dinsdag 16 februari 2010

Weet-Niet-Kunde

Is het u ook opgevallen dat er de laatste tijd een hele reeks aan vreemde beroepsbenamingen is ontstaan? Zo kan men het geluk hebben om een veranderkundige te treffen. De term "Veranderkundige" is zeer zeker een binnenkomer op een feestje. U stelt zich voor en het gesprek ontwikkeld zich en de gesprekpartners vragen naar uw beroep. Dan heeft u met veranderkundige altijd de lachers op uw hand.

Veranderkundige doet denken aan het grapje die iedere student in zijn jonge jaren wel eens uitgehaald heeft; het produceren van een visitekaartje met het beroep "Professor in de weetnietkunde" of met "Deskundige" als beroepsopschrift.
Het doet ook denken aan de reeks beroepen die geen zak voorstellen en maatschappelijk niet zo heel erg hoog gewaardeerd worden en om die reden waarschijnlijk een verhullende naam hebben gekregen. Interieurverzorger is hier een mooi voorbeeld van. Een interieurverzorger is een schoonmaker, een poetsvrouw of man. Een heel nuttig beroep, die veel meer waardering zou verdienen.

Net als de term "deskundige" is "veranderkundige" overal op te plakken. Iedereen is wel ergens deskundig in en we kunnen allemaal dingen veranderen. We kennen veel soorten deskundigen. dagelijks zie je er in iedere journaaluitzending wel een aantal voorbijkomen; de Amerika deskundige, de Midden-Oosten deskundige. Daarnaast heb je praatprogramma's waar ook de nodige deskundigen aan het woord komen, naast een deskundige arts komen hier de ervaringsdeskundigen aan bod. Je hoeft dus niet kundig zijn om ergens deskundige in te zijn.

Veranderkundige is net zo iets. Alles is in principe veranderbaar en veranderdeskundigheid is dus overal op toe te passen, ook daar hoef je niet altijd deskundig voor te zijn. Als je kundig bent is dat wel handig, als je iets wilt veranderen.

Je kan je ook afvragen waarom iemand de drang heeft om dingen te veranderen en dus voor een beroep kiest als veranderkundige. Voor de stroomgerichte denker is dit allemaal flauwekul. Alles verandert uiteindelijke namelijk vanzelf en dus hebben we helemaal geen veranderkundige nodig. Verandering is een permanent proces.
Het beeld hier is dat alles (autonoom, als vanzelf) in verandering is. “Panta rhei”: alles stroomt. Dus waarom zouden we ons onderwerpen aan een veranderkundige?

In het dagelijks leven zal u niet zo heel snel een veranderkundige tegen het lijf lopen, maar in het bedrijfsleven kan dat zo maar het geval zijn. Bij veranderkunde kun je van alles bedenken, maar het is minder interessant dan het zich voordoet Veranderkundige is dan ook niet meer dan een mooi veredelde woord voor bedrijfskundige of P&O medewerker. Eerder werd dit ook wel als human resource medewerker benoemd. Ook als zo'n prachtige kretologie, waarvan ook niemand meer de oorsprong kent. Het is hetzelfde geval als met de interieur verzorger oude wijn in nieuwe zakken.

In de beroepsinvulling van de doorsnee veranderkundige kan u dan ook lezen:
"Om een beoogde verandering werkelijk te bereiken, bieden wij veranderkundige begeleiding. Begeleiding kan de vorm aannemen van trainingen en cursussen, maar ook in de vorm van gerichte interventies. Een belangrijk onderdeel bij verandering is aandacht voor gedragscomponenten en voor competenties van de mensen die bij de beoogde verandering betrokken zijn. Wij zijn goed in het begeleiden van combinaties van veranderdoelen, zoals visieontwikkeling en teambuilding, of een combinatie van individuele en teamtransities.

Het resultaat van veranderkundige interventies is in eerste instantie inzicht: mensen beseffen dat ze dingen anders moeten doen of andere dingen moeten gaan doen. Ze zijn bewust onbekwaam. Om mensen vervolgens bewust bekwaam te laten worden, dat wil zeggen om de verandering te borgen in henzelf en de organisatie, vergt meer tijd".


Als we dit lezen komt het er eigenlijk op neer dat de veranderkundige helemaal niets verandert. Hij verander zelf niet. U bent het die verandert, als u met een veranderdeskundige in zee gaat. Eigenlijk doet de veranderkundige dus helemaal niets. U doet het werk en bewerkstelligt de verandering.

Vanuit het Machtgerichtdenken kunnen we veronderstellen dat de veranderkundige veronderstelt dat mensen pas zullen veranderen als er rekening wordt gehouden met hun (eigen) belangen, want waarom zou je veranderen als alles al naar je zin is of als er geen duidelijke voordelen uit voortkomen. De veranderdeskundige zal in zo'n geval je tot bepaalde opvattingen kunt verleiden of dwingen.

Veranderen kan in sommige gevallen dan ook beschouwd worden als machtsspel, gericht op ‘haalbare’ oplossingen. Deze manier past heel sterk in veranderingstrajecten waar mensen complexe doelen nastreven, of waar mensen complexe effecten willen bereiken, of waarbij meerdere personen of partijen zijn betrokken.

Het mooiste is eigenlijk dat als we het bovenstaande in ogenschouw nemen we in het dagelijkse leven eigenlijk helemaal geen veranderkundige nodig hebben, we zijn immers al zelf-kundig en deskundig en we kunnen zelf dingen veranderen door van te voren eens duidelijk te bedenken wat willen veranderen.

Als we de meubels in de woonkamer verplaatsen bedenken we hoe de nieuwe opstelling zou staan en meten we van te voren of de meubelen wel op de nieuw aangewezen plaats passen. Als het uiteindelijke resultaat niet helemaal zo uitpakt als bedacht dan gaan we als veranderkundige gewoon opnieuw met de meubels schuiven, totdat de verandering ons bevalt.

Veranderen wordt beschouwd als een rationeel proces gericht op ‘de beste’ oplossing. De verandering is vaak gericht op materie en vorm maar wat we vooral niet moeten vergeten als we iets willen veranderen is ons gevoel. De verandering moet natuurlijk wel aantrekkelijk zijn anders kan u er beter niet aan beginnen en we weten allemaal dat mensen veranderen, als je ze beloont (door salaris, promotie, bonus, goede beoordeling) of ‘straft’ (door demotie, slechte beoordeling). Veranderen is hier in sterke mate een ruilexercitie. Voor wat, hoort wat.

Van dit soort technieken wordt gebruikt gemaakt door HRM (Human Resources Management)-instrumenten en organisatiekundige elementen teneinde de “zachte” aspecten van een organisatie te veranderen. Zachte aspecten zijn: personeel, managementstijl, talenten, competenties.

In het dagelijks leven hebben we gelukkig weinig met professionele veranderkundigen te maken en kunnen we tevreden zijn met wie zijn en wat we hebben, want waarom zouden we zo nodig moeten veranderen? Laten we gewoon tevreden zijn met wat we hebben en veranderen is een keuze op het moment dat we het zelf willen en er zelf zin hebben. Het gras is immers niet altijd groener aan de overkant.

vrijdag 5 februari 2010

Egyptische Arousa el Burka, de Bruid van de Sluier (1)

Een Arousa el Burka is een verguld, zilver cilinder met drie concentrische platte ringen om een het centrum gedeelte, welke omwonden is met metalen draad, en maakte deel uit van een antieke gezichtsluier.

Dit stuk was ooit onderdeel van een burka-sluier en werd gedragen op de neus, vastgebonden tussen de hoofdband van de burka en het stuk van de sluier welke voor het gezicht werd gedragen en kan worden gedateerd in de eerste kwart van de vorige eeuw of de negentiende eeuw.

Hier onder ziet u een vrouw in deze traditionle dracht met Arousa el Burka tussen de hoofdband en de sluier.

Kijkende naar de vorm van de Arousa el Burka, vroeg Sterzoeker zich af of dit wellicht iets te maken hebben met het symbool van de Egyptische djed. Eerder heeft Sterzoeker over de Djed en zijn betekenis geschreven. Kan het zijn dat het symbool van de Djed van uit de oudheid is meegedragen in de sluier van de Egyptische dames?

De Arousa el Burka heeft namelijk bijna dezelfde vorm als de Djed. Het uitgebreide artikel over de Djed kan u hier lezen. http://sterzoeker.blogspot.com/2009/07/de-djed.html

Hier een Arousa el Burka van messing (geel koper).

Ansichtkaart (begin 20ste eeuw)
Zie deel ook 2 van de Egyptische Arousa El Burka voor nog meer mooie afbeeldingen van de arousa

Egypte onthult renovatie oudste klooster

Hoofd archeologie, Zahi Hawass, onthulde op donderdag 04-02-2010 dat de uitgebreide renovatie, te Zaafarana, aan het oudste klooster ter wereld voltooid is. Het werk werd voltrokken op de 1.600 jaar oude-site en is een symbool van vreedzame co-existentie tussen moslims het land en christenen.

Zahi Hawass verwees naar een incident van een kleine maand geleden, waarbij tijdens een beschieting van een koptische kerk zeven doden vielen. Op de vraag of er een verband bestond tussen de schietpartij en het moment van de bekendmaking van de renovatie antwoordde Hawass: "Het incident in boven-Egypte, tussen twee broeders, kan gebeuren. Ik wil dat iedereen dit incident vergeet." Hij merkte op dat het renovatiewerk werd gedaan door moslims.

Egypt's Supreme Council of Antiquities bracht acht jaar door met de restauratie met een kostenpost van 14,5 miljoen dollar, voor het uitvoeren van een uitgebreide restauratie voor het behoud van het oude klooster. Het klooster is gelegen in de ruige woestijn bergen in de buurt van de Egyptische Rode Zee kust.

Deze afgelegen plek is aan het einde van de 3de eeuw is vooral bekend geworden door Christelijke asceet, de Heilige Anthony had hier een verblijfplaats in een grot, met weinig meer dan een natuurlijk waterbron en een paar palmbomen die hem wat schaduw boden.

Na zijn dood in 356 Na Christus, hebben zijn volgelingen, op deze plaats kloostercellen gebouwd en creëerden hiermee de eerste christelijke klooster ter wereld, waarin nu 120 monniken verblijven. Het is tevens de begraafplaats van vier heiligen, en het klooster herbergt schilderijen en oude kerk die dateert uit de Middeleeuwen.

De monniken zeggen dat de restauratie en de ontdekking van de cellen, van de monniken, een belangrijk licht werpt op de beginjaren van het monnikendom en op bolwerk van de langste monastieke traditie van het land.

"Voor het klooster zelf, is dit zeer belangrijk. “We hebben een ontbrekende deel van onze geschiedenis met de restauratie teruggevonden, want er is niets geschreven over het begin van het klooster” , zei vader Maximus, die toezicht hield op de renovatie.

In de door de regering gesteunde project, renoveerden de werknemers de fort-achtige oude muur rondom het klooster, welke verschillende bijgebouwen herbergt , en haar twee belangrijkste kerken - de 15e eeuwse kerk van de Apostelen en de 4e eeuwse kerk van de Heilige Sint Anthony.

Er is een moderne riolering geïnstalleerd, in het klooster, die een miljoen bezoekers per jaar ontvangt.

"Het klooster is uitgegroeid tot een zeer belangrijk toevluchtsoord voor geestelijke ontspanning voor bezoekers”, vooral door hun bezoek aan de grot van de Hielige Anthony”, zei hij.

Volgens Hawass, is de voltooiing van het project een kans om Egypte critici, de diepten van de tolerantie te tonen.

"Ik geloof dat vandaag belangrijk is, omdat het alle vragen van de mensen kan beantwoorden over de hele wereld en het kan laten zien hoe de moslims hier acht jaar kunnen verblijven om aan deze indrukwekkende renovatie te werken”, zei Hawass tegen journalisten tijdens een rondleiding door het klooster.

Bij de schietpartij in de zuidelijke Egyptische stad Nag Hamadi op 6 januari 2010, op Koptisch kerstavond, werden zes christenen en een moslimse bewaker gedood. De geschokte Christengemeenschap bracht naar buiten dat dit een daad zou zijn een sektarische Islamitische beweging.

De Egyptische overheid gaf aan dat de schietpartij puur criminele daad was, zonder sektarische motieven. Autoriteiten ontkennen categorisch dat er problemen zijn tussen moslims en christenen en zeggen dat er nationale eenheid is, met alle groepen, dat ze leven in harmonie.

De staat stelt vaak vast, dat aanvallen tegen christenen, vooral in armoede geteisterde zuiden van Egypte, geïsoleerd criminele incidenten zijn en vaak verband houden met geschillen tussen clans.

Maar Youssef Sidhom, de redacteur van de wekelijkse Koptische krant Al-Watani, is het niet eens met het standpunt van de regering over de aanval van 6 januari.

"Een aanval op christenen , die uit de kerk komen op kerstavond, dit kan niet afgedaan worden als worden een criminele zaak, het is een criminele sektarische affaire”, zei hij. "We moeten een keer onder ogen zien dat dit een bittere erfenis is, die opgedaan gedurende de laatste vier decennia, waardoor dergelijk vijandelijkheden vaker voorkomen dan voorheen."

Christenen, die ongeveer 10 procent uitmaken op een bevolking van 79 miljoen, klagen over discriminatie, zeggen dat ze onvoldoende vertegenwoordigt zijn in het parlement of binnen de veiligheidsdiensten en dat onderwijs en de media onvoldoende aandacht geven aan hun gemeenschap. Zij wijzen ook op de beperkingen van toestemming, die ambtenaren opleggen, op het bouwen of zelfs op het restaureren van kerken.

"Wanneer de overheid een Joodse tempel, een oude kerk of een oude moskee, wil renoveren, kan niemand de overheid stoppen. Het probleem komt wanneer wij een kerk willen renoveren, dan wordt het moeilijk en we moeten ons aanpassen om van het veiligheidsapparaat goedgekeurd te krijgen ", zei Sidhom.

Leonard Leo, de voorzitter van de Amerikaanse van de Commissie voor; International Religious Freedom, zei dat het State Department zeer bezorgd is over toenemend geweld tegen christenen in Opper-Egypte."

“There are quite a number of laws in Egypt which blatantly discriminate against Christians and other religious minorities in a way that creates a climate where people don't respect Christians,"
Zei hij in het Fox News op 28 januari.

"We leven in hetzelfde land, we drinken van hetzelfde water - we zijn Egyptenaren, allen van ons. Wat is er gebeurt, is iets niet normaals”.zei vader Maximus over de schietpartij in Nag Hamadi.

Door haar uitstekende isolatie, aan de voet van de bergen, omringd door de woestijn frisse lucht, lijkt het klooster ver af te staan van de problemen elders. Als een teken van haar turbulente verleden, is een van de gerestaureerde gebouwen, met een hoge toren, alleen toegankelijk door middel van een houten ophaalbrug, waar de monniken hun toevlucht konden nemen tijdens de aanvallen van vijandige bedoeïenen stammen in de Middeleeuwen.

woensdag 3 februari 2010

CDA & VVD , bij de Beesten af…..

Eigenlijk staat er op deze blog nooit iets over politiek, maar nu moet Sterzoeker zich hier toch even aan wagen, want er is sinds gisteren (02-02-2010)heugelijk nieuws! seks met dieren wordt verboden! Na de Tweede Kamer is ook de Eerste Kamer akkoord met het plan om seks met dieren strafbaar te stellen, ook als ze geen pijn hebben.

Alleen CDA en VVD in de Eerste Kamer stemden tegen een verbod. waardoor de wet met 39 stemmen voor en 35 tegen werd aangenomen. Ze vinden seks met dieren ook niet kunnen, maar volgens de twee partijen is zo'n verbod moeilijk uitvoerbaar.
Verder wordt ook de verspreiding en het bezit van dierenporno strafbaar. De PvdA kwam met het voorstel om vooral de mensen aan te pakken die beelden ervan op internet zetten.

Nu vraag je als wel denkend mens: af hoe is het mogelijk dat een christelijke partij als het CDA niet tegen seks met dieren stemt? Op bijbelse grinden zou je verwachten dat de CDA onmiddellijk een wet tegen seks met dieren zou aan nemen, maar nee, Het CDA ziet dit anders evenals de VVD.

Dieren zijn volgens het CDA levende schepselen waarvoor de mens verantwoordelijkheid draagt. De partij die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan, is verder van mening dat de mens zorg draagt voor het dier met welk doel dan ook, of dat nu voedselproductie is of voor het gezelschap of recreatiedoeleinden.

Standpunten waar niks mis mee is, maar die wel vraagtekens oproepen als je zegt tegen bestialiteiten te zijn, maar een wetsvoorstel afwijst dat dit verbiedt. Het is voor Sterzoeker moeilijk te bevatten dat seks met dieren als een vorm van recreatie moet worden gezien en erg gezellig lijkt een dergelijke activiteit me ook niet.

Nee, de op christelijke leest geschoeide CDA-club vindt gewelddadige videospelletjes een veel groter probleem. Een wet die dierenseks verbiedt is volgens het CDA moeilijk uitvoerbaar en nog lastiger te handhaven. Misschien een geheugensteuntje voor de Christen Democraten, de Bijbel is erg duidelijk over bestialiteiten. Daarin wordt gesproken over een ‘gruwelijke vermenging’:
Insgelijks zult gij bij geen beest liggen, om daarmede onrein te worden; een vrouw zal ook niet staan voor een beest, om daarmede te doen te hebben; het is een gruwelijke vermenging (Leviticus 18:23); Daartoe als een man bij enig vee gelegen hebben, hij zal zekerlijk gedood worden; ook zult gijlieden het beest doden (Leviticus 20:15); Alzo wanneer een vrouw tot enig beest benaderd zal zijn, om daarmede te doen te hebben, zo zult gij die vrouw en dat beest doden; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen! (Leviticus 20:16).

De VVD heeft hele andere bezwaren. Het initiatiefvoorstel onderwerpt de goede zeden aan staatsmacht en maakt het naleven daarvan afhankelijk van de justitiële handhaving. De strafwetgeving moet alleen in beeld laten komen als er sprake is van excessen. Dat is tenminste de mening van senator Sybe Schaap (jaja, lachen geblazen…).

Ook zijn uitspraak zit Sterzoeker met gefronste wenkbrauwen te lezen. Hoezo excessen? Elk seksueel getint contact dat iemand met een dier heeft, is in Sterzoekers ogen een gruwel die we als maatschappij moeten veroordelen. Als je in de middeleeuwen seks met dieren had en je werd betrapt, kon je er zeker van zijn dat je de doodstraf kreeg. Ook het dier werd zonder pardon van het leven beroofd.

Zulke zware sancties hoeven er wat Sterzoeker betreft nou ook weer niet op bestialiteiten te staan, maar als Sterzoeker in de schoenen van de beide partijen zou staan, was er geen bedenktijd nodig. Aanpakken die hap! Het is bij de beesten af…..

maandag 1 februari 2010

Maandblad Paravisie & Generation-Phoenix


Sterzoeker onderzoekt graag bijzondere dingen en ziet dan ook vaak dingen die anderen niet zien. Nee, uw sterzoeker is niet paranormaal, maar heeft het hier over het nuchtere gebruik van het normale mensen verstandsvermogen. Zo zat Sterzoeker vandaag de Paravisie te lezen en daarin stond een artikel over een webpagina www.generation-phoenix.nl voor Spirituele Jongeren.


Deze webpagina zou eigenhandig opgezet zijn door Geoffrey de Jong uit Almere. Het web- adres van de pagina is: http://www.generation-phoenix.nl. De vraag, die bij Sterzoeker op komt is, of deze webpagina wel echt door deze jongeren zelf opgezet is en gemaakt is? Als dit niet het geval blijkt te zijn wat is dan de werkelijke bedoeling (van Paravisie) met deze website?

De in Almere woonachtige Geoffrey de Jong zou de generation-phoenix website opgezet hebben, omdat hij op het internet een website miste waar hij zich als spirituele jongere helemaal thuis voelde. Om dat probleem op te lossen, besloot hij er zelf één op te starten. Inmiddels is www.generation-phoenix.nl een feit. “Ik wil graag dat jongeren zich aanmelden en actief bezig zijn op de site. Dan is mijn missie geslaagd”, aldus de tekst in Paravisie.

Toen Sterzoeker het artikel over de www.generation-phoenix.nl zat te lezen, vielen een aantal dingen meteen op;

- Hoe kan het dat iemand die net begint met webpagina, meteen een artikel in Paravisie krijgt,
-plus de nodige advertenties in hetzelfde blad? Nu moet je bij paravisie voor alles betalen. Dit zal dus vast geen gratis PR zijn geweest?
-Het logo van de phoenenix site heeft een ® officiële registratie merk.
-Het logo lijkt daarnaast wel te zijn ontworpen en gemaakt door het zelfde bureau, die het logo symphonica-in-rosso, van Marco Bostao hebben ontworpen.
-Het ziet er (te) professioneel uit.

Opvallend aan dit logo is ook, dat een jongere er aandenkt om zijn logo meteen als een handels-beeld-merk te laten registreren, zodat u en ik het niet (meer) kunnen gebruiken. Normaal zo een jongere hier niet zo snel opkomen, om een logo van een eigen webpagina op copy –rights of beeld merk te registeren, aangezien hier ook een behoorlijk prijskaartje aan hangt. In de rechterbenedenhoek van het logo staat een kleine c in een cirkel, dit geeft aan dat het logo als beeldmerk geregistreerd is. Dit alles maakte Sterzoeker heel nieuwsgierig om even een kijkje op deze website te nemen.

In tegenstelling tot de Paravisie, valt op de generation-phoenix website, bij het welkomstwoord echter wel te lezen dat het een samenwerkingsproject is, welke samen met jongeren en de Paravisie is opgezet. Waaruit deze samenwerkingsverband bestaat, wordt echter niet nader omschreven. Bestaat deze samenwerking met Paravisie slechts in het opzetten en bouwen van de website? Betreft het de financiële sponsoring, of is het wat anders op spiritueel gebied wellicht? Sterzoeker wil het graag weten. Het valt namelijk nergens te lezen; wat het verband is met Paravisie, niet in het maandblad Paravisie en niet op de webpagina van generation-phoenix.

Nu viel het Sterzoeker meteen al op dat deze generation-phoenix webpagina zeer professioneel is gebouwd..
-www.generation-phoenix.nl is een web-pagina met een PHP forum. Dus er wordt gebruik gemaakt van professioneel website software. Ook dit is weer iets afwijkends van wat jongeren normaal gebruiken om een forum op te zetten, tenzij het natuurlijk web professional zijn die een ruim budget tot hun beschikking hebben. Een dergelijk webpagina met forum kan duizenden euro’s kosten. Dus je hebt in dit geval meer nodig dan een ruim budget.

Daarnaast draait een dergelijk webpagina als generation-phoenix op een server die nog al wat ruimte tot zijn beschikking moet geven, wat wederom niet de gebruikelijke gang is voor een jongere die pas een webpagina begint. Ook technisch gezien zit de site zeer professioneel in elkaar en is dit niet iets wat twee vrienden op een vrije avond in elkaar knutselen. Het lijkt er dus op dat deze site door een professionele -web master opgezet en gebouwd is, met als sponsor paravisie.

Nu gaat sterzoeker nooit over een nacht ijs, in het trekken van conclusie. Zeker in deze koude winter dagen niet. Nee, eerst moet er dan dieper onderzoek gepleegd worden. Dus is Sterzoeker is gaan kijken op wiens naam de webpagina www.generation-phoenix.nl, bij domein registratie, geregistreerd staat, en ja hoor, het vermoeden wordt bewaarheid… de houder van de webpagina is: Paravisie BV
Administratieve contactpersoon is: petervd@paravisie.nl

Dit hoeft natuurlijk nog niets te zeggen, maar door dat deze webpagina op naam van paravisie staat gelooft Sterzoeker er dus geen snars meer van dat deze site slechts door twee jonge jongens, in hun eentje is opgezet, ten behoeve van andere spirituele jongeren. Waarom lezen we niet hoe het echt zit, met het ontstaan van deze webpagina, in Paravisie?

Nu is er niks mis mee dat Geoffrey de Jong, is geholpen, bij het bouwen, en de financiële sponsoring, van deze webpagina door Paravisie, maar waarom lezen we dit dan niet gewoon in het artikel van de Paravisie over generatie-phoenix? Waarom staat er nergens op de website dat de hele opzet van deze pagina en het ontwerp van het phoenix-logo, uit de koker van de paravisie komen, daar is toch immers, zoals we al eerder schreven, niks mis mee? Of is dit verzwegen, omdat jongeren het dan niet meer beleven dat het voor en door jongeren is gemaakt, zoals ons nu wordt voorgehouden? Je zou ook kunnen zeggen voorgelogen, maar we blijven heel voorzichtig…..

De volgende vraag die bij sterzoeker opkomt is dan ook; Als Generation-Phoenix door Paravisie is opgezet, wat is dan het (hogere) doel van Paravise met deze spirituele-jongeren-website? Is het puur het ondersteunen van deze site en forum? Of zitten er commerciële belangen achter? Paravisie verleent normalitair geen gratis diensten. Anders zou Sterzoeker Paravisie gaarne verzoeken, om gezamenlijk met Sterzoeker, eens een kwaliteitswaarborg-website, ten behoeve van zoekers op het spirituele pad op te zetten.

Wat wil Paravisie werkelijk met deze jongeren-website is dan ook onze grote vraag? Of wat wil Paravisie verhullen, door het net te doen laten (b)lijken dat deze webpagina door een jongere is gemaakt? Is generation-phoenix een commerciële opzet om achteloze en(hulp)zoekende spirituele-jongeren richting paragnosten of spirituele hulpverlener te loken. Zodat hier, zoals we dat gewend zijn in lala-land, goud-geld uit gegenereerd kan worden? Komt er straks een SMS dienst uit deze site voort, zodat de jongeren, tegen betaling, een bericht op hun telefoon ontvangen, met paranormaal-spirituele adviezen? Waardoor de geldstroom richting Paravisie vloeit?

Nee, dit is dus zeer waarschijnlijk helemaal geen site voor en door een jongere uit Almere, maar een site die met behulp van het woord ”jongeren” gepromoot wordt, om commercieel gezien een nieuwe doelgroep aan te trekken.

Bovenstaande vraagstelling geeft een overzicht, van de mogelijke motieven, van paravisie, met betrekking tot de opzetten van de website www.generation-phoenix.nl. Zeker weten doet Sterzoeker dit natuurlijk niet en laat hij graag alle mogelijkheden open over de motivatie van Paravisie en Geoffrey de Jong .

Wellicht kan Paravisie antwoord op onze vragen geven? Mocht een van de medewerkers toevallig deze blog lezen. We zouden het antwoord graag vernemen en lezen, of op de mail, of op generatie-phoenix, of wellicht in de volgende Paravisie?

DNA-test Toetanchamon

Wellicht wordt over twee weken een van de grote raadselen van het antieke Egypte opgelost. Egyptische wetenschappers presenteren op 17 februari de resultaten van het DNA-onderzoek bij de wereldberoemde farao Toetanchamon. Dat maakte het Egyptische ministerie van Cultuur zondag 30-01-2010 bekend.

Het hoofd van de in linnen omwikkelde mummie van Toetanchamon, in zijn nieuwe glazen kist in zijn grafkamer in het Vallei der Koningen in Luxor.

Hoofd archeologie, Zahi Hawass maakte dit bekend op een conferentie. Zahi Hawass zei dat hij resultaten van de DNA-tests en de CAT-scans op 17 februari naar buiten zou brengen. De resultaten zullen worden vergeleken met die van koning Amenhotep III. Dit is mogelijk Toetanchamon zijn grootvader.

Het DNA- onderzoeker is onderdeel van een breder programma om het DNA van honderden mummies te controleren en om hun identiteit en familierelaties vast te stellen. Het onderzoek kan helpen bij het bepalen Toetanchamon geslacht familie, die tot nu toe een bron van mysteries is.

Wetenschappers vragen zich al decennia af of de jonge farao kinderen heeft verwekt. Ook is onduidelijk wie zijn moeder is.

Toetanchamon stierf, als laatste heerser van zijn dynastie, nog voor zijn twintigste onder mysterieuze omstandigheden. Zijn mummie was in 1922 aangetroffen in zijn ongeschonden graf, wat leidde tot een wereldwijde sensatie. In de tombe van de 'kindkoning' lagen twee doodgeboren, onvolgroeide baby's. De Egyptische onderzoekers namen in 2008 DNA af bij de mummie en de foetussen.

Toetanchamon regeerde in de veertiende eeuw voor het begin van onze jaartelling. Hij was getrouwd met Anchesenamon, dochter van de legendarische koningin Nefertiti. Mogelijk kan door het onderzoek ook de mummie van Nefertiti worden geïdentificeerd.

Een van de andere doelen van het DNA-onderzoek is om op zoek te gaan naar de mummie van Nefertiti, de vrouw van Achnaton, de legendarische koningin, bekend haar schoonheid.

De resultaten van het DNA–onderzoek zullen worden vergeleken met die van koning Amenhotep III. Dit is mogelijk Toetanchamon zijn grootvader.

Wetenschappers vragen zich al decennia af of de jonge farao kinderen heeft verwekt. Ook is onduidelijk wie zijn moeder is.

Hawass heeft aangekondigd ambitieuze plannen te maken voor DNA-onderzoeken op Egyptische mummies, inclusief tests op alle Koninklijke mummies en de bijna twee dozijn geïdentificeerde mummies, die zijn opgeslagen in het Egyptisch Museum in Caïro. Hawass zei dat uit de proeven blijkt dat sommige Koninklijke mummies, op display, niet zijn wie archeologen denken dat ze zijn.

Hawass heeft lange tijd geweigerd DNA-tests op Egyptische mummies door buitenlandse deskundigen te laten uitvoeren, en heeft pas onlangs toegestaan dergelijke projecten te ondersteunen op voorwaarde dat zij uitsluitend worden gedaan door Egyptenaren. Een 5 miljoen dollar DNA-lab is opgericht in het Egyptische museum, met financiering van het Discovery Channel.

In dezelfde toespraak maakte Hawass ook bekend dat er opnieuw een robot zou worden gestuurd in de lucht schachten van de Piramide van Cheops om de geheimen van haar verborgen lucht schachten te ontdekken.

In september 2002 werden middels een robot, ontworpen door National Geographic, die de lucht schachten verkende in de piramide van Cheops geheime deuren ontdekt, met koperen handgrepen.

Vergelijkbare Blogs

Related Posts with Thumbnails