zondag 14 augustus 2011

Het Negende Uur van Nacht

"Processie van beelden" is de naam van het negende gebied van de Duat. Vol en sterk stroomt de rivier en de Boot wordt voortgedragen op de bruisende stroom. Twaalf sterregoden bewaken de Boot, met roeiriemen in hun handen, gereed om de Boot in geval van nood te helpen.

In dit land heerst geen diepe duisternis, want twaalf groote gekamde slangen liggen opgerold op de oever en de adem van hun mond is vuur en vlam, stralend op het donkere water en op hen, die in de Duat wonen. Drie sloepen drijven op de donkere rivier; vreemd is de vorm van deze sloepen, niet als de boten der mensen; en de schimachtige gedaanten er in, zien er uit als een koe, een ram en de ziel van een mens. Van hen ontvangen de bewoners van dit land de offeranden, die hun gebracht worden op aarde. Dan beginnen de sterregoden te zingen; en de twaalf godinnen en de wevende goden en de bewoners van dit land zingen de roem en de eer van Ra, prijzend de Heer van de Boot, de Schepper van hemel en aarde. Met vreugde en gezang volgen zij de voorgeschreven weg.

Voorwaarts glijdt de Boot van Ra door de Duat, voortreizend naar de zonsopgang en het licht van de volle dag. Zo gaat het negende uur van de nacht voorbij en het tiende uur is nabij. Dan maakt de godin van het negende uur plaats voor de godin van het tiende uur en zij roept luid de naam van de Wachter bij de poort. Wijd worden de deuren opengeworpen en de Boot van Ra gaat er door.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails