donderdag 27 mei 2010

Archeologische ontdekingen in Lahun, bekend gemaakt op 24 mei 2010

Een verzameling van 45 oude Egyptische graven werd vorige week ontdekt door een Egyptian mission of the Supreme Council of Antiquities (SCA) op de site van Lahoun, in de Fayoum Minister van Cultuur, Farouk Hosni, heeft op 24 mei bekend gemaakt dat elke graftombe van een beschilderde houten sarcofaag, met binnenin, de mummie van de overledene bevat. Dr Zahi Hawass, secretaris-generaal van de SCA, legde uit dat tijdens de graafwerkzaamheden, de missie een 18e dynastie graf (BC 1550-95) met 12 houten sarcofagen gestapeld op elkaar heeft opgegraven. Elke bevat een sarcofaag met goed bewaarde mummie. De mummies zijn bedekt met een cartonnage, die is versierd met religieuze teksten uit het Boek van de Doden en scènes met verschillende oude Egyptische goden.

Deze missie heeft ook vier andere begraafplaatsen ontdekt; de eerste is gedateerd uit de eerste en de tweede dynastieën (ca. 2750-2649 voor Christus), de tweede behoort tot het Midden-Koninkrijk (2030-1660 voor Christus), terwijl de derde en vierde zijn gedateerd op het Nieuwe Rijk (1550-1070 voor Christus) en de Late Periode (724 tot 343 v. Chr.)

Dr Abdel Rahman El-Aydi, hoofd van de archeologische missie, wees erop dat de eerste en de tweede dynastieën begraafplaatsen zijn samengesteld uit 14 graven. Een van de graven is bijna volledig intact, met inbegrip van alle funeraire uitrusting en een houten sarcofaag met een mummie omwikkeld met linnen.

Een van vijfenveertig mummies ontdekt bij de opgravingen in Lahun.

De begraafplaats uit het het Midden Nieuwe Rijk bevat 31 graven, waarvan de meeste zijn gedateerd op de 11e en 12e dynastieën (2030-1840 v. Chr.) Elk graf heeft een beschilderd houten sarcofaag met een mummie, bedekt met cartonnage, versierd met religieuze teksten die de overledene helpen over te steken door de onderwereld, evenals scènes van verschillende oude Egyptische goden, zoals Horus, Hathor, Khnum en Amon.

Ook op de vier hoeken van koning Senwosret II tempel, heeft de missie vier schachten gevonden gevuld met een grote collectie van aardewerk potten.

Sarcofaag en aardewerk potten opgegraven bij Lahun.

Vorig jaar heeft de missie 53 stenen graven gevonden, uit de Midden en Nieuwe Rijk, alsmede uit de Late Periode en het Romeinse tijdperk, intact, met inbegrip van alle funeraire uitrusting en een houten sarcofaag met een mummie omwikkeld met linnen.

Midden Nieuwe begraafplaats Kingdoms bevat 31 graven waarvan de meeste zijn gedateerd op de 11e en 12e dynastieën (2030-1840 v. Chr.) Elk graf heeft een beschilderd houten sarcofaag met een mummie bedekt met cartonnage, versierd met religieuze teksten die de overledene over te steken door de onderwereld te helpen, evenals scènes uit verschillende oude Egyptische goden, zoals Horus, Hathor, Khnum en Amon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails