen

“Je zal dit wel leuk vinden, want het zijn allemaal boeken en documenten over mysterie spelen. Je kan er vast wel wat mee voor je mysteriën groep. Ik kwam dit tegen bij het opruimen van de boeken kast van mijn vader. Je weet hij was zeer begaan met toneel en aangezien hij de boekjes liever bij jou zag dan dat ik ze naar de spullenhulp moest brengen, heb ik er een pakketje voor je van gemaakt. Dit ga je vast leuk vinden. Ik spreek je snel weer”.

Dat was een grote verassing, een wonderbaarlijk geschenk van een lieve vriend. In het pakje zitten een goot aantal boekjes met en over mysterie spelen. Er zijn er bij die echt oud zijn en met gotische letter gedrukt zijn en haast niet te lezen. Daarnaast prachtige spelen die zo op te voeren zijn. In sommige boekjes staan handtekeningen van of aantekeningen van de spelers. Alles uit de tijd dat mysterie spelen nog leefden.

Wat meer kan iemand die geïnteresseerd is in mysterie spelen zich meer wensen dan deze mooie en waardevolle mysterie-spelen-boeken, van de vader van een lieve vriend, die zo iets moois nalaat! Dank voor zoiets moois.

Hieronder ziet u een kleine selectie van foto’s die ook bij deze mysterie spelen zaten. Echt prachtig.

Onze mysterie groep heeft hiermee waardevol materiaal in handen, waar we zeker in de toekomst mee gaan werken. Oude mysterie spelen zijn immers nog steeds actueel, voor hen die er in geïnteresseerd zijn en dit willen delen.


4 opmerkingen:

 1. Beste Sterzoeker,

  Ik zoek al jaren naar een groep die zich met mysteriespelen bezig houdt. Kun je misschien een groep aanbevelen? Heb je contacten in die richting?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Aspirant

  Mocht je serieus mee willen doen met onze mysterie groep, stuur dan even een mail met je gegevens naar sterzoeker. Dan kunnen we je een uitnodiging toesturen om te kijken of het is wat je zoekt. Mocht je vragen hebben of meer willen weten, zet het op de mail. We zijn ook benieuwd wat jouw verwachtingen zijn van een Mysterie groep. Naast de (oude) mysteriën zijn we ook bezig met ritueelwerk en magick. Dit moet je natuurlijk wel aanspreken. Hierover verschijnt binnenkort een blog op Sterzoeker

  Met vriendelijke groet,

  Sterzoeker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hallo sterzoeker,
  Wat een mooi kado. Heel speciaal met de foto's daarbij. Van welk jaartal zijn deze?

  groetjes haartoffee

  p.s Ik lees je blog graag. Ga zo door;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is nog eens een cadeau om blij mee te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails