maandag 1 februari 2010

Maandblad Paravisie & Generation-Phoenix


Sterzoeker onderzoekt graag bijzondere dingen en ziet dan ook vaak dingen die anderen niet zien. Nee, uw sterzoeker is niet paranormaal, maar heeft het hier over het nuchtere gebruik van het normale mensen verstandsvermogen. Zo zat Sterzoeker vandaag de Paravisie te lezen en daarin stond een artikel over een webpagina www.generation-phoenix.nl voor Spirituele Jongeren.


Deze webpagina zou eigenhandig opgezet zijn door Geoffrey de Jong uit Almere. Het web- adres van de pagina is: http://www.generation-phoenix.nl. De vraag, die bij Sterzoeker op komt is, of deze webpagina wel echt door deze jongeren zelf opgezet is en gemaakt is? Als dit niet het geval blijkt te zijn wat is dan de werkelijke bedoeling (van Paravisie) met deze website?

De in Almere woonachtige Geoffrey de Jong zou de generation-phoenix website opgezet hebben, omdat hij op het internet een website miste waar hij zich als spirituele jongere helemaal thuis voelde. Om dat probleem op te lossen, besloot hij er zelf één op te starten. Inmiddels is www.generation-phoenix.nl een feit. “Ik wil graag dat jongeren zich aanmelden en actief bezig zijn op de site. Dan is mijn missie geslaagd”, aldus de tekst in Paravisie.

Toen Sterzoeker het artikel over de www.generation-phoenix.nl zat te lezen, vielen een aantal dingen meteen op;

- Hoe kan het dat iemand die net begint met webpagina, meteen een artikel in Paravisie krijgt,
-plus de nodige advertenties in hetzelfde blad? Nu moet je bij paravisie voor alles betalen. Dit zal dus vast geen gratis PR zijn geweest?
-Het logo van de phoenenix site heeft een ® officiële registratie merk.
-Het logo lijkt daarnaast wel te zijn ontworpen en gemaakt door het zelfde bureau, die het logo symphonica-in-rosso, van Marco Bostao hebben ontworpen.
-Het ziet er (te) professioneel uit.

Opvallend aan dit logo is ook, dat een jongere er aandenkt om zijn logo meteen als een handels-beeld-merk te laten registreren, zodat u en ik het niet (meer) kunnen gebruiken. Normaal zo een jongere hier niet zo snel opkomen, om een logo van een eigen webpagina op copy –rights of beeld merk te registeren, aangezien hier ook een behoorlijk prijskaartje aan hangt. In de rechterbenedenhoek van het logo staat een kleine c in een cirkel, dit geeft aan dat het logo als beeldmerk geregistreerd is. Dit alles maakte Sterzoeker heel nieuwsgierig om even een kijkje op deze website te nemen.

In tegenstelling tot de Paravisie, valt op de generation-phoenix website, bij het welkomstwoord echter wel te lezen dat het een samenwerkingsproject is, welke samen met jongeren en de Paravisie is opgezet. Waaruit deze samenwerkingsverband bestaat, wordt echter niet nader omschreven. Bestaat deze samenwerking met Paravisie slechts in het opzetten en bouwen van de website? Betreft het de financiële sponsoring, of is het wat anders op spiritueel gebied wellicht? Sterzoeker wil het graag weten. Het valt namelijk nergens te lezen; wat het verband is met Paravisie, niet in het maandblad Paravisie en niet op de webpagina van generation-phoenix.

Nu viel het Sterzoeker meteen al op dat deze generation-phoenix webpagina zeer professioneel is gebouwd..
-www.generation-phoenix.nl is een web-pagina met een PHP forum. Dus er wordt gebruik gemaakt van professioneel website software. Ook dit is weer iets afwijkends van wat jongeren normaal gebruiken om een forum op te zetten, tenzij het natuurlijk web professional zijn die een ruim budget tot hun beschikking hebben. Een dergelijk webpagina met forum kan duizenden euro’s kosten. Dus je hebt in dit geval meer nodig dan een ruim budget.

Daarnaast draait een dergelijk webpagina als generation-phoenix op een server die nog al wat ruimte tot zijn beschikking moet geven, wat wederom niet de gebruikelijke gang is voor een jongere die pas een webpagina begint. Ook technisch gezien zit de site zeer professioneel in elkaar en is dit niet iets wat twee vrienden op een vrije avond in elkaar knutselen. Het lijkt er dus op dat deze site door een professionele -web master opgezet en gebouwd is, met als sponsor paravisie.

Nu gaat sterzoeker nooit over een nacht ijs, in het trekken van conclusie. Zeker in deze koude winter dagen niet. Nee, eerst moet er dan dieper onderzoek gepleegd worden. Dus is Sterzoeker is gaan kijken op wiens naam de webpagina www.generation-phoenix.nl, bij domein registratie, geregistreerd staat, en ja hoor, het vermoeden wordt bewaarheid… de houder van de webpagina is: Paravisie BV
Administratieve contactpersoon is: petervd@paravisie.nl

Dit hoeft natuurlijk nog niets te zeggen, maar door dat deze webpagina op naam van paravisie staat gelooft Sterzoeker er dus geen snars meer van dat deze site slechts door twee jonge jongens, in hun eentje is opgezet, ten behoeve van andere spirituele jongeren. Waarom lezen we niet hoe het echt zit, met het ontstaan van deze webpagina, in Paravisie?

Nu is er niks mis mee dat Geoffrey de Jong, is geholpen, bij het bouwen, en de financiële sponsoring, van deze webpagina door Paravisie, maar waarom lezen we dit dan niet gewoon in het artikel van de Paravisie over generatie-phoenix? Waarom staat er nergens op de website dat de hele opzet van deze pagina en het ontwerp van het phoenix-logo, uit de koker van de paravisie komen, daar is toch immers, zoals we al eerder schreven, niks mis mee? Of is dit verzwegen, omdat jongeren het dan niet meer beleven dat het voor en door jongeren is gemaakt, zoals ons nu wordt voorgehouden? Je zou ook kunnen zeggen voorgelogen, maar we blijven heel voorzichtig…..

De volgende vraag die bij sterzoeker opkomt is dan ook; Als Generation-Phoenix door Paravisie is opgezet, wat is dan het (hogere) doel van Paravise met deze spirituele-jongeren-website? Is het puur het ondersteunen van deze site en forum? Of zitten er commerciële belangen achter? Paravisie verleent normalitair geen gratis diensten. Anders zou Sterzoeker Paravisie gaarne verzoeken, om gezamenlijk met Sterzoeker, eens een kwaliteitswaarborg-website, ten behoeve van zoekers op het spirituele pad op te zetten.

Wat wil Paravisie werkelijk met deze jongeren-website is dan ook onze grote vraag? Of wat wil Paravisie verhullen, door het net te doen laten (b)lijken dat deze webpagina door een jongere is gemaakt? Is generation-phoenix een commerciële opzet om achteloze en(hulp)zoekende spirituele-jongeren richting paragnosten of spirituele hulpverlener te loken. Zodat hier, zoals we dat gewend zijn in lala-land, goud-geld uit gegenereerd kan worden? Komt er straks een SMS dienst uit deze site voort, zodat de jongeren, tegen betaling, een bericht op hun telefoon ontvangen, met paranormaal-spirituele adviezen? Waardoor de geldstroom richting Paravisie vloeit?

Nee, dit is dus zeer waarschijnlijk helemaal geen site voor en door een jongere uit Almere, maar een site die met behulp van het woord ”jongeren” gepromoot wordt, om commercieel gezien een nieuwe doelgroep aan te trekken.

Bovenstaande vraagstelling geeft een overzicht, van de mogelijke motieven, van paravisie, met betrekking tot de opzetten van de website www.generation-phoenix.nl. Zeker weten doet Sterzoeker dit natuurlijk niet en laat hij graag alle mogelijkheden open over de motivatie van Paravisie en Geoffrey de Jong .

Wellicht kan Paravisie antwoord op onze vragen geven? Mocht een van de medewerkers toevallig deze blog lezen. We zouden het antwoord graag vernemen en lezen, of op de mail, of op generatie-phoenix, of wellicht in de volgende Paravisie?

2 opmerkingen:

 1. Ik heb deze site pas gisteren gevonden en vond de inhoud erg interessant en boeiend tot ik dit artikel las. Je hebt zelf duidelijk meer verstand van magie dan van een websites en registratie merken. Of moet ik na het lezen van dit ook vraagtekens bij de andere kennis gaan zetten?

  Het logo ben ik niet van onder de indruk en is misschien zelfs ergens van het internet geplukt en aangepast. De © (C) onder het logo maakt ook geen indruk om professionaliteit want dat plaatsen we allemaal onder ons werk (copyright) als we niet willen dat een ander ermee aan de haal gaat.

  Ook het zogenaamde professionele ontwerp wat erg groot uitgemeten wordt in dit artikel en de zogenaamde dure, wel duizenden euro's kostende website en voldoende ruimte op de surfer en ga zo maar door, echt blabla. (gewoon een simpele hosting speciaal voor Joomlma sites)...

  Ik zal je uit de droom helpen want dit heeft helemaal niks gekost, nou ja bijna niks.
  De software (CMS) van Joomla koste helemaal niks en is gratis te downloaden en te gebruiken voor iedereen en zelfs te installeren door een kind.. Hier draait de hele site op. Ook het ontwerp heeft helemaal niks gekost. Dit is een standaard lay out van Joomla die er gratis bij zit of gratis te downloaden is.

  Het enige wat je kwijt bent is de domeinnaam en een hosting welke een paar euro per maand kost.

  Het domein is inderdaad geregistreerd door paravisie en zij zullen ook de hosting organiseren.

  Er staat ook duidelijk op de site vermeld dat de site een samenwerking is met paravisie. Onder het kopje "over" en zelfs onder de algemeen voorwaarde zeer uitgebreid en meerdere malen genoemd.. Niets verborgen dus.


  Met deze wetenschap vind ik het maar een zeer knullige en amateuristische site die erg goedkoop in elkaar gezet is. De kosten zijn nagenoeg nul. Niet echt een visitekaartje voor een organisatie als paravisie dus bij mensen die een beetje onderlegd zijn in web ontwerp.

  Nogmaals vind ik dit artikel een aanfluiting tov van de rest van de inhoud van deze site. Zo zonde. Je geeft aan niet over een nacht ijs te gaan en dieper onderzoek te verricht voor je conclusies trekt. Had dit maar gedaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anoniem,

  Dank je wel voor je reactie en aanvulling op bovenstaande blog. Het is altijd fijn om reactie te vernemen van lezer die van bepaalde zaken meer achtergrond informatie hebben, zoals in dit geval over het maken van websites.

  De blogs op sterzoeker worden geschreven door verschillende mensen en Sterzoeker geeft graag de ruimte aan ingezonden stukken.

  Het is voor ons echter onmogelijk om alle (ingezonden) stukken op inhoudelijke correctheid te controleren.

  Met vriendelijke groet,

  Sterzoeker

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails