maandag 13 juni 2011

Facebook Humor

Via de e-mail ontving Sterzoeker de afgelopen week onderstaande printscreen van facebook.
Zo te zien maakt Sterzoeker vrienden!

Heeft u ook ergens iets over Sterzoeker gehoord of gezien?
Laat het ons weten!

25 opmerkingen:

 1. Hier zie je meteen het TOS-sekte-aanhangers-gedrag, als je niet danst naar de pijpen van de magus, dan word je meteen door al haar vrienden ontvriend! Mooi voorbeeld Sterzoekertje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat deed me eigenlijk direct denken aan het hele "disconnection" gebeuren bij scientology.. best eng.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klopt wel wat Ron schrijft. Als je gaat googelen op de volzinnen uit de rituelen van de TOS, dan kom je automatisch op die van Dolores Ashcroft-Nowicki van de SOL uit, op de blog van de TOS heb ik het nog niet uitgeprobeerd, maar daar zal hetzelfde voor gelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor de tip, Ron.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wie bij wie snoep is voor mij een raadsel> Het lijkt wel het vehaal van de kip en het ei.

  Ik ging ook even op de volzinnen van de TOS googlen en ik kom o.a. op de volgende webpagina uit: http://www.opened-ways.com/events/

  Dit is een website van een magische school, van een zekere Andy Cooper. We zien hier ook een lijstje met nagenoeg dezelfde workshops als die er door Ina Custers bij de TOS worden gegeven. Bij de SOl zie een zelde soort lijst.

  Zo zien we bij Cooper, Atlantis, Anubis, Arthur, The Black and White Isis. Allemaal titels van workshops die we bij Ina Custers dus ook genoemd zien.

  Er staat ook een griekse/apollo workshop in het rijtje van Cooper. Laat de komende workshop van Custers nu ook daar over gaan.

  Is deze overeenkomst toeval, of komt dit alles van dezelfde bron? Weet iemand hoe de verbanden tussen deze ordes liggen? Dit lijkt me iets om nader uit te zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. One who knows13 juni, 2011 23:46

  @Jaap

  Spaar je de moeite van het zoeken.
  Andy Cooper was de gedoodverfde opvolger van Dolores nadat Ina uit de S.O.L. was gezet door Dolores. De "school" van Cooper is een telg van de S.O.L. van Dolores Ashcroft. Hij kan wel degelijk bogen op een lineage, in tegenstelling tot Custers.
  Hij was eerder 3e graads ingewijd dan Custers.

  Cooper heeft het over de NLP-boeg gegooid. Custers probeert met alle macht om Cooper te imiteren, al jaren. Cooper is alleen een stuk intelligenter dan Custers en zijn diploma's zijn echt. Daar komt bij dat het helemaal geen onaardige vent is. Beetje glad, maar niet vervelend.

  Zijn "school" is een redelijk serieuze aangelegenheid. Dit in tegenstelling tot de TOS van Custers. Dolores is ook vaak bij zijn rituelen aanwezig. Zijn rituelen zijn vrij authentiek, al moet een bepaald voorbehoud gemaakt worden want echte authenticiteit bestaat op dit gebied nooit.

  Van echte opvolging is eigenlijk geen sprake meer. Dolores heeft het slimmer aangepakt en haar S.O.L. opgesplitst. Cooper is nog wel een van de vertrouwelingen van Dolores.

  Zo zit dat dus in elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Correctie, One who Knows. Andy Cooper was al eerder in beeld als opvolger. Eerder dan dat Custers eruit gegooid werd. Mogelijk was de strijd om de troon zelfs de reden van Ina's verwijdering uit de SOL.

  En nog een aanvulling. Coopers prijsbeleid is anders dan dat van Custers. Niet helemaal een koopje, maar betaalbaarder dan de TOS.
  Inderdaad is Cooper een redelijke vent, alleen een beetje slaafs. Maar dat heb je toch al gauw daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. het is mij opgevallen dat ik de laatste maanden meerdere keren op de sociale digitale netwerken door een aantal tos-aanhangers en cussie zelf benaderd ben om 'vriend'te worden. kom ik ze in de fantasy/magisch/paganistisch/???? tegen tussen allerlei paradijs en andere vogels, zijn ze minder vriendelijk. Nee, hier bedank ik voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @anoniem, Tja, dat is een van manieren waarmee TOS zichzelf bekend aan het maken is, door ook in de sociale netwerken, op het internet, heel actief aan vriendenwerving (lees ledenwerving) te doen.

  Dit doet Custers in de hoop dat jij belangstellende wordt en dat je bij de Temple of Srarlight op cursus komt.

  Custers haar vriendschapverzoek heeft dus helemaal niets te maken met echt vrienden willen worden.

  Ook al zou je lid worden van de TOS. Custers zou je nooit vrienden met je worden. Privé en tempel zijn bij haar namelijk strikt geschieden. Zij laat geen mensen toe in haar leven en bij haar thuis in komen is uit den boze. TOS-leden laat ze zeker niet toe in haar leven.

  Daar hebben hele trouwe leden zich wel eens ernstig in vergist, jaren van trouwe vriendschap aan Ina en aan TOS, blijken voor Ina Custers niet meer dan een dienst te zijn geweest, dat doet pijn als je daar dan achterkomt. Ina maakt daar geen vrienden mee!

  Ina Custers zal je daarom dus ook never thuis op de koffie vragen. Ja, hooguit vraagt ze je om wat met haar te komen drinken bij mystiek, zodat het voor het oog van haar orde net lijkt alsof ze menselijke belangstelling voor je heeft.

  Die afspraakjes die Ina Custers met haar leden bij mystiek maakt, zijn in werkelijkheid alleen maar bedoeld om te pijlen hoe het lid op dat moment in de orde zit en om je de "Solo magical training" aan te smeren. Na afloop van het gesprek is de koffie touwens ook nog voor je eigen rekening. Custers zal nooit een drankje aanbieden, ook al hebben haar leden tig keer haar rekening betaald.

  Niemand van de TOS leden krijgt ook maar iets te horen van wat er in Ina Custers leven omgaat, of over waar zij zelf mee behept is, want over zichzelf spreken doet ze niet.

  Voor Ina Custers zijn haar leden geen vrienden. Je bent voor haar een poteintiele klant, vandaar dit verzoek. Ook haar leden zijn niet meer dan een "product" wat geld oplevert.

  Anoniem, dat je geen digitale "vriend "wilt worden is dat heel verstandig, want gemeend is het toch niet. Ze is alleen maar uit op je geld en je diensten.

  Groet,

  Bonita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben als lid toen wel bij haar thuis geweest......

   Verwijderen
 10. Digitale vriendjes zijn?? Nou dan moet je je wel aan de 'regeltjes' houden blijkbaar, anders willen ze dus geen vriendje meer zijn (zie printscreen).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dag Bonita, hier de anoniem van 15 juni 9.40 uur weer. Ik heb sowieso weinig behoefte aan allerlei digitale vriendjes ook buiten de magie/paganisme/fantasiehoek. En ik vermoedde al dat cussie vooral zichzelf (aan geld) wil helpen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoe is het toch mogelijk dat iemand als Custers, die niet is staat is tot om menselijke contact met haar leden, wel beweerd contact te hebben met "Inner Planes".

  Waarschijnlijk is deze van "contact" een uitingsvorm van de grootheidswaanzin van Custers.

  Custers en haar volgelingen lijken niet meer instaat tot zelfreflectie en daar halve wordt een ieder die kritiek uit, op Custers haar werkwijze, gezien als vijand en als zodanig bejegend. Het bovenstaande face book bericht is hier een mooi voorbeeld van.

  Je zou trouwens verwachten: "Zo beneden, zo boven". Als goed bedoelde vriendschappen hier op aarde niet worden toegelaten door Ina Custers, Hoe kan zij in de ongeziene wereld dan wel vriendjes maken?

  Ina Custers geeft op haar Forum trouwens zelf uitleg waarom er zoveel kritiek geuit wordt op haar wekwijze. De kritiek komt van wat Custers benoemt als: "uiterlijke bronnen van de mensen om haar en haar leden heen". Daarmee doelt Custers op mensen die niet lid zijn van de Temple of Starlight (TOS).

  De separatie die zij hierin beschrijft, van haar orde, ten opzichte van de "buitenwereld", is een kenmerken die men aantreft bij sektes.

  Custers zegt hiermee dat niet-leden niet begrijpen waar zij en de leden van de TOS mee bezig zijn. Hier neemt de TOS dan ook duidelijk sekteachtige trekjes aan, waarin we de sekteleider Ina Custers herkennen, die het "wij zijn beter dan de rest van de wereld" gevoel predikt.

  De kritiek die trouwe TOS leden soms laat twijfelen, over de vraag, of ze wel lid willen blijven van de TOS. Daar geeft Custers onderstaande uitleg aan:
  "Het is heel belangrijk om tijdens dit proces te beseffen dat de Inner Planes de kandidaten óók testen.

  Met andere woorden als men dus twijfelt aan het werk van Ina Custers, dan is niet zij hiervoor niet verantwoordelijk, maar zijn het de "Inner planes" die de twijfelaar uittest.

  Ina Custers verdedigt en vergoed haar wanprestaties op de volgende wijze:
  "Op welke bronnen ga je je verlaten; op de uiterlijke bronnen van de mensen om je heen? Of om de spirituele bronnen...."

  Ina Custers doet er nog even een schepje boven op door te stellen:
  "De mensen uit de buitenwereld hebben geen flauwe notie ervan hoe het proces in de latere stadia gaat. Ze kunnen zich niet verplaatsen in het 'Contact' ...."

  Custers laat ons, middels het onderstaande, ook weten waarom ze geen inspraak duld, in haar orde (of zullen we nu maar stekte zeggen?) :
  "Het is in essentie een dialoog tussen de kandidaat en het 'Contact', de mysterieschool is de broederschap van mensen die helpen de weg hiernaartoe te wijzen. Vandaar dat hierarchie hierin onvermijdelijk is. Want je wil wel weten dat er iets belangrijks te 'vinden' is, door mensen die je kunnen vertellen dat ze 'daar' ook werkelijk contact mee gemaakt hebben". Tot zover de uitspraak van Custers.

  Als je dit op he forum van de TOS leest, dan bedenk je je wel twee keer om vriendjes te worden met Custers. De TOS is echt een heel eng clubje geworden!

  Wilt u zelf lezen wat er op Het TOS forum staat zie: http://www.templeofstarlight.eu/forum/viewtopic.php?f=48&t=629

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een contactgestoorde16 juni, 2011 00:08

  Dat klinkt allemaal aantrekkelijk. Wie wil er nou niet bij zo'n broederschap horen waar mensen zitten die "daar" echt contact hebben gemaakt?
  Nee, de buitenwereld heeft geen idee, die kunnen zich niet verplaatsen in het "contact". Ik ook niet.

  Lieve mevrouw Custers, Grote Magus van het Contact, zeg mij alsjeblieft wat ik moet doen! Ik heb geen idee, ik ben de buitenwereld. Toon mij toch de essentie van de dialoog met het "Contact". Ik ben dol op hierarchie. Nooit zal ik twijfelen aan uw traditie, test mij, separeer mij! Laat mij uw vriendje worden, hier en op Facebook, waar dan ook.

  Uw lesgeld kan ik niet betalen want ik ben arm. Maar ik zal een brood meebrengen, zoals dat in oude tijden ook gedaan werd. En uw mystieke kopje koffie zal ik ook betalen. Waar kan ik contact met u maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ contactgestoorde
  Amen.

  Dit klinkt als het onze vader. Is not done bij de wicca, maar moet bij de eclectische tos toch wel kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een contactgestoorde16 juni, 2011 12:04

  Ik heb geen eclectriciteitsaansluiting. Daarom wil ik zo graag contact. Wicca heeft geen contact. Dat schrijft u toch? Dan moet ik daar niet zijn.
  Mijn vader heeft daar niks mee te maken. Hoezo dan onze vader? Zijn wij familie?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik mag jou humor wel (onze vader is een gebed uit de kerk, daar is de verbinding ook niet je van het). Ik denk niet dat wij familie zijn. Vele familieleden van mij hebben het licht niet gevonden, maar er ook niet naar gezocht. ze hebben echter allemaal wel een electriciteitsaansluiting in huis. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste mensen,
  correct me if I'm wrong:

  Uit de uitspraken die Ina Custers doet over de test van gene zijde (astrale plane) voor de leden, zouden kunnen inpliceren dat:

  a. Custers zelf heilig gelooft in het contact met de astral planes.
  b. Dit helemaal niet geloofd, maar dit contact voorwend aan haar leden.
  c. haar leden, door deze uitspraak, wil laten geloven, dat zij alleen op het goede spoor zitten, door het geloof in de inner planes, ondanks de twijfel van de hen zelf en de buitenstanders (familie kenissen).
  d. Custers de leden intimideert met; dat als ze niet naar de inner planes luisteren, en dus falen voor de test, ze geheel van het padje afraken, en het slecht met ze zal gaan.
  e. Custers deze uitspraak doet, omdat ze haar eigen wortels liggen in een geloof, waarin getest worden op loyaliteit, en dogma de hoofdtoon voert, en daarhalve verantwoordelijkheid buiten het zelf geplaatst wordt. (Denk aan het verhaal van Job, of het offer van Isaak in de Bijbel)
  f. Custers haar nieuwe orde is een in de plaats stelling van haar oude geloofswaarden.
  g. Custers wil middels de TOS anderen haar wil en geloof opleggen.
  h. Alleen de weg van de TOS beidt verlichting, buiten standers kunnen niet zelfstandig contact met de inner planes bewerkstellingen.
  i. Ina Custers alleen, is intermediair tussen de leden en de Inner planes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 't IS MOEILIJK BESCHEIDEN TE BLIJVEN ♬ ♩
  WANNEER JE ZO GOED BENT ALS IK
  ZO KNAP, ZO CHARMANT EN ZO AARDIG ♪
  DAT ZIE JE IN EEN OGENBLI-HIK ♫

  IK DENK ♩ ALS IK KIJK IN MIJN TEMPEL ♪
  DIT IS EEN GEWELDIGE TENT ♬ ♪
  'T IS MOEILIJK BESCHEIDEN TE BLIJVEN
  VOOR EEN MAGUS MET ZOVEEL TALENT ♬

  ♗☤☥ INA CUSTERS, MAGUS VAN DE HELE WERELD EN OMSTREKEN
  STRENGE MEESTERES VAN DE HEILIGE KASSA,
  OPPER-CONTACTDOOS
  INGEWIJD IN DE GEHEIMEN VAN DE GROTE FISCUS
  SCHRIJFSTER VAN ONLEESBARE BOEKEN
  HOEDSTER VAN HET GEHEIME STRUIKELBLOK

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb nog een vraagje en een stelling, het liefst voor de kritische magier. Dat is het volgende: Volgens mij valt Magie van oudsher onder de exacte weten schappen, omdat het als ware werkt langs de natuur wetten.

  Waarom hebben bepaalde groepen zich dan de magie toegeëigend als zijnde een inwijding weg? Initiatie is een beleving en heeft immers weinig met exacte wetenschap te maken lijkt me?

  Zij wij al die tijd beduvelt misleidt door magische ordes als de Golden Dawn en nu ook weer de TOS? Moeten wij niet weer terug naar de exacte wetenschap? Zodat magie los komt te staan van zweverige clubjes en hiërarchische structuren, of zie ik dat fout?

  Groet, Tover heksje

  BeantwoordenVerwijderen
 20. De Kritische Magier16 juni, 2011 22:16

  @ Tover Heksje


  Ooit bestond wetenschap uit filosofie, astrologie, meetkunde en geneeskunde.
  Filosofie was een vertrekpunt van waaruit de mens en de natuur beschouwd werd. Men probeerde de schepping en zijn geheimen te doorgronden en de natuurkrachten te beheersen. Er zat iets heiligs in de toenmalige wetenschap: het geheim van de schepping bracht de vragen over God naar voren. Zulke vragen doen zich ook nu nog voor als de mens zich gewonnen moet geven en gedwongen wordt met het raadsel te leven.
  Er zijn in de oudheid stelsels ontwikkeld die beloofden dat met die speciale kennis alle natuurkrachten beheerst zouden kunnen worden. Je begrijpt dat dit machtige en dus geheime kennis was.
  Er lijkt altijd een God te staan op het snijpunt van het waarneembare en het verborgene. Hier gingen de wegen uiteen. De wetenschap in oude tijden hield zich niet met magie bezig, wel met mystiek want dat was onderdeel van de filosofie.
  Waar jij misschien op doelt heet alchemie, het was een vroege vorm van research. Mystieke beginselen en processen werden concreet gemaakt. Niet uit liefhebberij, maar omdat er machtige financiers waren die de experimenten bekostigden. Er diende goud gemaakt te worden want de geldschieters wilden rendement. Er zijn wat raadselen rond de alchemie, maar als het werkelijk gelukt was om goud te maken dan was dat zeker op grote schaal bekend geworden.
  In de strijd om grootschalige heerschappij heeft de Christelijke Kerk zich de wetenschap toegeëigend. Met de ontkoppeling van kerk en staat kon de wetenschap zich geleidelijk ontwikkelen tot wat het nu is.
  De vroege wetenschap is niet vergeten, maar ook nu nog onderdeel van het wetenschappelijke gebied.
  Gaandeweg heeft de wetenschap eigen methodes ontwikkeld en criteria vastgesteld die kenmerkend zijn voor wetenschappelijk werk. Daarmee onderscheidde wetenschap zich van de oude magie. Men kan magie ook nu nog wetenschappelijk te lijf, maar dan is het wel van het geloofskarakter ontdaan. Dat hoort dan weer tot het gebied van de fenomenologie (een zijtak van de filosofie).
  Wetenschap van nu behoort toegankelijk te zijn voor iedereen die kennis wenst te nemen. Studenten worden niet op onduidelijke of willekeurige kenmerken geselecteerd, de criteria voor toelating zijn openbaar en eenduidig.

  Met een beetje fantasie zou je magie en wetenschap ook nu nog kunnen vergelijken. Het behalen van een diploma, bul of doctorstitel zou je ook een initiatie kunnen noemen. Enerzijds gaat het om de tastbare prestatie die een tastbare beloning krijgt (het "papiertje), anderzijds is het een unieke beleving van opname in een bepaalde kring van kenners.
  Andere initiaties komen op hetzelfde neer. Bij de Vrijmetselaars wordt ook een z.g. werkstuk verlangd voor men ingewijd wordt. De inwijding is deels formeel, deels beleving, maar niet los te zien van elkaar.
  Er zijn zo nog wel andere voorbeelden aan te halen, maar ze komen op hetzelfde neer.

  Zie deel 2.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De Kritische Magier16 juni, 2011 22:17

  Deel 2.  De Golden Dawn is interessant om te bekijken. Het was een vrij kleine groep, ze kenden elkaar niet of nauwelijks, hadden amper onderling contact en meenden iets ontdekt te hebben dat grote macht gaf. De bronnen van hun materiaal waren vaak onduidelijk, hun kennis gebrekkig vergeleken bij de stand van zaken nu. MacGregor Matthers heeft een belangrijk oud werk vertaald en daaraan werden sensationele eigenschappen toegekend. Sec genomen was men echter in dezelfde fuik gelopen als de alchemisten die tastbaar goud wilden maken.

  De Golden Dawn was een modegril voor een enkeling. Wie hun rituelen leest weet meteen dat die nooit uitgevoerd zijn. Zoveel deelnemers waren er immers niet. Wie ervaring heeft met rituelen kan uitrekenen hoe lang een gemiddeld GD ritueel duurde. Te lang voor een sterfelijk mens die honger en dorst krijgt, de concentratie verliest en flauw valt.
  Conclusie: de meeste rituelen zijn nooit uitgevoerd. De fratsen van Crowley laat ik helemaal buiten beschouwing want die hebben niemand iets goeds gebracht, ook hem zelf niet.

  Ik geloof niet echt dat de GD iemand wilde misleiden. Hoogstens hebben ze zichzelf misleid, maar ze hoefden niet te werken voor hun onderhoud dus tijd genoeg om op te vullen.
  Hedendaagse "scholen" (het moet die naam helemaal niet hebben) zijn ook niet anders dan tijdverdrijf, soms zelfs duur tijdverdrijf. Exacte wetenschap is niet het tegengif tegen dit soort uitwassen. Gezond verstand wel. De kennis die deze "scholen" aanbieden is niets bijzonders en verschaft geen voorrechten bij de hogere machten. Op de jaarmarkten werd vroeger ook het levenselixer verkocht met dezelfde argumenten als welke deze "scholen" gebruiken.

  Denk niet dat de Golden Dawn, de S.O.L., de T.O.S., Rising Phoenix, Bnei Baruch, of het Institute of Noetic Sciences iets komen vertellen dat niemand weet. Het zijn allemaal money pits en allemaal beloven ze je elke dag zonneschijn, rijkdom en een lang leven. Zolang je fors betaalt, de een wat meer dan de ander.

  Gebruik je verstand, lees een paar behoorlijke boeken en vooral DENK ZELF. Overhandig niets en niemand je bloedeigen systeem en je geest. En wees onverminderd kritisch op jezelf. Een goede gesprekspartner is goud waard, maar daarvoor heeft een mens vrienden. En dan bedoel ik niet de zogenaamde vrienden van Facebook.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. *Drukt op de like-button*

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Kritische Magier, dat is precies mijn streven; zelf denken en zelf doen, zelf doen kan ook samen met mede geïnteresseerden. Het is altijd goed om elkaar te inspireren!

  Volgens mij deden ze bij de Golden Dawn er ook niet zo moeilijk over, dat hun materiaal en rituelen naar buiten kwamen. Veel is uitgebracht in boekvorm, of inmiddels op internet te vinden.

  Dat is totaal anders als de moderne ordes. Is het u ook opgevallen? Die zetten tegenwoordig overal een (R) of een (C) achter zetten.

  Let op mijn woorden: Nog even en dan moet we betalen als we het Magister Templi intypen!

  Groetjes,

  Tover Heksje

  BeantwoordenVerwijderen
 24. De Kritische Magier18 juni, 2011 01:47

  @ Tover Heksje

  Integendeel. Geheimhouding was een groot hang up bij de Golden Dawn.
  Dion Fortune had daar echter een heel eigen interpretatie van. In haar werk zijn heel wat snieren te vinden die ze uitdeelde aan GD leden die naar haar smaak een rigide opvatting over geheimhouding hadden.

  Veel C-tjes en R-retjes zijn pure bluf. Trek je er niets van aan. Magister Templi is een titel, daar kan geen eigendomsrecht op rusten.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails