vrijdag 13 april 2012

Ik ben heks op mijn eigen manier

In Trouw van vrijdag 13 April, stond een interview, over heksen met Miranda Huivenaar. Het interview is geschreven na aanleiding van de lezing die Miranda, als tweede spreker, heeft gehouden op het symposium getiteld; "Hekserij in Holland", aan de Universiteit van Leiden. Het symposium werd georganiseerd door het Leids Instituut voor Godsdienstwetenschappen in het kader van het vak Nieuwe Religieuze Bewegingen en New Age.


Klik met de muis op de afbeeldingen om deze in groot formaat te lezen.

5 opmerkingen:

 1. sterzoeker heeft al een aandacht besteed aan de arrogantie van de wicca. Hier lees ik het ook weer, dat sommige heksen neerkijken op jonge mensen die ingewijd willen worden. Zo wordt het nooit wat de wicca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is deze heks is dit land? ...... Ja, ik het voorval van Miranda even aan mijn magische spiegel voorgelegd..........welke heks wilde Miranda niet inwijden?
  DAT IS DE MEEST COMMERCIËLE ZELFBENOEMDE EN LELIJKE HEKS VAN HET LAND;
  ADRIA DE WILDE........ antwoordde het spiegeltje mij......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is bij de covens van Adria de Wilde nooit een verzoek van een Miranda geweest, de beslissing of iemand wel of niet een inwijding krijgt na de neofieten opleiding wordt democratisch bepaald door de gehele coven Dit soort taalgebruik siert de Wicca traditie niet, als je weer in je spiegeltje kijkt, hoop ik dat je wat meer zelf kennis en respect voor jezelf kunt opbrengen.

   Verwijderen
 3. Het artikel van Miranda geeft een helder beeld en ze heeft geen arrogante houding, dat spreek aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Over Adria de Wilde kun je maar beter zwijgen. Veel geschreeuw en helemaal geen wol. Trekt alleen het negatieve aan. Met zulke mensen kun je maar beter niets te maken hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails