maandag 6 juli 2009

Het vormen de magische persoonlijkheid (1)

In het dagelijkse leven bekleden we allerlei rollen en ontwikkelen we een bepaalde persoonlijkheid. Deze kan verschillende vormen aannemen, al gelang naar de situatie waarin we ons bevinden. Op het werk kan je bijvoorbeeld een heel andere “rol” of persoonlijkheid spelen dan thuis. Het kan afhankelijk zijn van de sociale situatie waar je je op dat moment in bevind. Je zou kunnen zeggen dat je een “privé persoonlijkheid” en” werk persoonlijkheid” hebt ontwikkeld.


Los van deze alledaagse persoonlijke rollen kan je ook een “ magische persoonlijkheid” opbouwen, welke je alleen gebruikt gedurende je magische werk en ritualen. Als je met magische werk begint dan wil je hiervoor een aparte deel in jezelf ontwikkelen en je wilt voorkomen dat dit magisch deel overvloeit naar andere rollen van je persoonlijkheid. Je wilt een duidelijke begrenzing stellen tussen het magische werk en het dagelijkse sociale leven.

Op het moment dat je een start maakt met een magische ritueel wil dat deel van je persoonlijkheid aanspreken, welke verbonden is met het magische werk . Hiervoor ontwikkel je een aantal karakteristieken die je specifiek kan inzetten of oproepen voor die momenten waarop je magisch gaat werken. Als je een ritueel begint dan roep je dat deel op in jezelf. Als je een ritueel beëindigt dan berg je als het ware dit deel van jezelf weer weg.

Als je deze delen , van bewust zijn, binnen je persoonlijkheid, niet strik geschieden houdt dan is de kans groot dat deze werelden van bewustzijn in elkaar over gaan vloeien. Er ontstaat dan een energie uitstroom tussen je alledaagse rol en persoonlijkheid en je magische persoonlijkheid. Deze vermenging kan dissociatie veroorzaken.

Het oproepen van de magische persoonlijkheid is in feite al gedeeltelijk de opening van een ritueel of ceremonie. Je kan het vergelijken met het aanroepen van de elementen op de vier kwartieren. Mocht Je echter in je dagelijks leven in een situatie terecht komen , dat je je magische persoonlijkheid nodig hebt, dan kan je deze natuurlijk altijd aanroepen, ten behoeven van dat speciale doel. Als de situatie opgelost is kun je de magische persoonlijkheid weer afsluiten.

Er zijn een aantal methoden voor het ondersteunen van de invocatie van de magische persoonlijkheid. Deze methoden helpen tevens om meer energie te generen naar of uit onze magische persoonlijkheid.Voor het vormen van een magische persoonlijkheid kunnen we gebruikmaken van :
1. Een magische naam.
2. Een magische gewaad.
3. Een magische ring.
4. Een magische doel( stelling)

De magische naam.
Een magische is een naam welke je jezelf geeft. Je roep deze naam aan op moment dat je een start maakt met je magische werk, een ritueel, of met energie oefeningen. Een magische naam is ook een motto. Het motto is kan tevens verbonden zijn met het magische doel. Een goed voorbeeld van een magische is de naam van Doine Fotune. Haar echte naam was Violet Firth. Haar motto was: Deo Non Fortuna. Deze moto was afkomstig van haar familiewapen. Ze gebruikte Dione Fortune als haar naam waarmee ze zich naar de wereld toe presenteerde.

Een andere voorbeeld is Aleister Crowley. Hij gebruikte “Perduado”. In zijn latere carrière veranderende hij dit in “The Master Therion” . Uit dit voorbeeld weten we dat het mogelijk is om de door ons gekozen magische naam te wijzigen of aan te passen. Dit is volstrekt legitiem. Een magische naam wordt ingekort wanneer het gebruikt wordt in publiek. In het geval van het voorbeeld Deo Non Fortuna zou het afgekort worden tot: Sorror D:.N:.F:. In het geval dat het een man betreft gebruik je Frater.

Je verteld je magische naam aan niemand anders. De magische naam vormt een diepe band met het innerlijk bewustzijn. Als je deze naam aan ander zou vertellen, dan geeft je deze persoon daarmee de sleutel tot je geest. Hij krijgt daarmee de mogelijkheid om je te roepen op de innerlijk Frequenties.

Als je iemand echt je magische naam wilt vertellen, vertel het dan alleen aan mensen die je heel goed kent, en met wie je al jaren werkt. Ook dan heb je nog steeds kans dat het mis gaat. Ergens in het contact kan een kritieke geestelijke disbalans ontstaan. Ook in een magische compagnonschap kunnen dingen mislopen.

Je kan een magische naam ook ontgroeien en op dat moment kan je het veranderen. Als je nu een magische naam kiest dan doe je dat met de talenten en kennis die je op dit moment heb. Naar mate dat je jezelf verder ontwikkeld vergaar je meer kennis en kan je tot de conclusie komen dat je magische naam niet meer past. Op dat moment ontstaat er een uitdaging, dan is het tijd om je magische naam te wijzigen. Een magische naam kan dus een motto zijn, daarnaast kan het ook opgebouwd zijn uit een combinatie van symbolen of gods-vormen.

Het magische doel.
Een magische naam is verbonden met het magische doel dat je voor jezelf hebt opgesteld. Je wilt een bepaalde richting opgroeien, en het gebruik van magie ondersteund je bij het bereiken van dit vooropgestelde doel. kiest een doel op lange termijn. Kies geen doen die je in twee weken kan klaren. Kies een doel waar je waarmee je planmatig 3 tot 5 jaar aan kan werken. Stel je doel zo zoals je het over vijf jaar wilt hebben. Besteed aandacht aan de kwaliteiten en eigenschappen welke je nodighebt om het gestelde doel te volbreng. Voeg deze eigenschappen en kwaliteiten samen in je magische naam.

Als iemand een eigen zaak wil beginnen en hij beschikt over het creatieve idee, welke benodigd is, maar zijn organisatie talenten zouden bijvoorbeeld sterk verbeterd kunnen worden, dan zou dit een belangrijk aspect kunnen zijn om te ontwikkelen. Dit zou een goed doel kunnen zijn voor de magische persoonlijkheid.

Iemand anders zou bijvoorbeeld spiritueel genezer willen worden. Hij focust zijn Magische persoonlijkheid dusdanig dat het verzamelen van de benodigde kennis het hoofddoel wordt van de magische ontwikkeling. De grote truck van een Magische Persoonlijkheid is dat het zo moet acteren alsof het gestelde doel reeds bereikt is.

Hier in schuilt uiteraard ook het gevaar van deze techniek; IJdelheid. Voordat je het weet komt het tot leven en begint het een leven voor zichzelf te vormen. Je kunt dus alleen acteren alsof je doel al hebt bereikt, op het moment dat jij je magische naam hebt aangeroepen en je jezelf hebt bekleed met het magische gewaad en jij je magische ring draagt. Daarna sluit je de oefening weer af.

De Magische personae is een uitstekend hulpmiddel voor zaken die je wilt volbrengen, als je merkt dat je op je pad wordt gehinderd door obstakels. Als je doelstelling op regelmatige wijze voor ogen houdt en het wordt een onderdeel van spirituele oefeningen. Dan zul je merken, dat op de momenten, dat je er aan wilt beginnen er ‘iets’ is wat je afleidt, op het moment dat je het doel voor ogen houdt en je oefeningen wilt doen. De telefoon gaat over. De buurvrouw staat aan de deur. Je bent te moe en je hebt nog zo veel andere werk te doen; al deze dingen gebeuren of komen naar boven op dat moment. De krachtige overtuigingen van onbewuste gedachten, kunnen je enorm tegenwerken bij het vervullen van je doel.
Dit zelfde verschijnsel kan optreden als je doelen wilt afronden. Je vindt obstakels op de weg, welke je afleiden, of het geeft je het gevoel dat het doel niet echt het belangrijkste doel is in je leven, dat andere zaken voor gaan.

Je Magische Persoonlijkheid is jouw voertuig, welke je door deze moeilijkheden heen zal leiden. Het helpt je onderbewustzijn, op een manier waarvan het onderbewustzijn houdt. Het onderbewustzijn is al een klein kind. Het moet naar school en het zal er tegen vechten. Als je het bij zijn kleine oor neemt en zegt “en nu gaan we er voor” dan kan dit er voor zorgen het kind zich dramatisch gaat verzetten en tegen gaat sputteren. Het kind zal zijn vol gewicht tegen je in de strijd gooien en luid gaan krijsen; IK WIL NIET NAAR SCHOOL! De andere kant is dat als jij het onderbewustzijn op een speelse manier benaderd, dan zal het mee spelen en ondertussen een hoop leren.

Vanuit dit standpunt bezien is de Magische Persoonlijkheid een slimme truck om alle aspecten binnen jezelf doelgericht te laten samenwerking, aan het door jezelf opgestelde doel. De Magische naam is een deel van dit spel. Het is een gedeelte van het sprookje, welke we vertellen aan het kleine kind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails