donderdag 5 november 2009

Horoscoop duiding

Van kinds af aan heb ik me altijd verdiep in Astrologie. Ik ben er als het ware mee opgevoed. Astrologie zit in m’n genen, in m’n ziel en in m’n geest. Ik moet me soms inhouden en mijn tong afbijten, om niet te vragen onder welke gesternte iemand is geboren.

Ik oriënteer me dus graag aan hand van de sterren. Ook alle oude culturen oriënteerden zich aan de hand van de sterrenhemel. Door mijn kennis van astrologie kan ik sommige gebruiken van oude culturen begrijpen, daarom blijf ik me verdiepen in astronomie en astrologie. Dat is op zich een hele studie, die jaren in beslag kan nemen, tenminste als je het grondig wilt doen, daar ben ik me bewust van.

Astrologie is dan ook iets wat me altijd bezig houdt. Het zit als het ware in mijn bloed. Het maken en duiden van horoscopen is voor mij dan ook een fijne bezigheid. Het duiden van een horoscoop lijkt op zich een heel werkje, dat wel enige tijd in beslag kan nemen. Bovendien vergt het een hoop kennis om alles juist te interpreteren en te kunnen uitleggen, voor mij is het echter pure ontspanning.

Een horoscoop zonder uitleg is tegenwoordig vrij gemakkelijk op het internet te verkrijgen. Je hoeft hier niet meer voor te doen dan je geboortedatum, geboorte uur en geboorteplaats in te geven en er ontstaat een merkwaardige tekening op het scherm. Een cirkel in de vorm van een gradenboog, gevulde met, voor de buitenstaander, allerlei vreemde symbolen, verbonden door rode en groene lijnen. Hieronder een ziet u het resultaat van een geboorte horuscoop, die op het internet is verkregen.

Is het niet wonderlijk? Vroeger zat je als astroloog minstens een uur te rekenen en nu is het een druk op de knop en wala, daar rolt een horoscoop over het scherm.

Dubbel klik op de afbeelding om hem in groot formaat te zien.

Wat bij deze blog, bij deze bovenstaande cirkel, nu alleen nog ontbreekt is de duiding ervan. Maar ook dat kan via het internet worden verkregen. Behalve een astroloog zou een leek in astrologie immers ook graag willen weten wat die lijnen en symbolen betekenen.

Ik vraag me alleen af of je uit een computer gegenereerde horoscoop hetzelfde kan lezen als uit een horoscoop geduid door een astroloog. Daarom wil ik experiment uit halen en de lezers, met verstand van astrologie, uitnodigen om bovenstaande horoscoop te duiden. U mag als u een volledige duiding teveel vindt, ook een enkele aspekten of huizen duiden.

De binnengekomen duidingen ga ik vervolgens vergelijken met de computeruitdraai van de duiding van deze horoscoop. Voor dat ik de computer uitdraai heb gemaakt heb ik zelf eerst een handmatige duiding gemaakt, deze neem ik ook mee in de eind vergelijking.

Het doel hier van is om te ontdekken of computer gegegnereerd horoscopen en computer duidingen het zelfde vertellen als duidingen gedaan door mensen hand.

Ik zelf ben van mening dat een computer nooit van de duiding door een astroloog kan winnen. Mocht iemand deze uitdaging aan willen gaan, laat dan even weten wat u in bovenstaande horoscoop ziet, (middels het commentaar veld of via het mail adres van sterzoeker). Ik ben heel benieuwd naar wat de sterren u over deze horoscoop vertellen.

Het resltaat van dit onderzoek wordt later opgenomen in deze blog.

.:._______________________________________________________.:.
Laat uw reactie, vraag of opmerking achter, door in onderstaande zin, op het woord reacties dubbel te klikken.

3 opmerkingen:

 1. Tja.. wat wil je...
  Mecurius opposiet schorpioen-neptune
  En dan, dat 'raad 's wie ik ben', van pluton in 1e
  Maar als je van iemand interpretatie wilt,
  moet je er gewoon open om vragen.
  't Is al niet 'n klus zeg..!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach gossjie.. zie je dat...
  hij is Cheiron vergeten - pal op de decendant
  en dat nota bene met Hr 7 op 't T-kruis.
  Maar ja.. op die leeftijd heb je er vast wel iets moois van gemaakt, lijkt me...

  BeantwoordenVerwijderen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails