woensdag 20 juli 2011

De Magische Kristalkijker

Sterzoeker kijkt graag naar mooie kristallen, daar zijn al een aantal afbeeldingen van op de blog verschenen. Naar kristallen kijken is echter iets geheel anders dan in kristallen kijken. Soms kijken mensen in kristallen om anderen iets te vertellen, iets wijs te maken, of om antwoorden op ernstige levensvragen te geven.

Het kijken in de kristallen bol is een opvallende manier om in het leven (van anderen) te kijken. Het eerste waar je bij het kijken in een kristallen bol aan denkt, zijn de beelden van een zigeunerin in een slecht verlichte tent op de kermis. Zo'n kristallen bol heeft iets magisch en is dus een uitstekende middel om aan te wenden door luitjes die hun bijzondere gave willen tonen.

Dergelijke kristalkijkers kunnen worden onderverdeeld in aantal een vormen. Je hebt serieuze kristalkijkers, die werkelijk wonderbaarlijke zaken in hun bol kunnen aanschouwen. De beelden die kristalkijkers oproepen ontstaan door te focussen op een reflectiepunt en worden in verband gebracht met andere werelden, waar de tijd geen rol speelt. Men accepteert de visioenen als boodschappers van kennis en van de toekomst. Ware kristalkijkers, die zul je echter niet zo snel op de kermis vinden, of in een commerciële cursussetting aantreffen.

Er zijn van die populair magische figuren die momenteel de kristallen bol hebben herontdekt. Ze hebben gemerkt dat de kristallen bol ook heel goed te gebruiken is om de omgeving op te lichten, en om aandacht te krijgen, of om anderen geld uit de zak te kloppen. Daar worden dus gretig consulten in gegeven.

Kristalkijken is ook een leuke variatie, in gebruik, op de tarotlegging, of als je al het andere al een keer op je publiek hebt losgelaten, en alle andere gaven al aan bod geweest zijn. Bij dit soort figuren die alles aanwenden om hun "product" te verkopen, kon het kristal-misbruik gewoon niet lang meer op zich laten wachten, dit is dan ook een pure wanhoopsdaad.

Sterzoeker vraagt zich dan ook oprecht af: Doet ze dan ook haar glazen oog in? ...dan zo'n muntjessjaal om haar hoofd "dat is dan 100 goelden.., euh, oeroos". Afkomst verloochend zich niet, dat zien we ieder keer weer.

Er zijn er ook die serieus geloven, in contact te staan met het hogere, en ze geloven dat ze boodschappen doorgeven vanuit de ongeziene werelden. Dat is nog altijd minder erg dan figuren die doen voorkomen dat ze over de gave van het kristal kijken beschikken.

Sommige kristallezers gebruiken bepaalde reading technieken. Wie deze technieken beheerst, kan zonder voorkennis, over iemand die hij zojuist heeft ontmoet, hele rake opmerkingen maken. Zo raak, dat men aan de lezer helderziendheid toeschrijft.

Een slimme reader, is in staat signalen uit de lichaamstaal van mensen te lezen. Veel keuzes die we maken zijn voorgeprogrammeerd. De kleding die we uitzoeken, onze haardracht, make up, onze stem en ons taalgebruik, de manier waarop we ons bewegen, onze oogopslag – het zijn eigenlijk allemaal zaken waaruit diegene die bij de kristalkijker boodschappen doorgeeft aan de oplettende ontvanger. Zelfs een matig intelligente reader zou tot conclusies kunnen komen, die voor de gemiddelde onbewuste sukkel wonderbaarlijk en verbazingwekkend zijn.

Zo'n glazen bol is natuurlijk een leuke afleiding van de onkundigheid van de reader. Het oog wil immers ook wat, want zonder bol zou de "kijker" evengoed dezelfde boodschappen kunnen doorgeven, dat zelfde geldt b.v. voor het gebruik van; tarotkaarten en een horoscoop. Als iemand echt in staat is tot "zien" dan zijn deze hulpmiddelen immers helemaal niet nodig. Niets spreekt echter meer tot de verbeelding als de kristallen bol. De vorm en schoonheid roepen bij een ieder meteen associaties op van mystiek en helderziendheid en daar doen sommige magiërs het ook voor.

En toch, persoonlijk kijkt Sterzoeker liever in het koffiedik. Zou het koffiedik bij de prijs zijn inbegrepen of moet je dat bij de magische kristalkijker zelf meebrengen? Consult heet dat. Nou is het maar een kleine stap naar de echte kermis en het kan niet lang meer duren. Consultje koffiedik kijken 25 euro.... dat is oprecht misbruik..

30 opmerkingen:

 1. hahaha, geniaal Sterzoeker, die verwijzing naar lotusnewage!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry Sterzoeker maar dit is wel een heel algemeen beeld. Misbruik zie je overal, gister toevallig keuringsdienst van waarde gezien? Dus mijn vraag aan jou luidt; whats the point??

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Peter Akerboom22 juli, 2011 10:39

  Mensen willen nu eenmaal beduveld worden, dat wordt algemeen aangenomen, maar of dat ook echt zo is is nog maar de vraag.

  Om de beduvelaar te verdedigen en er geen punt van te maken, dat is wel een hele vreemde uiting @anoniem.

  Die kende ik niet, of misschien toch ook wel, van mensen die zich zelf schuldig maken aan dit soort praktijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had mijn naam er niet bij gezet...
  Ik verdedig helemaal niemand dat zie jij er blijkbaar in. Ik vind dit een sensatieverhaal van sterzoeker en zie of lees niks nieuws onder de horizon... wie is die beduvelaar, want we blijven in zn algemeenheid praten. En in het algemeen maak ik geen punt van iets omdat ik geen idee heb over wie of wat sterzoeker het heeft. Dat iets niet zou mogen of onethisch is lijkt mij zinloos om te melden en waar ga je tegenin dan? allemaal blabla zonder inhoud...
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Peter Akerboom22 juli, 2011 11:16

  @Andharil, opmerkelijk dat je er nu wel een punt van maakt, nu het over een onderwerp gaat en eens niet over mensen als, Ice Wolf, de Wilde, Custers, of over andere oplichters.

  Jij had natuurlijk graag een naam in deze blog gezien in plaats van het woord kristal lezer?

  Dit gaat over het geldklopperij wat je op iedere para of eso beurs ziet. Dat heeft niets meer met spiritualiteit of met hulp aan de mede mens te maken. In die zin kan ik wel met deze blog meegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies Peter. Zaken in zn algemeenheid trekken heb ik moeite mee. Waar praat je dan in vredesnaam over... Ik ga het in dit stuk niet nog is over Ina hebben, maar zoals je blijkbaar weet heb ik bijzonder veel moeite met hoe zij de dingen aanpakt. Je kunt met iemand in debat gaan en het erover hebben. Ondanks dat de verschillen blijvend zullen zijn vind ik dat een prettiger manier van het geven van een mening dan nu een stukje te schrijven over een of andere kristallezer die naar sterzoekersmening een charlatan is. Inderdaad, geef een naam en haal die persoon erbij, kan die zich nog verdedigen ook. Ik vind dit wederom een laffe daad van sterzoeker.
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wie de schoen past trekke hem aan, zou ik willen zeggen. Blijkbaar past de schoen anders hoefden we er ons niet zo druk om te maken!.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Peter Akerboom22 juli, 2011 11:45

  @Andharil. Ik ben het met je eens dat het handiger en duidelijker geweest zou zijn als hier een persoon genoemd zou zijn, maar om dit nu laf te noemen. Nee, dat zie ik er niet perse in, juist omdat het beeld wel degelijk herkenbaar is. Maar dat is ook persoonlijk.

  Net als dat het persoonlijk is dat jij moeite hebt met zaken in zijn algemeenheid te laten, hebben andere dat met het specifiek benoemen. Zo is ieder weer een andere mening toegedaan.

  Jij ziet er blijkbaar een bekende persoon achter, en je ergert je er aan dat die nu wel wordt beschreven, maar niet met naam en toenaam wordt benoemt, terwijl een ander die dit leest zich puur en alleen het beeld vormt van een exotische kermisachtige-mevrouw met mooi verhaal en een glazen bol.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sorry maar waar heb je het over, kun je misschien duidelijk zeggen wat je bedoelt?
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Peter, dat is waar ik het over heb, een algemeen verhaal wat al eeuwen bekend is. Charlatans zijn een oud gegeven en kom met wat nieuws zou ik zeggen..
  Anoniem...die vorige post was voor jou
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Andharil,
  Dus niets om je druk over te maken. Voor sommigen zal dit nieuw zijn, voor anderen zoals jij oud nieuws of heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja duh.... what's the point, is geloof ik mijn lijfspreuk vandaag...*zucht*
  Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De kracht van de boodschap zit in de herhaling Andharil, dat weet jij dat weet Sterzoeker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Afkomst verloochent zich niet". Zou je kunnen aangeven wat je daar precies mee bedoelt?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nieuws, tja. Ouwe koek in een ander perspectief is ook nieuws, dat moet Custers ook gedacht hebben. Tegen flinke betaling kun je nu ook bij haar een "reading" krijgen in de kristallen bol. Het hok waar ze die readings geeft krijgt ze gratis van een oud-cursiste die te bang is om nee te zeggen tegen dat mens.
  Het gaat heel slecht met de TOS dus: ouwe wijn in nieuwe gratis zakken dan maar. Je moet toch de kapper betalen, nietwaar? Anders wordt het zo kaal.
  Ach, wat heet nieuws, Andharil? dit misschien? Of wist je dat ook al?

  Als ze in rijen van vier staan te wachten voor een reading van Custers, dat zou pas nieuws zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @ Blauwe Lotus

  Zoals ik het lees verwijst die zin naar de kermislijn in de traditie van Custers' familie. Dat is geen mysterie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. @ Blauwe Lotus, Bedoel je Circus Custers of Ina Custers? Komt Ina Custers van de kermis, daar vertel je echt wat nieuws? Maar dat is interessant, met deze rijke traditie, daar zou Ina iets heel moois mee kunnen doen. Ik heb in geen enkele officiële publicatie, van de hand van Ina Custers, kunnen lezen dat zij van een kermisfamilie afkomstig is. Hoe kom je aan die wetenschap? Jij weet daar blijkbaar meer over te vertellen. Kun je uitleggen hoe dit zit, of begrijp ik je verkeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anoniem, het irriteert me dat er een eindeloze en inmiddels tergende discussie ALTIJD rondom Ina draait. Ina is een van de weinige die zich open en bloot laat afzeiken en dat vind ik een stuk sterker dan wat jij doet anoniem/sterzoeker en de rest van het hypocriete zooitje wat hier rond struint. In heaven and hell, Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Nee Jaap Anoniem weet meer dan wij allen volgens mij, en zit in de thread van sterzoekers namengoocheldoos. We kunnen het ook is gaan omdraaien en kijken hoe lang sterzoekers gelach meer weg krijgt van een boer met kiespijn dan dat iemand dit nog serieus neemt.
  Oja.... Andharil

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @ Jaap: ik had het niet over de afkomst van Ina, ik stelde alleen een vraag over een suggestieve opmerking van Sterzoeker. Vraag het haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @Andharil, Jij was het die naam Ina hier oppakte, nadat Peter meerder namen noemde. Hij noemde die namen om duidelijk aan te geven dat het in deze blog perse niet over Custers, de wilde , Ice wolf en anderen gaat, maar om het archetype van de kristal lezeres.

  Omdat jij specifiek weer over Ina Custers begint, suggereerde je daarmee overduidelijk dat dit artikel over Ina Custers zou gaan, dat terwijl haar naam nergens wordt genoemd. Kan het zijn dat je hier de advocaat van de duivel uithangt Andharil?

  Jij zegt ook nog even tussen neus en lippen dat je bijzonder veel moeite met Ina hebt. Waarom laat je dat de Sterzoeker lezer weten? Je vertelde, dat van die moeite hebben met Custers haar werkwijze, ook zonder dit nader te specificeren, zodat lezers er weer van alles van kunnen maken. Hierdoor maak jezelf schuldig aan wat je Sterzoeker voor de voeten werpt.

  Je gooit eerst olie op het vuur, om vervolgens de omstanders de brand te laten blussen, dat is pas echt heel erg vals Andharil.

  Zo vals hebben we het Sterzoeker nog niet zien doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. LOL je trekt het hier volledig uit zn verband iets wat je de hele tijd probeert te doen. Maar ga jij lekker geloven dat ik olie op het vuur gooi. Mij een zorg... Kom is met een naam anoniem, is het wellicht sterzoeker zelf die een duit in het zakje doet hier? En idd ben zo vals als de nacht pas maar op LOL....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @Anoniem, Wat dan als je een naam weet? is het dan van: "Vertel me uw naam en ik weet wie u bent"?

  Maar...daar ben je toch helderziende, magier of wicca voor, dat weet je die naam toch gewoon

  Ik zal het je voordoen: Ik zie een E...ik zie een g, nee fout....en daar komt de J.......

  De rest houden we even voor ons, want dat zien we toch allemaal en zo niet, vraag het even aan die dame met het kristal..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Even een stukje informatie voor de haaien. Ina Custers-van Bergen komt uit een, ahum, beroemde familie van kermisexploitanten. De Van Bergen's uit Roermond dus.
  Nee, dat is geen geheim want dat kun je gewoon op google vinden.

  Nou tevreden?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nog een voorstel als toetje.

  Als iedereen nou eens anoniem post? Dan zijn we definitief van dat zure geleuter van Andharil af. Tjonge, welke rat heeft die als ontbijt gegeten? Die woont vast in een deel van Nederland waar de zon nooit schijnt.

  Dus: allemaal anoniem!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hm, Anoniem, dat vroeg ik me ook af.
  Aan de teller kun je zien dat een heleboel mensen Sterzoeker lezen, het zijn echter maar een paar lui die altijd zeuren om de namen van Sterzoeker. Daar is dus niemand in geïnteresseerd.

  Wie is er geïnteresseerd in Andharil/Blauwe Lotus? Niemand. En dan komt zo iemand ook nog met een soort van dreigement! Belachelijk.
  Het gaat deze persoon om aandachttrekkerij. Dan moet het wel een heel oninteressante persoon zijn. Of personen? Ach, een gespleten geest is dubbel plezier, toch? Ze kan natuurlijk altijd een leuk gesprek met zichzelf beginnen.

  Ik snap het probleem van Andharil/Blauwe Lotus best. Veel plezier samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hee ik mis een paar reacties die hier gisteren nog wel stonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Er zijn een aantal berichtjes verwijdert door Sterzoeker. Het is namelijk niet de bedoeling dat we hier op elkaar gaan schelden, als we het niet eens zijn. Verschil van mening of discussie is okay. Sterzoeker wil het echter wel graag netjes houden, vandaar deze verwijder actie.

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails